Šta je novo?

Windows XP problemi..

MilosBGD79

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poena
159
Imam problem sa Windows XP SP3 na 32bit.
Imam dual boot, na jednom je XP, a na drugom hardu WIN 7 Ultimate. Na Win 7 nema nikakvih problema.

Naime, od pre par dana mi se desava da mi zakucava , blokira, i puca dok igram igrice. Kad se ponovo podigao sistem, stoji onaj boot screen i nece da udje u sistem, onda moram rucno da ga resetujem, i tek iz nekog petog puta udje u sistem normalno. Zatim, kad se konacno podigao sistem kako treba, kada na my computer ikonicu kliknem desnim dugmetom, vise mi ne pise koji je CPU, vec samo memorija.

Odlucio sam da uradim preko winXP CD-a ne novu instalaciju, nego recovery instalaciju (valjda se tako zove). To je izgledalo kao instalacija, stim sto su mi svi podaci, igre i sve ostalo normalno sacuvane. Sve , osim drivera za graficku kartu...barem tako izgleda na prvi pogled. Nisam instalirao ponovo drivere za plocu (zvuk, chipset, itd...) , medjutim, sad nikako ne mogu da instaliram Win XP SP3, stalno puca. Takodjer, i dalje igre pucaju posle nekoliko minuta...

Sta da radim, ste je resenje ovde ??

Resenje ti je clean install pa onda bez ikakvih instalacija softvera sem drajvera testiras sistem (verovatno je sve ok sam je puko win).

Mora cistu instalaciju pogotovo posle tvoje intervenije tu je veoma tesko utvrditi sta je krenulo naopako .Moguce da si imao problem sa drajverom za grafu prvi put .
Ako win 7 radi bez problema mogao bi razmisliti da batalis xp .
Foramatiras patriciju gde je xp podesis boot i gotovo .

auuuuuuuuu...nemoj to da mi radite... :S: samo ne clean instal...imam 20 igara u kojima sam dosao do pola... ne mogu sve izpocetka..

Da li ima jos neko resenje ? Da li treba instalirati na postoje stanje ponovo drivere za plocu ili bilo sta..smao ne clean instal ? ?

auuuuuuuuu...nemoj to da mi radite... :S: samo ne clean instal...imam 20 igara u kojima sam dosao do pola... ne mogu sve izpocetka..

Da li ima jos neko resenje ? Da li treba instalirati na postoje stanje ponovo drivere za plocu ili bilo sta..smao ne clean instal ? ?

Nadji sve save-ove,prebaci negde,backup-uj. Pogledaj malo po netu,mislim da je bitno kod dual boot-a koji windows ces prvo da instaliras. Ne mogu da se setim ali znam da je to jedna od najbitnijih stavki na koje moras da obratis paznju. Isto tako nadji i neki dobar program koji ce da radi sam boot.
Pozz

auuu ...samo ne to...pola igara nema taj save fajl koji moze da se kopira, i to je uzasan proces i dosadan da se sve pronadje gde je i sta je....

****m ti...poludecu ako mi je to jedini opcija..

jedna digresija licne prirode... imas 31 godinu, igras 20 igrica i toliko si zavistan od njih?
😀

Nazad
Vrh Dno