Šta je novo?

Cisto da nahvalim :D

• Začetnik teme Začetnik teme Borgof
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Borgof

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
R7 5700X3D
Matična ploča
TUF GAMING B550-PRO
RAM
32GB Crucial Balistix
GPU
PURE AMD Radeon™ RX 7800 XT
Storage
1TB nvme + 2TB WD Black
PSU
SS650 Platinum
Kućište
DeepCool CH270WH Digital
Monitor
LG 32"
Miš & tastatura
G502 X & Keychron V5 Max
Laptop
Asus Zephyrus G14
Mobilni telefon
Note 20 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Evo ovako cisto da podelim sa vama rad jednog "omladinca" kuciste je izradio moj mladji brat, ima 14 godina i sve je sam uradio. Kuciste je od lexana (slicno plexiglasu), ali cini mi se da je razlika u ceni, mada ne znam da li je skuplji ili jeftiniji.

Prilozi

• SP_A0285.webp
    SP_A0285.webp
    39.1 KB · Pregleda: 433
  • SP_A0286.webp
    SP_A0286.webp
    30.5 KB · Pregleda: 423
Svaka cast vrsnjaku za trud 🙂, ali mi nekako te neonke prejako svetle. Jedna neonka bi bila sasvim dovoljna.

Poslednja izmena:
Super izgleda,samo me zanima od cega je izradio coskove kucista i koje neonke je koristio.

Svaka čast na trudu, čestitam.

Primedba.
Lexan je donekle dobar izolator, da li je on pravi izbor za kućište?
Računar će u njemu sigurno biti nešto tiši ali će mu ujedno biti i nešto toplije.
Morala bi se obratiti dodatna pažnja na ventilaciju, zar ne?

Materijal je interesantan jer se može naći u atraktivnim bojama,
dok mu je otežavajuća okolnost, osim vazdušnih kanala i cena koja bi trebalo da je preko 120 evrića za tablu od 6x2 metra.

Super izgleda,samo me zanima od cega je izradio coskove kucista i koje neonke je koristio.

Izgleda, na slikama, da je iskorišćen kostur nekog bivšeg kućišta što se da zaključiti po lajsnama i po stabilno postavljenom napajanju na vrhu što mi se čini da na leksanu nije moguće učiniti ... ili možda i jeste sa nekim laganim kineskim napajanjem.

@ domcale
To je zbog Samsungovog telefona (to mi je kamerica), ali inace sasvim normalno za oko. S tim sto neonke imaju kontrolor, iskljuceno, ukljuceno, reakcija na zvuk.

@Overkind; D/ART
Da D/ARTE koriscen je kostur starog kucista, neki P II, jako cvrst metal izdrzljiv, a napajanje bas i nije lagano, imao je problema sa tim u pocetku...

@D/ART again 🙂
Ovako, lexan jeste skuplji, saznao sam sinoc posle postavljanja threda, ali cale mu nabavlja iz firme ostatke od izrade nekih predmeta...
Vidi ne znam da li si primetio, ali ima jedan osvetljeni vent na boku i izmedjuostalog ne klokuje a proc je amd athlon 64 x2 5000+ tako da problema sa grejanjem i nema po default-u.

Neonke kostaju 700 kinti kace se na obicni cetvoropinski konektor sa napajanja, dolazi sa kontolerom za rad kao sto sam naveo gore, zanimljiva stvarcica kada pravite zurke 😀

Svaka cast vrsnjaku za trud , ali mi nekako te neonke prejako svetle. Jedna neonka bi bila sasvim dovoljna.

Da zaboravih dolaze 2 neonke u pakovanju, zato je stavio 2 a ne jednu 🙂

Važno je da je on počeo da kreira i izrađuje ono što je zamislio, već sam trud je za svaku pohvalu.

Čim se jednom upustio u moding verovatno ćemo videti još kojekakvih zamisli i rešenja.

Još jednom pohvale i podrška, bitno je da on kreativno razmišlja, kao što razmišlja.
Ko zna šta sve čuči u toj mladoj glavi i kakve sve ideje i rešenja mogu da izniknu.

Poslednja izmena:
Da svakako, to je kuciste prodao, trenutno ima jos jedno na isti fazon ili slican nisam ga bas dobro ni video, samo znam da nema neonki. A sto se tice kreativnosti mali je upravo upisao srednju dizajnersku skolu (smer za dizajn ambalaze), tako da ce biti jos dobrih radova sigurno 😀 😀

I ne znam koliko ste primetili na slikama (posto nisu bas najkvalitetnije), ali vidite gde je stavio HDD, meni se to jako svidja...

Za 14 je ovo sasvim OK bice mozda i dobar modder za koju godinu kad ga prodje to sa providnim kucistima i neonkama i tako tim
Nek pogled ovde kako to treba da izgleda 🙂
http://www.million-dollar-pc.com/
Inace tamo je i kuciste jedno naseg coveka

Za 14 je ovo sasvim OK bice mozda i dobar modder za koju godinu kad ga prodje to sa providnim kucistima i neonkama i tako tim
Nek pogled ovde kako to treba da izgleda 🙂
http://www.million-dollar-pc.com/
Inace tamo je i kuciste jedno naseg coveka

Da za to znam, imamo mi i jedno zajednicko kuciste HL2, bez providnosti i neonki 🙂
A video sam pre par dana to, svaka mu cast na uspehu, a i na kucistu :cigar:

Ja se više divim kako JBL ima smisao za fotografiju, iako je i vrhunski moder 😀

BRW, tvom burazu takodje svaka čast...biće još naših na million$pc 😀

Kao sto je neko rekao,za 14god ovo je super,ja sa toliko godina nisam ni znao za komp 😀 A ove plave neonke,tribali i tako te stvari su po meni normalna prolazna faza, i ja sam je imao 😀 doduse na tribale se nikad nisam lozio 😀

Bitno je da je neko probio vodu na MD PC, kontam da ce se posle toga ljudi "osokoliti" i da definitivno smatram da cemo videti jos Srba na MD PC.

Pa da to je ona NFS Underground faza 😀, ali bez obzira na to te neonke su stvarno cool stvarcica... mislim reguju na zvuk hahaha. Cim budem imao priliku nabavicu sebi jedan set za zurkice i sl.

Svaka cast njemu sa tim godinama da to radi. 🙂 Daj slikaj sa fotoaparatom da se malo bolje vidi. 😉
Ja sam davno hteo odraditi od pleksiglasa celo kuciste + aluminijumsi obodi da to drze.. Ali sam se zmrzo kada su mi izracunali koliko ce me kostati materijal u radnji.. E pancevo moje..

Ufff, jbl, uopste nisam skontao da si to ti kad sam citao post... Svaka cast 😀 za mdpc

Nema na cemu, samo tako nastavi.
Nego hteo sam da te pitam nesto, poceo sam danas malo da radim na kucistu (za pocetak sam odradio suvo peskarenje, pa dalje postepeno, kad budem imao para cu ga raditi), kako si farbao ventove, posto se bojim da cu ih sprejom zagusiti?

Obavezno skines propeler sa venta,oblozis trakom tamo gde je osovina i farbas 😉 Ja sam uvek prvo dva sloja prajmera pa 3 sloja farbe sa razmacima od po par sati..
Inace na 29 su fabricki beli ventovi 😀

@ noodi
tog kucista vise nema, menjao se za CM master elite sa nekim drugom, tako da i da imam foto aparat nista od novih slika, trenutno ima jedno poluuradjeno od lexana opet, ali on je u Zr, ja u NS 🙂

@jbl
e hvala puno, kad bude gotovo ja cu ga staviti na bench inace mi je za sada osnovna ideja citadel iz Half Life-a 2 za masku + ostatak kucista u nekom lambda core fazonu 😀

Svaka cast njemu sa tim godinama da to radi. 🙂 Daj slikaj sa fotoaparatom da se malo bolje vidi. 😉
Ja sam davno hteo odraditi od pleksiglasa celo kuciste + aluminijumsi obodi da to drze.. Ali sam se zmrzo kada su mi izracunali koliko ce me kostati materijal u radnji.. E pancevo moje..

Pa koliko znam sam plexi nije toliko skup, batali ove naše Pančevačke prevarante.
Imaš u cvijićevoj u BG-u radnja se zove Pozitor, ako hoćeš daću ti kontakt. Cene su im baš pristupačne.

Ili kao sto moj burazer radi, njemu cale donosi ostatke iz firme, koje oni bacaju... vidi raspitaj se ko kod vas radi sa plexijem ili lexanom. odes do njih i pitas da ti daju ili im ponudis neku manju sumu. Posle rezi sam ili nosi da ti rezu, kako hoces... burazer je rezao lexan sa testerom za metal (bansek ili bonsek, nisam siguran), relativno ravnomerno izreze, ali zato posle turpija, smirgla i udri... za mene je sam taj rad pri modding-u car:crash:

Svaka cast 🙂 Ima par stvarno super resenja.. hard, dvd..... ma extra!!!

Nazad
Vrh Dno