Šta je novo?

WD Green na 7200 obrtaja?!

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Samo jedno kratko pitanje. Naime imam WD10EADS-00p8b0 disk (wd green 32mb kesa za one kojima oznaka ne znaci nista). Disk je prilicno sporiji od onog iz blue serije (drugi disk koji imam) i prilicno hladniji pa shodno tome kontam da radi na 5400 obrtaja. Kojim programom mogu da ustanovim na koliko se vrti disk i ako je 5400 u pitanju kako da ga dignem na 7200 koliko je na sajtu u specifikaciji!?

Mislim da ne mozes da mu podignes brzinu manuelno, vec sam hard ima ugradjenu neku Inteli**** tehnologiju kojom kao regulise broj obrtaja (5400-7200), ali cini mi se da sam citao da to bas i ne funkcionise, vec da stalno radi na 5400rpm.
Gde si video da pise 7200rpm na sajtu? Ovde stoji samo: Rotational Speed - IntelliPower:

http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-701229.pdf

Poslednja izmena:
Sve jasno; zakucan sam na 5400 obrtaja. Zahvaljujem!!

pa zato je i green, sto vrti na manje ..imam i ja jedan takav, samo mu treba disable-ovat intellipark (ja cu pokusat sad za vikend, ako budem imao vremena), e mu je load/unload count vec na 36k, a drugi hdd, stariji jedno dvije god na 1.7k

Da si pogledao specifikacije gore date skontao bi da ima i green modela koji rade na 7200 ;)

vidjoh posle ..mislio sam da svi green rade na 5k ..jesi l ti pokusavao da onesposobis ovaj intellipark?

MA necu nista da cackam;super meni i ovako ;)

jes, nego mu je zivotni vijek mnogostruko kraci ..bar tako pricaju po netu

Predpostavljam da su oni sa ?=E modeli (ne znam da li se i s serija odnosi na green)!!

WDxxEAES? Ti ne postoje..

E onda pojma nemam?! U principu E i S su jedini koji rade na 7200 i imaju 64 kesa tako da bi morao biti neki od ta dva kontam.

Nema nijedan od ta dva. Bash sam trazio WD20EAES i WD20EASS (probao i WD20EAL/K/YS) - nema tragova na WDC.com.

Nisam siguran na koliko radi WD2002FYPS (RAID Green) doduse.

@Proday

tebi je disk spor zbog serije.ta tvoja serija je ne znam iz kog razloga losa(00p8b0).a ne bi trebalo jer je tvoj disk 2 platter tj ima dvije ploce od 500gb ali nesto ne radi kako treba.imas sve malo detaljnije u ovoj temi:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=204206&highlight=WD10EADS&page=6

imam isti disk samo druga serija "00l5b1".ima 3 ploce od 333GB i radi brze od tog tvog.ima jos jedna serija sa dvije ploce od po 500gb i taj je najbolji.uglavnom procitaj temu koju sam ti linkovao i sve ce ti biti jasno.

Nazad
Vrh Dno