Kabl od rutera do switcha treba biti straight .
Kabl od switcha do racunara takodje straight .
Kabl od rutera do racunara (ukoliko se spajaju direktno) bi trebao biti crossover ali posto svi novi mrezni interfejsi imaju Auto MDI/MDIX onda se stavlja straight da se ne bi komplikovalo.
Pogledaj kako je sa druge strane raspored zica tamo gde se nalazi ruter. I ne bi bilo lose da napises tacan raspored zica na uticnici i zabici pre intervencije "majstora" .
Vuklo se čuveno loading.... 1-2 minuta i kaže da je uvek tako, gledajući taj kabl po patosu u TV sa loadingom, tu mi se negde prelomilo taman kad se pojavio PUK i rekao sam da odustajem, da sam razmišljao da ih otkažem, pre dolaska zbog više od mesec dana čekanja, ali kada su me nazvali, mislio sam da IPTV-u pružim šansu.
ne razumem... coveku je mreza radila... proble je sledeci po meni:Ustvari ti nisi hteo IPTV, a kad su sredili to tvoje kabliranje da proradi ti si odustao.
Sreća da omrženi Telekom ne naplaćuje ovakve instalacije...
ne razumem... coveku je mreza radila... proble je sledeci po meni:
- telekom je dirao njegovu instalaciju
Ja bi njima rekao: imate vasu pristupnu tacku u mom stanu/kuci. nakaci se tu, i pokazi mi da IPTV radi. ako radi, super, dovisjenja, i ja cu da sredjujem svoje instalacije. Sve unutra sto ne radi, moj je problem.
Izgleda da su kontakti ispreturani u samoj utičnici 1-5 2-4 3-1 5-3 6-6 7-8 8-7
Pokazivao sam mu uputstvo, koje ima priloženo, mislim da ga nije ni pogledao.
U svakom slučaju, čačkali su instalaciju, a nisu je probali, nisam bio zadovoljan ponašanjem mlađeg montera, ostalo je istorija.
Iz aviona se lepo vidi da utičnica nije lepo ukrimpovanaPrati samo boje koje su date na samoj utičnici i to je to. Odluči se za A ili B standard i to teraj za celu instalaciju.
Žice treba da idu ovim redom: beloplava - plava, belonarandžasta - narandžasta, belozelena - zelena, belobraon - braon to ti je za TIP B. I skrati te žice na mestu posle bele plastike (mislim na plastiku gde su žice ukrimpovane).
Kabl je dobro ukrimpovan (ovaj kraj koji se vidi na slici) pod uslovom da je treća žica belozelena i sedma belobraon pošto se na slici to ne vidi. Isto uradi i sa drugim krajem kabla ako se radi o pravom (neukrštenom) kablu. Ako ti treba ukršten onda na drugom kraju izmenjaj mesta belozelene i belo narandžaste i zelene i narandžaste, ostalo je sve isto tj na jednom kraju rimeni A a na drugom B standard. Osnovna greška je da se za pinove koriste različite parice. Pinovi (1 2) moraju koristiti jednu uvrnutu paricu, pinovi (3 6) drugu uvrnutu paricu, pinovi (4 5) koriste treću paricu, a pinovi (7 8) četvrtu.
Za razliku od tebe koji nisi instalirao nijedan IPTV siguran sam da taj "mladji" monter ima par desetina uspešnih instalacija IPTV kod korisnika koji NEpokušavaju sa minimalnim znanjem uz pomoć uputstva da dokažu kako se razumeju u materiju.
Šta god da si imao i kako god ti je to radilo iz tvojih slika se vidi da je probao da "spase" stvar sa T568B.
I njemu je "proradilo"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari