Šta je novo?

Mreza i snimanje na server

lemik

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poena
169
Pozdrav, imam mrezu od 24 racunara i oni su frizovani sem servera zeleo bih da im omugucim snimanje u odredjene foldere na serveru ali da te foldere zastitim sifrom i da recimo racunar br 1 snimi u folder za koji mu ja dam sifru i da ne moze da obrise ni jedan drugi folder na serveru i ako proba da udje u drugi folder zahteva od njega da unese sifru.
Svi racunari su pod windows xp pro ukljucujucu i server. Da li je ovo moguce uraditi i kako?

Poslednja izmena:
cek, server je obican XP ili pravi Win server?

To je malo glomazno za objašnjavanje. Ali evo par kratkih direkcija.

Napraviš neku levu grupu za korisnike. Dodaš ta 24 korisnika. Sve ih izbaciš iz user grupe ili neke slične i dodaš i u tu koju si kreirao. Podesiš željene passworde za kreirane korisnike. Isključiš simple file sharing. Pod network privilegijama izbaciš sve i ostaviš samo Everyone da ima full prava. Pod NTFS privilegijama za svaki folder daješ željena prava korisnicima.

Toliko od mene. Valjda će se neko nadovezati na moju priču pa da ti detaljnije pojasni ako bude imao vremena jer ja nemam.

Pozdrav, Dražen.

Drazen ti je objasnio sve.
Ako ne razumes:
Kreiras WORKGRUPU istu za sve racunare.
I na serveru, KREIRAS USER-E SVE KOJI SU TI NA 24 RACUNARA!
znaci, imas 25 user-a na serveru... ***, to je jedini nacin da dajes ovlascenja u workgroup...

I kad kreiras, kreiras foldere i na svakom u security dodajes:
Administratora servera sa svim dozvolama i jednog usera sa pravima:
WRITE
READ
ne dajes da mogu da brisu ako neces...
Mene mrzelo da ti ovo iznad pisem :)
AL kad je vec covek zapoceo...
Javi kako napredujes!
srecno

Hvala probacu i javljam sta sam uradio.
Server je obican windows xp pro

Obican winxp pro moze maximalno da ima 10 racunara klijenata u mrezi... tako da to sa 24 nece moci... osim ako ne predjes na neki drugi oparativni sistem na serveru.

Tačno. 10, ali simultanih konekcija.
Postoji možda način da se to na neki način reši a to je:

net config server /autodisconnect:time_before_autodisconnect

ili kupovinom win servera. Preporuka za SBS 2k3.
Ili naravno linux server.

Da upoznat sam sa tim ali sto se licence tice mislim da im se nece svideti cena, a za linux nece da cuju ali probacu da namestim nekako

A kako će oni da znaju šta je na serveru? Koliko kapiram ti si tamo glavni, zar ne?

Tačno. 10, ali simultanih konekcija

A ne postoji neke patch koji resava to tj. razbija tu microsoft zastitu? Ja sam za e-mulu nasao patch koji povecava TCP/IP konekcija a to mi ne poveca taj broj od deset racunara istovremeno :(

Poslednja izmena:
Pazi, imas i opciju da probas sa Windows Server 2008.
Dobijas ga na 30 dana, 2x resetujes timer LEGALNO!! i to ti je 90 dana...

A server je nekih ja mislim 400e (ne znam tacno, mozda sam te slagao)

sto se mreze i Workgrupe tice... Izvini, zaboravio sam ogranicenje od 10 usera...
Mozda ti je jeftinije da kupis novu masinu za 150E i da na nju stavis jos 10 usera...
mada, iskomplikovaces dosta...

Razmisli, kad budes blizu resenja - javi pa da prodiskutujemo .

pozzzz

A ne postoji neke patch koji resava to tj. razbija tu microsoft zastitu? Ja sam za e-mulu nasao patch koji povecava TCP/IP konekcija a to mi ne poveca taj broj od deset racunara istovremeno :(

Ne koliko znam. Ali nikada mi to nije ni trebalo jer sam uvek imao sve sisteme na raspolaganju u neograničenim količinama.

zendraqla @ na meni je da osposobim to sve da radi, a oni ce to posle da sredjuju i odrzavaju naravno kad ja to sve ustelujem da to sljaka.
Sto se tice ogranicenja od 10 racunara male su sanse da se pogodi da bas 10 kompova u isto vreme cuvaju podatke ali nisu nemoguce, sto se toga tice videcu da ima kazem za server i cene e sad kako bude

Definitivno vredi probati na virtuelnoj mašini pa ako radi eto rešenja.

WIN 7 pro mislim da ti podrzava max 20 konekcija istovremeno... mozda ti je to dovoljno...

Ja licno sam odavno digo ruke od windowsa kao platforme za file server. Te nema pociju za mrezni recycle bin, te zezancija sa licencama, pa problem oko inkrementalnog bekapa, pa problem sto moras imati neku plocu koja podrzava RAID ako hoces i to... a server bez RAID-a je vrh gluposti.... i jos gomila drugih stvari.

Uglavnom sve to sam resio linuxom... e sada ne znam kako bi to funkcionisalo - sve to namestiti i ostavi nekome od lokalnih strucnjaka u firmi da to "odrzava".

Poslednja izmena:
Koliko znam bilo koja verzija W7 podržava 20 simultanih konekcija što se valjda može proveriti komandom

net config server

I meni se ne sviđa windows i raid u kombinaciji, uvek se pojave neki moljci...

Pa da se traži iole ozbiljno rešenje ne bi terali čoveka da pravi server od XPa, zar ne?

jeste 20 je kod mene na ultimatu sad sam gledao

Nešto ovako?
http://www.lvllord.de/?lang=en&url=downloads#4226patch
EvID4226Patch223d-en.zip EventID 4226 Patcher Version 2.23d (english)

Ovaj patch nisam do sada nisam probao, probao sam za povecanje TCP/IP konekcija ali ovo je nesto drugo. On menja TCPIP.sys fajl, kada se pokrene kaze "current maximum concurrent half-open connection: 10" pa pita da li zelis da povecas na 50 i on to odradi, jer kada pri drugom pokretanju ovog on vise meni ne pominje da imam ogranicenje od 10 nego kaze imas 50 i pita hoces da vratis na 10.

Ali i pre i posle pokretanja patcha, kada kucam

net config server

uvek stoji 10, sad kada nadjem priliku probacu u praksi.

Half-open connection limit

Microsoft first introduced this limit in Windows XP SP2 and it is present in later versions, which purpose is to try to slow the spread of virus and malware from system to system, and also to reduce the impact of infected systems participating in DoS (Denial of Service) attacks.

Microsoft's limiter makes it impossible for Windows systems to have more than 10 concurrent half-open outbound connections; after 10, new connection attempts are put in a queue and forced to wait. Thus, the speed of connection to other PCs is limited.Therefore, the speed of connection to other computers is actually limited.

P2P (peer-to-peer) programs like µTorrent, BitComet, eMule, P2P TV, etc.,are generally the programs mostly affected. Since bittorrent apps tend to use up all 10 of the half-open connections, other Internet activity—especiallythe loading of web pages—can become extremely slow. The delay before opening a new page can take over ten seconds: this delay occurs regardless of your Internet connection speed.

već opisano više puta na benchu u uputstvima za P2P programe (zadnje uputstvo je bilo za utorrent) i nema veze sa
Inbound connections limit in Windows XP o kome je ovde reč
http://support.microsoft.com/kb/314882

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno