Šta je novo?

Zamena HG510?

dragoslavbata

Cenjen
Učlanjen(a)
06.05.2009
Poena
169
Imam Hg510 ruter koji nema antenicu za wireless umrezavanje kao hg520s. Obzirom da nisam vlasnik stana, ne znam da li da menjam ugovor sa telekomom i da trazim novi ruter, ili da kupim neki ruter sa antenicom i da zamenim taj hg510?

Da li moze kod telekoma da se zameni ruter i koliko to kosta?

u suprotnom

Da li meni treba neki wireless router ili adsl router?
Da li mozete da mi preporucite neki, potrebno mi je neko najjeftinije resenje, ta mreza bi bila ogranicena samo za dati stan (4 kompjutera) tako da mi nije potreban neki jak router.

Unapred zahvalan

Pozdrav,

HG510 nije wireless ruter kao HG520 i zato nema antenicu.
Što se tiče zamene rutera/modema u Telekomu, mislim da to nije izvodljivo (barem nije moglo kada sam ja zvao), ali svakako možeš pozvati korisnički servis.
Rešenje može biti kupovina wireless rutera u koji ćeš priključiti postojeći HG510. Najpovoljnije rešenje je ovo.

Mora korisnik na koga je adsl da ode da prijavi kvar na routeru... tipa imam prekide veze i slicno... ako imaju routere na lageru dobices skoro sigurno.

Kao sto je gore napisano,mora vlasnik stana da trazi da ti menjaju ruter,ili da sam kupis nek. Citao sam da su ljudi sami ,,unistavali" taj hg510,pa su ga menjali za neki sa wifi-jem (kog sam i ja imao),fora je bila u presecanju neke zicice:)

Rešenje može biti kupovina wireless rutera u koji ćeš priključiti postojeći HG510. Najpovoljnije rešenje je ovo.

Ako sam dobro razumeo, kupim wifi router i povezem ga sa hg510 kablom a ostale kompove bezicno na router?

Inace, necu da komplikujem sa menjanjem routera, tesko je to da objasnim gazdi a jos i njega da uplicem, to je skoro neizvodljivo.

Tako je. Naravno, ti kompovi moraju imati wireless kartice/adaptere.
Tel. linija u HG510, iz porta 1 ili 4 na HG510 vodiš u WAN priključak na TP Linku. Podesiš zaštitu i to je to.

Nazad
Vrh Dno