Šta je novo?

TX2 tj. njegov vent...

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Pozdrav;
Zbog polozaja kulera (TX2), zeleo bih da obrnem smer ventilatora tako da on izvlaci umesto da duva. To bih postigao obrtanjem polariteta, odnosno samo premestim mesta crnoj i crvenoj zici.
A sad pitanje: da li je zdravo za plocu da tako nesto uradim i dali ce ostati mogucnost nadgledanja i regulacije obrtaja venta?
Hvala unapred na odgovorima.

Trebao sam pitati dali je to uopste moguce... :wall:

mislim da obrtanjem polariteta neces dobiti nista,nece se uopste vrteti.bar na onima na kojim sam to probo nije htelo.ni na jednom.

Probao sam, nece. Hteo sam to jer je cimanje da okrecem vent, ovo bi bio elegantniji nacin, al ajd. 🙂

Nece to bez kabla... 😀

@domcale: Ja koliko sam cackao taj TX2 kod prijatelja lako sam skidao vent povlacenjem na gore, i ako se ne varam lako se isti okrece na drugu stranu...jer je baza kulera simetricna 🙂

Juce sam to otkrio dok sam ga skidao, ali ne u ovu svrhu, vec da bi mogao da skinem graficku... 🙂
Problem je sto ima jako malo mesta ispod i vent nebi mogao uopste da vuce vazduh u toj poziciji, mozda bi cak i cesao o grafu koliko je blizu. Ona plastika sto usmeruje vazduh je pola cm od grafe.

Palo mi je na ideju nesto. Neznam dali si video (zavisi od nacina kacenja, AMD/Intel) ona dva "udubljenja", gde limovi od "shnale" legnu kada se pricvrscuje zavrtanjem poluge. E, ja sam hteo da to napravim, ali suprotno od trenutnog polozaja. Onda bih mogao da stavim kuler da vuce sa strane, tj. iz prednjeg dela kucista odakle dopire svez vazduh. Nadam se da me je neko shvatio.
Cak ni to nemoze da se odradi. Ali to je resenje za druge AMDovce, koji mogu to da isprobaju 🙂

Ustvari, slika govori vise od 1000 reci. Nisam pronasao prikladnu sliku TX2, pa sam iskoristio ovo 🙂

Prilozi

• CM HT TX3.jpg
    CM HT TX3.jpg
    50.2 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
A da li ti je palo na pamet da tu plastiku za usmeravanje vazduha iseces, posto nema neku preteranu funkciju 🙂 (navodno hladi naponsku jedinicu kada je okrenuta ka istoj 🙂 )
Ako precizno iseces te dve crte (radi stabilnosti kulera) onda je to bolje resenje 🙂

Rekoh:
Cak ni to nemoze da se odradi. Ali to je resenje za druge AMDovce, koji mogu to da isprobaju
Onda se kuler naslanja na graficku. Da je socket samo malo visi... :wall:
BTW evo pokusavam nesto sa ventovima. Okacicu slike ako bude OK 🙂

^ moram malo off-ovat, al ova tvoja lokacija moze bit u svakom cg gradu 😉

Poslednja izmena:
Jasno je to meni, ali dzaba da napisem pravu lokaciju kad' niko nezna gde je to 😀

@domcale

To što si zamislio sa prosecanjem neće da može. Evo i zašto.

Vešanje kod TX2 je drugačije, i nema šanse da to zasečeš, a da ne povrediš toplotne cevi.

Moj predlog, probaj da iskoristiš one dve rupe kroz koje prolaze šrafovi od plastike koja nosi kuler, da kroz njih nekako "prošrafiš" parče lima koje će da drži kuler.

Kupi drugi ventilator za 300-400 din i okreni ga kako ti odgovara.

Trenutno mi je masina neispravna pa cu se manje zanimati time. 🙁

Nazad
Vrh Dno