- Učlanjen(a)
- 27.12.2001
- Poena
- 649
Da li se jos nekom desava da ukoliko predjete kursorom preko nekog flash banera (tipa pogodi sve kokoske), nestane kursor sa browsera i pojavi se tek kad napamet kliknem negde na desktop. Jako je iritirajuce...![]()
Da! Kod mene se to jako često dešava.
Probaj da obrišeš stari Flash Plugin i da skineš/instaliraš nov.
Sada mi je to palo na pamet, pa i ja sada skidam...
resilo je problem, hvala![]()
instaliraj click2flash pa startuj samo Flasheve koji su ti potrebni na stranici.
To sam i uradio.
Zanimljivo je da na 10.5.8 radi savršeno normalno.
Ja ne znam o chemu prichate ljudi, meni flash radi bolje nego na Windowsu. Problem je shto zna da pukne, ali kada radi, sve je rasterecenije nego na Windowsu, pogotovo kada su je u pitanju HD video...
Evo, da se javim, nemam nikakvih problema sa Safari-jem 5, sa Flash-om ili nečim drugim.
Ali što samo koristite Flash za YouTube, kad postoji HTML5. Većina klipova se sada može tako gledati. Idite na www.youtube.com/html5 i kliknite na plavi link na dnu. Svi klipovi koji mogu će biti HTML5 dok ne obrišete kolačiće. Onda morate opet da idete na onu stranu i kliknete link.
Pa nije bas tako. Kod mene na 10.5.8 flash radi ali ocajno, konstatno secka, a sa ovim poslednjim flash pleyerom bukvalno se slika zamrzne na po jedno 10tak sekundi i tome sl. dok strimuje video. Insteresantno je da kad se download zavrsi sve radi normalno, ali dok strimuje ima problem, pa je zato ne moguce gledati krsteno live stream.
Nazalost sam prinudjen zbog ovoga da pojedine sajtove gledam iz FF i Opere... :smoke:
Da sam znao da ce ovako biti ne bih ni instalirao ovaj zadnji Safari 5. Ostaje mi samo da se ponadam da ce to biti popravljeno uskoro...
Ja ne kazem da mi Flash na OS X ne troshi vishe resursa od Windowsa, vec jednostavno bolje radi u praksi. Ne znam kako to slikovito da opishem, ali isto kao kada uporedish neku PC igru koja ima 100 fps, uvek imash osecaj kako neshto secka, a onda probash igru na konzoli sa 60fps i to curi bez prestanka, tako isto radi u browseru Windows vs OS X, tako inache radi i ceo sistem, kada prvi put startujesh OS X deluje ti da je sve sporije, a onda vremenom provalish da je sve u stvari konstantno, dok na Windowsu chas leti chas se vuche, bez obzira shta radio i koju mashinu imao...
Imam stariju verziju, 10.0, evo ti link: http://rapidshare.com/files/400984844/Flash_Player.plugin.zip
Ne nije to... Imam ADSL 2Mbit-a, sto je vise nego dovoljno za recimo SD video, koji jednako stuca ko i HD. Inace dok sam gledao E3 preko GT tv live, primetio sam da recimo FF strimuje HD video na 1200 dok Safari radi na 700. Ne mogu da skontam zasto je to tako, ali tako stoje stvari u mom slucaju te sam prinudjen da koristim FF za sada kada mi treba live stream... Grrr
Obican video, kada gledam recimo dok strimuje, cak i kada je load daleko ispred mesta dokle je video trenutno stigao jednako secka ali kada ucita potpuno video do kraja onda sve proradi normalno! Vrlo cudno... :trust: Tek ovo me primorava da uvek sacekam load do kraja ili ko sto rekoh da se presaltam na FF, Operu ili nesto trece...
OK uspeo sam da resim.
Problem je u nekompatibilnosti izgleda vise fajlova koji na neki nacih remete i rad flash playera u brawseru. Naime primetio sam da Safari ume da mi prsne u nekim situacijama, i to mi je da budem iskren odmah bilo cudno...
Ovo je upustvo koje sam sledio da bih ovo resio! Znaci pocistio sam sve po ovim folderima koji su ovde dati, restartovao sam mashinu i ponovo instalirao flash player!
Aleluja, sada sve fercera kako treba!![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari