Šta je novo?

e8200 vs q8400 ....

trash90ns

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2008
Poena
304
ovako....razmisljao sam da menjam procesor...imam e8200 e sad zanima me da li cu dobiti znacajni pomak u igrama ako ga zamenim sa nekim quad...na primer q8400 proceorom ...grafika mi je hd5770,4gb ram-a,ga-ep43-ds3,1tb wd green 64mb,cooler master 640W ...kolko se isplti kupovati novi procesor i kakav je ovaj moj...iskljucivo za igre mi sluzi racunar...!ili da ovaj procesor klokujem na 3,2Ghz i da resim problem bez davanja para..?!

HVALA UNAPRED..pozZ

ovako....razmisljao sam da menjam procesor...imam e8200 e sad zanima me da li cu dobiti znacajni pomak u igrama ako ga zamenim sa nekim quad...na primer q8400 proceorom ...grafika mi je hd5770,4gb ram-a,ga-ep43-ds3,1tb wd green 64mb,cooler master 640W ...kolko se isplti kupovati novi procesor i kakav je ovaj moj...iskljucivo za igre mi sluzi racunar...!ili da ovaj procesor klokujem na 3,2Ghz i da resim problem bez davanja para..?!

HVALA UNAPRED..pozZ

Klokni ti taj E8200 i uzivaj! Stekaj kintu za neki ozbiljniji upgrade.:wave:

Ostani na procesoru koji imas, a kupices sestojezgarni ili dvanaestojezgarni kad za to dodje vreme.. :d Realno ti ne treba bolji procesor, sem ako nisi GTA freak, a i onda bi trebao da razmislis... ;)

Realno ako vec hocs quad bolje uzmi q6600 pa ga klokuje (ako ti ploca dozvoli):wave: Manje pare a slicni i mozda bolji rezultati.......

mada kao sto ljudi rekose osim ako necs GTA4 ne diraj nista :wave:

Pa nije GTA jedina koja podržava 4 jezgra... ali stvarno je nepotrebno sad izvršiti tu promenu. Bolje sačekaj kad 1156 ili 1366 dodje u neki normalni rang cene pa onda uzmi quad.

Red Faction Guerilla, Saints Row 2, GTA4 i GTA4 epizode, Battlefield Bad Company 2, mozda i Star Wars Force Unleashed (nisam siguran), sve su sto igre u kojima je bitan procesor, tj. broj jezgara. Najverovatnije i u Mafiji 2 ce biti isti slucaj. Ako hoces procesor za igre, tj. da ti bude siguran za sve igre onda ti je quad potreban, posto ce sve vise naslova biti oslonjeno na multicore podrsku.

Pa nije GTA jedina koja podržava 4 jezgra... ali stvarno je nepotrebno sad izvršiti tu promenu. Bolje sačekaj kad 1156 ili 1366 dodje u neki normalni rang cene pa onda uzmi quad.

mislis da saceka vreme kad mu njegove komponente nece biti dovoljno - pa da uzme neki intel ili amd, u zavistnosti sta bude najpovoljnije u tom trenutku...

stvarno ljudi preteruju sa "fanboy idolopoklonstvu" intelu ili amd... kupac uvek kupuje ono sto je najpovoljnije za njega...naravno ako je fanboy, onda ili iskljucivo imtel ili iskljucivo amd - bez obzira sta je u tom trenutku najpovoljnije za njega

Vrh Dno