Šta je novo?

Koji kuler za i5-750

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Koji kuler bi mi preporucili za Intel Socket LGA 1156 (i5-750). Prvenstveno mi treba da bude tih (prosli coolermaster je radio na 300 obrtaja i uopste se nije cuo) i da cena ne prelazi 2000-2500 dinara

Hyper 212+.
Vendetta 2 nije za 1156, trebace ti mounting kit.
Jeftin i tih = ne hladi nista ;)

@dulsrules: ako taj Megahalems ne prelazi navedenu cifru, prodaj mi pet komada.

+1 glas...
da ne davimo vishe - prijateljski savet, 2500 dinara skoro nije ni za redovne ventilatore dovoljno tako da skupi novac tipa 5000-7000 din i onda kreni u kupovinu.
OC ili tishina nije jeftin sport,tako je,kako je,sto se pre pomirish sa tim bice ti lakshe :)

Poslednja izmena:
Ma kupi 212 + i bog da te vidi mogu da potpisem da na OC od 3.6 nece prelaziti u realnom radu 65 c a posto neces OC-ovati podesis u BIOSU smanjis obrtaje i voala :)

212 + za 2500 dobijes 2 venta

212+ je ok ali nije tih. Čovek traži tih kuler.

212+ je ok ali nije tih. Čovek traži tih kuler.

On bi tih i jeftin sto ne ide :) Moze jeftin a to je 212 + a moze i tih a to su ili TRUE ili MEGAHALEM ali oni su skuplji :)

A ne vidim razlog ako nece da ocuje masinu zasto da uzima ijedan od ta dva :)

Takodje ne verujem da je 212 + bucan na def taktu tj na nekih 800 - 900 obrtaja na koliko se mogu namestiti ??

On bi tih i jeftin sto ne ide :) Moze jeftin a to je 212 + a moze i tih a to su ili TRUE ili MEGAHALEM ali oni su skuplji :)

A ne vidim razlog ako nece da ocuje masinu zasto da uzima ijedan od ta dva :)

Takodje ne verujem da je 212 + bucan na def taktu tj na nekih 800 - 900 obrtaja na koliko se mogu namestiti ??

Probaj i5 750 i 212+ na 900 rpm i dobicesh roshtilj!
Znachi probano i tako je veruj mi.Kao shto sam i napisao tishina koshta.

U toj klasi najtiši je Gladiator Max. Ali mora da se dokupi i dodatak za i5

I ja nameravam da uzmem i5, i ja se, takođe, dvoumim za kuler. Nisam overkloker, tako da mi ne treba neko čudovište, ali, koliko sam video, kod nas kulera za 1156 ima jako malo (retko koji ima odgovarajuće brakete, tako da treba posebno obratiti pažnju na to). Ja sam prvo hteo Hyper Z600 (ogromno čudovište bez ventilatora, ali košta preko 4.500) pa da na njega stavim neku tihu dvanaesticu, ali je pitanje da li on može na 1156, pošto kod nas ne dolaze novi modeli, već stari otpad sa drugih tržišta. Jedino za šta sigurno znam da može je Hyper N520 ( za 212+ zaista ne znam, evo sad prvi put čitam o tome ) ali on ima 2 ventilatora (tiha) i košta oko 3.000. Inače, tih i da ladi, a da je pri tome jeftin, mislim da to ne postoji...

Pogledaj link za 520...

Poslednja izmena:
212+ je adaptibilan na sve moderne sokete. Problem je što kuler nije tih

Inače, tih i da ladi, a da je pri tome jeftin, mislim da to ne postoji...

Potrazi Styche Ninja 2B i Mugen 2B.

Ovaj prvi koliko vidim ima jos da se nabavi za oko 3.5k. Ako se ima neko normalno kuciste sasvim lepo pasuju ali su potpuno kockasti i to je jedini razlog zasto nisu toliko popularni u odnosu na megahalems posto mu po hladjenu veoma prilaze u dosta nizu cenu.

Ninja ima 6 cevki i po specifikacijama ima karakteristiku fanless do TDP 65 W procesora! I na dosta testova i je testiran kako fanless! Mugen 2B je jedva nesto veci i ima 5 cevki i iz specifikacija mu je izostavljena ova fanless komponenta!

E sad ovo sam sve naveo iz razloga sto vec nekoliko meseci licno koristim Mugen 2B! Uzeo sam ga jer mi je prioritet bila tishina! Testirao sam ga uporedo sa megahalemsom i na kraju ga ostavio da mi radi i to bez venta koji sam skinuo a koji je i sam veoma tih! Znaci za sve osim za linX i750 moze da ide slobodno pasivno sa ovim kulerima! temperature su idle do 40, igre do 60.

Da dodam neko subjektivno misljenje za cm hyper 212+. Na trenutnim obrtajima, ventilator uopste ne cujem (pored druga 2 venta u kucistu), doduse kuciste je zakucano izmedju stola i komode na maloj polici nekih 10 cm od poda, protok vazduha sa prozora je prilicno slab / blokiran od tv-a :crash: sa komode, danas prilicno toplo. Tek na ~ 1650 obrtaja pocinje da se cuje / huci, dok pri full loadu (~ 2000 obrtaja) se prilicno cuje, recimo ako nesto enkodiram ili sl., ali sto se tice idle-a zadovoljava po pitanju tisine (subjektivno misljenje). Hocu da kazem da dosta zavisi i od polozaja kucista kao i od licne percepcije same jacine zvuka. Ovaj kuler definitivno nije najbolji ali za ulozeni novac dosta daje. Za neki jaci overklok naravno treba uzeti bolji kuler tipa Megahalem, Venomous X ili sl.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    62.1 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
Sto bi nas narod rekao, koliko para toliko muzike ...u ovom slucaju u tisinu se mora uloziti kupovinom Megahalem'a ;)

Tih je ako u biosu moze da namestis profile za idle i load.
Kod mene na klokovanom i750 (3.6Ghz), temperatura u igrama je ~60C, a vent je podesen da se vrti ~1600rpm.

Nema teorije da je tih na 1600 rpm.

Jel se zna koji model venta ide na G.Max?

Vrh Dno