Šta je novo?

Kvalitetni SATA kablovi...

• Začetnik teme Začetnik teme driver
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Da li postoje i ko pravi kvalitetne SATA kablove, kako data tako i za struju ? Stvarno ne znam ko je ono izmislio da je onako klimavo, tanko i bedno a ko chesto kachi hardove ono je neupotrebljivo posle mesec dana, nekad mi se deshava da ubodem HDD i da ga BIOS ne vidi, pa izvadim-vratim i radi, a izgleda kao i da je prvi put sve stajalo kako treba. Ko je ono izmislio treba da gori na lomachi...

Dajte neke najkvalitetnije moguce kablove koji postoje, nije bitno da li se moze kupiti kod nas, imam starije napajanje pa mi trebaju adapteri sa molexa na SATA..

Poslednja izmena:
Ja kupio sebi u italji lepe srebrne, raznih duzina, firma In-line... bili su oko 3e komad (prave sve varijante, adaptere i ostalo)... meni su trebali spec od 30cm, ima od 45, 60, 90 itd...
Ovde kod nas sam probao da nadjem 3 iste boje, pa mi ni to nije uspelo |((

inace kvalitetni su uglavnom oni sa kopcama, mada evo ovi sto sam uzeo sto su pod 90stepeni imaju kopce, a sto su ravni nemaju kopce i nista im ne fali...
fazon je da kablove treba ipak menjati sa vremena na vreme, jer se razglave, izlome itd itd...

Mozes i za djabe da nadjes, bar sam ja. I mene su nervirali oni fusherajski i onda sam kod prijatelja u servisu uzeo par koji stizu uz Gigabyte maticne, pod uglom od 90 stepeni i sa kopcama. Mozda dolaze uz jos neke, nije me zanimalo. Mada su ovi kudikamo bolji od ostalih koje sam video.

Poslednja izmena:
Trazi Cheftec sata kablice, crni su ima da se nadju kod nas i nisu nesto skupi.

Kako uopshte izgledaju ti sa kopchama i shta one rade, fiksiraju dodatno ?

A ti mislish na data kablove, ma imam vec ovakve zute, dobio uz plochu,i oni ok drze, ali ja bih neshto josh bolje ako ima, ti pod 90 stepeni shto se pominju, ali veci mi je problem za struju, jer sve koje imam labavi su i bedni..

ovo je po slici uzasno dugacko....

E ***, sorry. U principu postoje ovakvi i pod 90 stepeni, a za napajanje nemam taj problem.

Ma ja izgleda bash za napajanje imam problem 🙂

Ovih dana radim neki rendering videa i evo vec chetiri dana ne mogu da zavrshim neshto shto traje 6-7 sati, svaki put se ukochio sistem, posle restarta sistemskog harda nema, izvadim-vratim samo struju, pojavi se i to radi neko vreme, ali zar je moguce da se kabl sam od sebe vadi, ne mogu da verujem...

Pa možeš li bar privremeno da ga zaglaviš nečim, parčetom papira, selotejpom, bilo čim?

Koliko hardova imaš trenutno?
Meni su diskovi brljali, nestajali i pojavljivali se, pa sam sumnjao na kablove, menjao ih, čačkao, da bi se na kraju ispostavilo da kontroler na ploči pravi problem kada je povezano 6 diskova, dok sa 5 ili manje radi kako treba :/
Epilog je da ću morati da kupim neki SATA kontroler kada budem hteo da dodam još neki disk.

Inače, pročitah negde da SATA kablovi nisu ni predviđeni za mnogo čupanja i ubadanja. eSATA je napravljen kao robusniji standard.

@driver
A da li si probao samo da umesto restarta potpuno isključiš isključiš komp na kratko? Meni se nekad, a posebno posle nestaka struje događa da po paljenju nema diska (jedini, sistemski - ne vidi ga ploča/bios) a onda bez pipanja kablova po sledećem paljenju sve ok. Kad sam uzeo sata disk u početku sam besomučno čačkao kablove (i data i power) jer sam bio ubeđen da gubi kontakt.

Dandy, što bih ja voleo da imam tvoj problem 🙂. Meni je taj sata jedini, sistemski disk u mašini, i malo malo pa se ono dogodi jer često u selu nestaje struje. Potpuni sam pesimista po pitanju rešavanja problema 🙁 ali ako neko ima ideju...
Osim predloga za upgrade, to znam i sam, 150E za psu, mobo, cpu i ram i da se rešim svih problema (jer ono nije jedini), ali to će morati da pričeka 🙁.

SFF8087->SFF8482. Kabl kosta 30$ (za 4 diska), ima klip za hvatanje - pa opet mi se gube diskovi 😉
Tako da nemate samo vi sa onboard flexi kablom problema.

Pa da li je moguće da je ipak kabl?! Kako onda objasniti pojavljivanje diska ponovnim paljenjem par sekundi kasnije bez pipanja ičega?
Šta ti od ta dva radiš kad ti se izgube? 🙂 Drndaš konektore pa pališ opet?
Da imam hot swap mogućnost i bar dva diska lako bih ja utvrdio da li je kabl 😉.

EMI?

Pa ovo je smeshno ako mu nema reshenja 🙂 Evo sad mi neko vreme sve radi kako treba sa 4 harda 🙂

Meni redovno nestaje Samsung F3 hard posle dizanja win-a. Restart i hard je tu. Gremlini.

ovaj... a da predjete na amd |))

elem driveru, ja nisam shvatio koliko si diskova imao kad se problem javljao? >4 ?

Ima u Gigatronu Silverstone, Akasa SATA kablova sa lock mehaniznom, mozda su ok.🙂

Ja sam davao dzabe gomilu svakakvih SATA kablova - 30cm, 45cm, 60cm, 50cm, 1m.... od 1m barem 20 komada. Bez kopce, doduse 😉

Inace, kad budete malo vise setali kablovi, kopce vam se nece svideti... cesto se desi da konektor (ne na kablu nego onaj gde se kaci - kontroler/disk) prosto zaglavi i nece da pusti te kablove sa kopcom!

ovi sa kopcom jesu dobri jer se ne mogu lako iscupati, ali npr imam 6 SATA , po dva u jednoj visini, nema sanse da skinem gornji dok ne poskidam ona dva ispod.. 🙂 al dobro

ah, gde sam ja bio...da nemas mozda jos, trebace mi jos nekih 4 komada uskoro

Ima u Gigatronu Silverstone, Akasa SATA kablova sa lock mehaniznom, mozda su ok.🙂

akasa kablova nema u gigatronu. bio sam u kirovljevoj i tako mi rekose...

rushko je napisao(la):
ovi su extra...
neko je spominjao i one zute sto idu uz Gigabyte ploce pod 90, mnogo su bolji od onih crvenih kineza...
probao si revoltec kablove na koje se odnosi link ili hvalis na nevidjeno? naime, isti su vrlo prosecnog kvaliteta i nisu vredni kupovine. da sad ne objasnjavam, bilo je o tome reci u drugoj temi. izdvajam samo jednu od "specificnosti" - kabl iz konektora pod pravim uglom ide (da tako kazem) na gore. kao i sam konektor, ako se razumemo...
a za ove sto idu uz gigabyte ploce se slazem...

Poslednja izmena:
Ove Revoltec imam i nisu nista posebno, niti drze previse cvrsto (nemaju lock mehanizam) a i ono sa konektorom po 90 stepeni na gore je promasaj.

Ja doticne kablove nisam probao, znam samo da mi ih je neko preporucio, ima li nesto slicno ali kvalitetnije?

U medjuvremenu sam doshao do zakljuchka da nisu problem data, vec sata kablovi za napajanje. Sve to stoji uzasno rasklimano pa mi se deshava da HDD jednostavno "ode" u sred podignutog OSa, dobijam istu poruku kao kada otkachim USB hard "na silu".

Jedini kablovi koji chvrsto stoje su oni za eSATA koje sam dobio uz plochu, e sad gde naci takve kvalitetne molex>sata adaptere...

Da ne pravim novu temu ovde cu da pitam..
Kolika je najveca moguca duzina sata kabla kod nas u prodaji?

Nazad
Vrh Dno