Šta je novo?

Asus 4850 Prob.?

• Začetnik teme Začetnik teme aca85
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aca85

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
319
Ja mislim da je prob. u vga,al nisam 100% siguran.Resen sam da pazarim novu vga,al bi ipak zeleo da 1. resim ovaj prob.
Kad se skoro bilo koja igra upali [za test sam koristio : The Witcher EE ~1920x1080 AA 8x,sve ostalo max]. I igra radi normalno,i odjednom [recimo 5 min posle starta igre] nestane slike na monitoru [kao da ste dvi kabel izvukli] i onda i zvuk zakuca ,i to je to.Restart NE pomaze,mora se pc ugasiti pa ponovo upaliti.

~ servis : bio vise puta,sve recene da je ok,u medjuvremenu istekla garancija.
~ Komp mi je napomenut ,al nista nije OC!!
~ vga je testirana kod drugara isti slucaj.
~ sutra bi trebao da uzmem 4870 i da testiram u mom kompu.
~ da,ako se sve spusti na 1280x7xx,i sve zivo na min. igre ce da radi...ali wtf je onda poenta imati 4850...

E da,najvaznija stvar ,stavio sam Log [hardware monitoring] tokom rada Witchera,pa se uverite temp-ova itd.[*.rar je cist]
Moja spekulacija ,sudeci po LOG-u ,je pregrejavanje vga...

Prilozi

Poslednja izmena:
Bas cudno kako u servisu kazu da je ok , a kod tebe i drugara zapucava... U kom servisu si bio i gde si kupio kartu?

114c :S:

Definitivno se pregreva.... Skini kuler ocisti ga od prasine ii zameni pastu, probaj onda.

Pretpostavljam da se vrti ventilator na kuleru ?

Bas cudno kako u servisu kazu da je ok , a kod tebe i drugara zapucava... U kom servisu si bio i gde si kupio kartu?

Mk racunari ~ NS ... al pazi,u servisu oni upale 3Dmark i (eventualno) Furmark,i to im test...a ne full load neke zahtevne igre...sami su mi rekli...ffs

Definitivno se pregreva.... Skini kuler ocisti ga od prasine ii zameni pastu, probaj onda.

Pretpostavljam da se vrti ventilator na kuleru ?

Da naravno,uvek je 100%.
Pa bio sam to uradio kad mi se problem 1. pojavio,pre 8 meseci,i nije pomoglo.

Mozda kuler da se zameni?

Definitivno se pregreva.

Pa nije 114,zato sto je to ne moguce,sama Vga ima se resetuje ako temp dostigne 96*C,ali cak i onda je prevruce.Jer drugar u BG ima istu,i kaze da mu ne prelazi 81~3*C

Poslednja izmena:
Mk racunari ~ NS ... al pazi,u servisu oni upale 3Dmark i (eventualno) Furmark,i to im test...a ne full load neke zahtevne igre...sami su mi rekli...ffs

E hvala sto si reko gde si uzo posto sam i ja iz NS-a pa da znam...Izgleda da furmark nije merilo ispravnosti. To bi mozda trebalo da se pusti Crysis Warhead BenchTool jedno 10-15 krugova...

Poslednja izmena:
NE znam ako si zamenio pastu i ocistio kuler, ako on radi kako treba ne znam sta bi moglo da bude, jedino da uzmes neku Accelero za 4850 pa namontiras i vidis...

E hvala sto si reko gde si uzo posto sam i ja iz NS-a pa da znam...Izgleda da furmark nije merilo ispravnosti. To bi mozda trebalo da se pusti Crysis Warhead BenchTool jedno 10-15 krugova...

To sam i ja isto rekao,od reci do reci...al izgleda kod njih "musterija NIJE upravu".

NE znam ako si zamenio pastu i ocistio kuler, ako on radi kako treba ne znam sta bi moglo da bude, jedino da uzmes neku Accelero za 4850 pa namontiras i vidis...

Pa zaista bi,al glupo mi pazariti Accelero ,pogotovo ako ne resi problem.

A da ti mozda nije lepo namesten cooler na grafickoj?Probaj da dodirnes hladnjak kada ti pukne slika na tih ~100 c?Oko 100 bi trebalo da bude vreo hladnjak,da mozes da se opeces na njemu....Moguce da ti ne lezi lepo hladnjak na gpu pa da ne odvodi toplotu kako treba pa se zato i pregreva...

Probao si ovo sa Asus sajta?
"VGA BIOS update for EAH4850/HTDI/512M(P/N: *-C3CGG0-*) & EAH4850 TOP/HTDI/512M/A(P/N: *-C3CGK0-*)
Fix game may be stopped automatically due to graphics card is overheat."
SmartDoktor nikako!

Probao si ovo sa Asus sajta?
"VGA BIOS update for EAH4850/HTDI/512M(P/N: *-C3CGG0-*) & EAH4850 TOP/HTDI/512M/A(P/N: *-C3CGK0-*)
Fix game may be stopped automatically due to graphics card is overheat."
SmartDoktor nikako!

Skinuo sam ,al ne mogu da updatujem,jer mi se ispise poruka "No valid adapter found"

A da ti mozda nije lepo namesten cooler na grafickoj?Probaj da dodirnes hladnjak kada ti pukne slika na tih ~100 c?Oko 100 bi trebalo da bude vreo hladnjak,da mozes da se opeces na njemu....Moguce da ti ne lezi lepo hladnjak na gpu pa da ne odvodi toplotu kako treba pa se zato i pregreva...

Ploca je vrela mozes ispeci fino Jarence jedno ,mmmhmm ,a sam hladnjak je onako,hladniji

Jel si siguran da je lepo namesten cooler...Nesto tu ne valja...:wall:
Edit:Jel ti hladnjak naleze preko memorije ili nema nista na mem cipovima?

Poslednja izmena:
ista stvar je i kod mene 😀
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=183930

Jednostavno referentni dizajn.kuler je veoma mali i losh,ne moze lepo da ohladi kartu,idle 80,load 110 C. Tek nedavno fleshovao sam bio,idle klokovi 160/250 i karta je u idle,47 C,na 50% obrtaja (u mid low provetrenom kucistu). Mada nikada restart niti ijedan bsod itd itd nisam imao,skoro 2 god je przim,i nista.

Probaj da stavis neki vent da ti duva direktno na graficku(na mem.chipove) i nadji i zalepi one male hladnjake sto se lepe na mem.chipove...Moguce da je problem sa tvojom karticom u pregrevanju memorije...

Nasao sam problem,i resen je 🙂 pregrejavanje mem. u 1080p rez. Slab kuler,jos ubaci u mesavinu ove sparine i vruce kuciste sa losom cirkulacijom...i eto ga.

Hvala na pomoci.

Nego,odlucio sam da stavim pasivno hladjenje na mem. a sta da radim za kuler,tj koji kuler da uzmem ? imajte na umu i cenu...zelim dobar kuler sa jos boljim price/performance ratio ?

Poslednja izmena:
Nego,odlucio sam da stavim pasivno hladjenje na mem. a sta da radim za kuler,tj koji kuler da uzmem ? imajte na umu i cenu...zelim dobar kuler sa jos boljim price/performance ratio ?

Cuo sam da su dobri zalmanovi pasivni kuleri za memo(dobro drze...ne otpadaju), ali ne znam gde ima da se kupe i posto su...i ja bi voleo da to kupim kad naletim...Da li neko moze da mi objasni kako da napravim onaj LOG file u everestu kao sto je aca85 postavio u prvom postu?

Poslednja izmena:
Drzacu oci otvorenu u slucaju da naletim na njih.
Pa kao prvo skines Everest Ultimate Edition.
Pokrenes program > file - preferences > Logging ,tu chekiraj sve sto ti treba [i u drugim opcijama takodje] > set-uj direktorijum i ime fajla koji ce ti snimati statistike [.html! nemoj css] > restaruj program ,i to je to

Hvala. Ne bi nikad provalio sam. Za svaki slucaj kopiracu tvoje uputsvo u folder instalacije everesta😛

Heheh 🙂 nema na chemu

Nazad
Vrh Dno