Šta je novo?

HP vs Lenovo

Učlanjen(a)
17.05.2007
Poena
595
U dilemi sam izmedju HP ProBook 4310s i Lenovo ThinkPad Edge-a. Po ceni su slicni, ali cini mi se da HP ima bolje specifikacije. Zapravo, koliko je Intel Core 2 Duo T6570 bolji od AMD Athlon Neo X2 Dual-Core L325? Sa druge strane, I koju razliku pravi DDR3 memorija (HP) u odnosu na DDR2 iz Lenova? Nisam zahtevan korisnik, treba mi za net, office, mozda filmove... Naginjem ka ThinkPad-u, mada je to krajnje subjektivno misljenje, iskljucivo zbog dizajna (bitna stavka, jer ce za koji mesec sluziti kao deo enterijera, mada je i HP itekako prihvatljiv) i imidza koji taj brend ima kad je u pitanju kvalitet (koji mi je vazniji od brzine).

Jos nesto, iako sam "blizi" laptopu od 13", da li je ovaj HP ipak mnogo bolja kupovina, bar kada su moje skromne potrebe u pitanju?

Hvala

HP je i lepsi i bolji! sto se procesora tice dosta je brzi C2D od ovog Athlona, imas neko poredjenje ovde, sto se memorije tice DDR3 je na 1066Mhz a DDR2 na 667 MHz :) ( ne treba ti test ) ... dalje, graficke su obe prilicno lose ali mislim da je na IBM-u bolja za 60% ;) sto je i jedina prednost IBM-a , IBM graficka je zasebna dok je HP integrusa ...
sve ostalo je slicno ... i baci samo pogled na ovog Acera koji u odnosu na ova dva po performansama jede malu decu u lavirintima zajedno sa roditeljima u kaficu :p meni se dopada i dizajn bar na slikama ;) jea !

Hmmm...

Da je HP lepsi, nije. Dalje, IBM-ova graficka je integrusa "par exellence", da citas testove na bencu, znao bi (a i tvoj link kaze da je tako, ili ja pogresno tumacim termin "onboard") ;) Trece, znam ja da je DDR3 brzi od DDR2, ali koliko cu ja tu razliku realno osetiti, s' obzirom da igre ne igram? A sto se tice,

i baci samo pogled na ovog Acera koji u odnosu na ova dva po performansama jede malu decu u lavirintima zajedno sa roditeljima u kaficu :p meni se dopada i dizajn bar na slikama ;) jea !

...nije crvene boje! A i da zelim komp slicnih performansi, uzeo bih Asusa, prirastao mi je srcu!

Znaci, ipak HP?

videh temu sa HP, pa rekoh da bacim pogl. jer imam jedan...pre samo 6 meseci je bilo nezamislivo kupiti nov HP iz Probook serije za manje od 500e i to još sa ddr3 memorijom...ako ti igre stvarno nisu prioritet i kako sam kažeš nisi "zahtevan korisnik" ja se ne bih mnogo dvoumio, integrisana grafika kod laptop-a ti neće mnogo smetati ako ne nameravaš da se igraš na njemu ili radiš animacije i druge stvari za koje je grafika bitna...moj glas je za HP, a i lično sam za "prenosnu" varijantu odabrao Intel umesto AMD-a...u sv. sl. izbor je na tebi a muke oko izbora...paa, to su ipak "slatke muke" :)

Poslednja izmena:
Lenovo je lepshi, ima bolju tastaturu, grafiku i ekran. HP je ruzniji, ali ima bolji (brzi) procesor memoriju. Shta ti treba od ta dva? Ja sam kupio Lenovo, i nisam se pokajao. Jedino shto cu ubaciti josh 2GB rama zbog virtuelizacije, sve radi kao podmazano.

Poslednja izmena:
Vrh Dno