Šta je novo?

Pusaci ispred kompjutera - vasa resenja?

Daikin prodaje ova firma iz Nisa.
http://www.jugo-impex.com/UruruAirPur.html

~500e je. Rodjak se zaklinje u njega, kaze da za 5 minuta precisti dim od 2 pusaca koji istovremeno puse, kada se udje u stan kao da si prosao kroz vodopad sto mogu i sam da potvrdim.

znam da nije bas vezano za temu...tj i jeste jer iako ja ne pusim, u kuci se pusi,...pa me ovo zanima.... jel bas mora cudo od 500e da se uzme?

jel ima nesto za 100-200e a da valja? jel zna neko...oni krsevi od 10-20e znam da ne valjaju:D

Ima jedna vrsta mnooogo gora od pušača a to su bivsi pusaci ... :)

^ Upravo tako. Nema tog pusaca koji ne zeli da prestane sa tim porokom. Mnogi nisu pravi pusaci, mnogi misle da mogu prestati kad god hoce.
Kada se to iskristalise dolazi se do pitanja: Kako?

Ok, evo ti ovako - ja sam churio od 2001, do pred kraj vojske. u armiji smo se natrovali cigaretama 4 life. i kada sam se vratio, prestao sam.

prestao sam na najlakshi moguci nachin - JEDAN dan od budjenja, do pred spavanje, ne zapalish, na silu, idi radi shta god ti na um, pumpaj se adrenalinom ako ti volja.

sutra - paljenje cigarete ti dodje odvratno, dodje ti da bacish, tako je bilo meni, tako je i vecini posle samo jednog dana krize.

e, onda sam kod kragujevca, kolima, imao jako bizarnu scenu, o kojoj ne bih da pricham, doziveo sam neshto shto verovatno niko nikad ne dozivi, stao sam, izashao iz kola, stopirao lika, i pitao ga za cigaru, i tu jednu sam tako slatko sabio do filtera, da mi nije bilo dobro. i od tad - ponovo.

vi nepushachi mora da razumete, ne samo da prija cigareta, nego ima chak i suchajeva gde je sladje uzeti cigaretu, nego ne znam shta:

1. posle jela
2. posle sex-a
3. posle kupanja
4. posle lubenice
5. uz espreso

bukvalno ti cigaretadodje draza, nego sam chin zadovoljstva koji je prethodio.

Najjace je kad covek koji nikad nije bio pusac,ima onako generalan stav o svim pusacima.

Zaboravili ste i da stavite da pusaci pocinju da puse iz svakojakih komplexa ,dokazivanja u drustvu i ostalih slicnih klisea sto prate krajnje subjektivno i nekompetativno misljenje svakog nepusaca :cigar:

a koji je to generalni stav o svim pusacima? da truju nepusace koji su im u blizini?

Ima jedna vrsta mnooogo gora od pušača a to su bivsi pusaci ... :)
Taj sam. Doduse ne borim se za ukidanje svih prava koje pusaci imaju. btw mislim da ovaj novi zakon nedvosmisleno diskriminise pusace i obezvredjuje ih kao ljude.

@Igoritza
4. posle pasuljcine:p(ozbiljno)

Ja sam pusio 10 godina, strastveno, i ne zelim da vam solim pamet. Svima nama je jasno da je lepo pusiti, ali lepse je(a u danasnje vreme i lakse) nepusiti. Lako je kasnije, ako postanete nepusac, da preusmerite svoje vreme, novac, zdravlje i ostale resurse na druga zadovoljstva, Ima ih na pretek, verujte mi na rec.:)

pa naravno tvoj je zivot radis sa njim sta zelis :)
samo nemoj drugima da uskracujes pravo da ne udisu dim od cigarete :)

Najjace je kad covek koji nikad nije bio pusac,ima onako generalan stav o svim pusacima.

Zaboravili ste i da stavite da pusaci pocinju da puse iz svakojakih komplexa ,dokazivanja u drustvu i ostalih slicnih klisea sto prate krajnje subjektivno i nekompetativno misljenje svakog nepusaca :cigar:
Ajde nas nepušače ti onda prosvetli o stvarnim i pravim razlozima počinjanja sa tim... Mora da počinjete zato što je to zdravo :d
90% posto pušača koje ja znam su sami priznali da su počeli u/zbog društva.

U normalnim državama pučaši imaju skuplje zdravstveno osiguranje, mada i ne treba im, njih duvan leči :D

Može reći ko šta hoće, ali ja nikada neću shvatiti zašto neko inteligentan svesno radi nešto od čega nema apsolutno nikakve koristi nego samo štetu (i zdravstvenu i materijalnu). Al' dobro 100 ljudi 200 si... tj. 100 ćudi ;)

Igore ti si samo jednu greškicu napravio. Tačno je da masno možda više šteti od duvana ali masna hrana ne stvara zavisnost, pušenje stvara. Znači nema tu nikakve strasti, ljubavi ili slično već isključivo zavisnost od nikotina. Naravno ne treba tretirati pušače jednako kao i alkoholičare i narkomane jer su pušači za razliku od njih sposobni za normalan život ali činjenica je da se u sva tri slučaja radi o zavisnosti.

@ G@W
Pusenje, droga, lake zene, kocka... to su sve poroci.

Speeder je napisao(la):
Može reći ko šta hoće, ali ja nikada neću shvatiti zašto neko inteligentan svesno radi nešto od čega nema apsolutno nikakve koristi nego samo štetu (i zdravstvenu i materijalnu). Al' dobro 100 ljudi 200 si... tj. 100 ćudi

Iz istog razloga iz koga se ljudi ovde po forumu takmice ciji ce komp da brze izvrti super pi, igraju igrice itd. Klasicno zadovoljstvo, merak. Samo sto se vremenom pusaci pogube pa i ne primecuju da nije samo pusenje izvor lepih stvari, da postoje i druge.

Taj sam. Doduse ne borim se za ukidanje svih prava koje pusaci imaju. btw mislim da ovaj novi zakon nedvosmisleno diskriminise pusace i obezvredjuje ih kao ljude.

Stvarno obezvredjeni kao ljudi smo mi nepusaci koji ne mogu da izadju uvece a da ne moraju posle kada se vrate kuci da uzmu i spale svu odecu koju su nosili... Svih ovih godina postoji jasna diskriminacija nas nepusaca. Cak primecujem koliko su se izbezobrazili pusaci, kao da je to nesto normalno i slucajno nemoj da mu zabranis da pusi u tvojoj kuci/autu u blizini bebe/srcanog bolesnika i sl. odmah se naljute kao da nisi hteo casu vode da im das. To je strasno.

To je ono sto mora da se menja, da se ljudi malo kultivisu. Pusite, ali budite kulturni i ne smrdite drugima, nismo u srednjem veku. :)

Inace bio sam skoro u Sloveniji u diskoteci koja prima hiljadu i vise ljudi, a nema pusenja unutra!. E ljudi da vidite sta je zivot, prepuno ljudi, sve mirise, bukvalno mirise, vidljivost je veca od pet metara. Vratis se kuci kad ono odeca i dalje cista ne smrdi vec mirise. Divota jedna. :)

Poslednja izmena:
Ja znam jednog koji je poginuo u saobracajnoj nesreci

Bivsi vozac.... O_O

It je forum... ako imate savete kako komp zastititi dajte ...

Daleko od toga da branim nekog ko pusi ... pa sam sebi se zgadim kad zapalim cigaru al to je licna stvar.. i nije za IT forum

Poslednja izmena:
Stvarno obezvredjeni kao ljudi smo mi nepusaci koji ne mogu da izadju uvece a da ne moraju posle kada se vrate kuci da uzmu i spale svu odecu koju su nosili... Svih ovih godina postoji jasna diskriminacija nas nepusaca. Cak primecujem koliko su se izbezobrazili pusaci, kao da je to nesto normalno i slucajno nemoj da mu zabranis da pusi u tvojoj kuci/autu u blizini bebe/srcanog bolesnika i sl. odmah se naljute kao da nisi hteo casu vode da im das. To je strasno.

To je ono sto mora da se menja, da se ljudi malo kultivisu. Pusite, ali budite kulturni i ne smrdite drugima, nismo u srednjem veku. :)

Inace bio sam skoro u Sloveniji u diskoteci koja prima hiljadu i vise ljudi, a nema pusenja unutra!. E ljudi da vidite sta je zivot, prepuno ljudi, sve mirise, bukvalno mirise, vidljivost je veca od pet metara. Vratis se kuci kad ono odeca i dalje cista ne smrdi vec mirise. Divota jedna. :)

Posle izlaska odecu ionako bacis na pranje smrdela, ili mirisala posle slovenije ;)
Mislim, smrdi odeca i posle trcanja, rostiljanja....
Ima stvarno nekulturnih pusaca ali se popravlja situacija, ne puse vise u bolnicama :banana:
A u diskotekama, kaficima... kod nas, je nemoguce zabraniti pusenje jer bi ta mesta bila prazna prosto receno.

Poslednja izmena:
A u diskotekama, kaficima... kod nas, je nemoguce zabraniti pusenje jer bi ta mesta bila prazna prosto receno.
kao u Hrvatskoj :) dovoljno bi bilo da jednom ili dva puta plate kaznu, da vidis kako ne bi bilo pusenja unutra :)

kao u Hrvatskoj :) dovoljno bi bilo da jednom ili dva puta plate kaznu, da vidis kako ne bi bilo pusenja unutra :)

Druze nisi razumeo, mozemo mi da imamo zakon o zabrani pusenja ali se on NECE primenjivati kao i mnogi drugi, ali posebno ovaj !
Zato sto na navedenim mestima bar 60% ljudi pusi, navedena mesta drze sumnjivi tipovi sa vezama i vezicama u vlasti, i naravno da inspekcija, komunalna policija ili ko vec nikad nece krociti na ta mesta.
Pa pobogu, mlate kontrolere GSP-a po autobusima, zamisli sta ce biti kad vec pomenuti banu na neki splav da kaznjavaju nekog "want to be a criminal" jel pusi :D:D

Ja znam jednog koji je poginuo u saobracajnoj nesreci

Bivsi vozac.... O_O

It je forum... ako imate savete kako komp zastititi dajte ...

Daleko od toga da branim nekog ko pusi ... pa sam sebi se zgadim kad zapalim cigaru al to je licna stvar.. i nije za IT forum

Ako bar jedan covek koji se bavi IT-jem dobije volju da prestane da pusi citajuci ove redove tema je uspela. U suprotnom stice se utisak da vam je(administraciji foruma) preci ScienceFiction, Kako izgleda vaš MOBILNI "desktop"? od zdravlja clanova foruma. Svaka cast! :S:[/tema]

Deal ...Zdravlje nasih clanova na prvom mestu....
Ko prestane da pusi nagradno mu skidamo 2 warna ...

^ Upravo tako. Nema tog pusaca koji ne zeli da prestane sa tim porokom. Mnogi nisu pravi pusaci, mnogi misle da mogu prestati kad god hoce.
Kada se to iskristalise dolazi se do pitanja: Kako?

Ja sam 15 godina u proseku pušio oko pakle ipo dnevno. Nikada ni u najavi nisam rekao, a kamoli poželeo da ostavim cigarete, iako su me mnogi smarali.

Ali sam na kraju cigarete ostavio za jedno veče, spontano, neplanirano! Pakla mi bila pri kraju, izašao da kupim još koju, i stojim onako ispred one trafike, a lik koji radi u trafici bleji sa nekim likovima iz kraja - ne konstatuje me.

Ja kao siroče držim one pare u ruci, i razmišljam se: pa ko koga ovde ****? Stojim ispred trafike kako bih tom liku, njegovom gazdi i ko zna kome još dao pare/platu (150 dinara po pakli!), a sve to kako bih sebi priuštio to "zadovoljstvo", koje bih iz današnje perspektive nazvao samo jednom lošom navikom!

Nakon 5 minuta blejanja, okrenuo se i otišao, a prijatelju rekao da ostavljam pljuge. On mi uze paklu, kao, više ti ne treba. Otišao da spavam, a ujutru po običaju skuvao kafu. Opušteno je bio popio bez cigarete.

Nikakve frke, panike, krize. Priznajem, jednom sam samo bio u iskušenju: kada sam se uhvatio alkohola! Uhvatilo me malo bilo, a još oko mene svi puše, pričaju, hrana masna...I tada sam pomislio da ako tada ne zapalim, verovatno nikada više neću. I nisam.

Sve je u glavi. Nema tu mesta ni za kako, ni za kada, ni za zašto: kada nešto stvarno poželiš, onda je to to.

Poslednja izmena:
iako Igor nije zeleo health warn, dobio ih je dosta .. ostali ce umreti (skoro) cistih pluca, jednom ...

skinite mi 2 warn-a, ako ih budem dobio nekad, a za pusace savet da pored prozora ne drze zavese i slicno sto skuplja dim ..

Poslednja izmena:
Smanjice za 15 % :D
Jedino da svaki put duvam u automobil jer vecinu dima mi izbacimo :)

weasel, kako ide odvikavanje od pušenja? :D

NIkako :( skinuo sam sebi sve warnove cim sam postao mod ...
Sad nemam tu "sargarepu" da me vuce da prestanem :D

ili neku golu ribu :D

Jest' pa da posle seksa opet zapali :d

Nazad
Vrh Dno