Šta je novo?

[Vip] Roaming i negativno iskustvo

MrSa

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Pozdrav ljudi, ne secam se da sam procitao da je neko pisao o ovome, a moze vam biti korisno da znate,a i moze vam biti bitno kod izbora operatera.

Naime pre 6 meseci sam presao na Vip, paked od 2000din, obavezao sam se na 2 godine, uzeo telefon. Bez ikakvih zamerki do sada zaista. Ali onda sam otisao do madjarske na 4 dana, posle drugog dana mi je stigla poruka: "dragi korisnice, zbog vase bezbednosti ukoliko se potrosnja nastavi bice vam iskljuceni odlazni pozivi, molimo pozovite k.servis". Ja reko wtf, i pozivam iz rominga korisnicki, da ih obavestim kako je moja bezbednost sasvim uredu i da im ne padne na pamet da me iskljucuju, devojka odgovara da ona tu nista ne moze jer to sistem vidi kao neuobicajnu potrosnju (redilo se o 1500dinara!!!! :wall: ) i da moram platiti unapred ako ne zelim da me iskljuce, iako sam rekao da sam u inostranstvu i da mi ne pada na pamet da saljem ljude da uplacuju da bi imao roaming, ona je rekla da je to tako i tu smo zavrsili razgovor. Nedugo zatim su mi i iskljucili broj (valjda telefoniranje sa k.servisom u romingu ulazi u zastitu bezbednosti) :)

Sve ovo bi mozda i bilo normalno da ugovor nije vezan direktno za racun u banci, da ne placam na vreme racune i da nemam paked od 2000 koji vaaaljda moze garantovati da nisam neozbiljan. Kako sam stigao u beograd morao sam ici i uplatiti UNAPRED 2000din da bi mi ukljucili broj... Toliko o postpaidu. Na pitanje da li cu morati svaki put kad idem u inostranstvo ovako, rekli su da. Sve u svemu, pazite se rominga, zarad vase bezbednosti mozete ostati bez istog :))))

Nista bolje se i nije ocekivalo od VIP-a ;)

Nista bolje se i nije ocekivalo od VIP-a ;)

Možeš li to malo potkrijepiti činjenicama?

OK, VIP isključuje za svaku veću potrošnju preko standardnog paketa, ne podržavam, ali zna se da je tako.
Po tvom postu bi se reklo da deru ljude svakodnevno, da su neozbiljni, neprofesionalni, itd... a upravo je suprotno.

OK, VIP isključuje za svaku veću potrošnju preko standardnog paketa, ne podržavam, ali zna se da je tako.
Po tvom postu bi se reklo da deru ljude svakodnevno, da su neozbiljni, neprofesionalni, itd... a upravo je suprotno.

izvini molim te, ali to sto svi znaju da se iskljucuje na vecu potrosnju stvarno ne znam odakle ti ideja da je tako. To nigde ne pise, niti sitnim niti krupnim slovima, a da su neozbiljni jesu, jer ako te iskljuce iako imaju garanciju da ces platiti jer si vezan preko racuna za njih i iako placas redovno onda sta je to? kako ti zoves situaciju kada ti POZOVES kservis da im kazes da je "SVE OK" i oni nemaju mogucnost da "jave" sistemu da ne iskljuci? Mislim od pre 10 godina su mts i telenor prestali sa tim "avans" forama, ovo je stvarno neozbiljno

edit: procitao sam ponovo ovaj post i skapirao da je preterano hejterski :) Stoji, ovo je prva zamerka, ali zaista su me razocarali. :)

Poslednja izmena:
kako je 1500 din veca potrosonja (narocito u romingu) :crash:

Sistem im je takav,automatski iskljucuje ako je uvecana potrosnja preko standardnog paketa.Fazon je u tome da kada prvi put uplatis onda sistem automatski povecava granicu prekoracenja i tako svaki put.Primer:prvi put sam prekoracio hiljadu dinara,dobio tu poruku,uplatio 800 dinara,toliko mi umanjen racun.Drugi put sam dobio upozorenje na prekoracenih 1800 dinara,uplatio ja mislim 1200 i nastavio dalje.Ne planiram nesto vise da prekoracujem paket.Paket je inace onaj od 900min.
Inace,jeste pederski.

strasno. prosle godine sam bio u turskoj n moru, prekoracio mts racun sa uobicajenih 1500 na 4500, nikakvo iskljucenje nije sprovodjeno...
cini mi se da se vip bas "opekao" u nekim situacijama sa korisnicima u Srbiji, pa su sada u totalnoj frci da ih neko ne prevari, a sto ih cini vrlo, vrlo restriktivnim i nepristupacnim za "jace" korisnike...

OK ajmo ovako... ovo je samo sto znam iz prve ruke:
- Vise fine print-a nego za vijagru, uvek na teret korisnika ;)
- VIP 1.5din/min. promocija i dalje sece na 5m:7s, kazu da je bug. Od pocetka promocije ne umeju da rese isti
- Kad kupujes telefon uz ugovor, traze barem 3 pretplate unapred
- Odem u poslovnicu u Knezu, 10 saltera, 2 radnika max. uvek se nesto ceka.
- Kad koristis 1500 din u roaming-u, traze da platis isti ;) MTS/Telenor ne traze cim platis 3 pretplate.
Meni su (MTS) dozvolili roaming nakon promene u Family Paket odmah. A to je sa 1 din. obavezne potrosnje.
- ubacivanje obaveza u ugovor koje nisu reklamirane (ne secam se sta je tacno bilo na 325 paketu)

Da pocnem sa stvarima koje ne znam iz prve ruke? Nemam toliko vremena...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ne znam, ali sto onda meni nisu iskljucili kada sam napravio 10 soma na racunu od 1K din mesecno? :D

Ne znam, ali sto onda meni nisu iskljucili kada sam napravio 10 soma na racunu od 1K din mesecno? :D
Nemam pojma,mozda si duze bio korisnik,mozda im sistem nije radio,mozda te vole....:p

- VIP 1.5din/min. promocija i dalje sece na 5m:7s, kazu da je bug. Od pocetka promocije ne umeju da rese isti
- Kad koristis 1500 din u roaming-u, traze da platis isti ;) MTS/Telenor ne traze cim platis 3 pretplate.
Meni su (MTS) dozvolili roaming nakon promene u Family Paket odmah. A to je sa 1 din. obavezne potrosnje.
- ubacivanje obaveza u ugovor koje nisu reklamirane (ne secam se sta je tacno bilo na 325 paketu)

Ovo za 3 pretplate nije tacno,nekom traze,nekom ne,zavisi valjda od kreditnog biroa ili cega vec.
Ovo za 1500 din nije samo u romingu,meni trazili uplatu za domaci saobracaj.
Ostalo nemam pojma,u SM nije guzva.

ja kupio Desire (u knezu) i nisu mi trazili da platim unapred :whip:

Verovatno imas dignut kredit. Meni su takodje trazili iako je racun potpuno cist sa redovnim uplatama, pitao sam zasto unapred, kazu jer je (OPET SISTEM) kaze da je rejting los, i rece mi momak koji radi tamo, da je to jer nemam dignut kredit jer na osnovu toga je rejting bolji :S: (vidi se da placas valjda kredit na vreme, ili vec sta....)

Verovatno imas dignut kredit. Meni su takodje trazili iako je racun potpuno cist sa redovnim uplatama, pitao sam zasto unapred, kazu jer je (OPET SISTEM) kaze da je rejting los, i rece mi momak koji radi tamo, da je to jer nemam dignut kredit jer na osnovu toga je rejting bolji :S: (vidi se da placas valjda kredit na vreme, ili vec sta....)
ja imam aktivan kredit, i placam redovno rate i platio sam 3 mesecne rate unapred.

Ja kupio i Legend i Hero u vipu i ni jednom nisu tražili 3 mesečne rate unapred.

Hehe, kakvi "ziherasi":crash:. Ja pre 4 godine na Telenoru (Junior paket :D) napravio 46.000 u roamingu, stigao racun na kraju meseca, platio i to je to. Nikakva upozorenja, poruke, iskljucenja i sl. gluposti.
Pre godinu i po, na mt:s-u napravio 30-ak hiljada (isto roaming, mix1000, 3 meseca posle potpisanog ugovora, ubedjivali me da je 12.000 limit) - isto stigao racun, platio i :wave:

nemam dignut kredit, samo kreditnu karticu (na kojoj nisam zaduzen) + redovna primanja
A, da, ovo (sto sam ja pomenuo) je bila situacija "da li moze korisnik da proprati pretplate?".

A MTS-u kasni "racun" danima u najboljem slucaju, tako da nije ni cudo da ne iskljuce :D

Kako mislis "kasni racun danima"? Obracun (stanje racuna) ili?

Da, na mts-u provera stanja kasni uvek i po par dana tako da ničemu i ne služi.

[OFF]Ja je ni ne koristim, mada nisam znao da ni njima ne radi (pa zato ne funkcionisu limiti i sl.)[/OFF]

Od fine print (koji sam ja cuo) ima i ovo:
Ako uzmete postpaid broj bez telefona (i ugovorne obaveze), onda ne mozete raskinuti ugovor 3 meseca.
Prva tri meseca ne mozete menjati tarifu na nizu (na visu moze).

I naravno, vecina ovoga se moze saznati samo po forumima i sve je za njihovo dobro, a na stetu korisnika.

Sto se tice ovog limita, ne bi bio problem da je podesen malo vise, ali ovako kako jeste, veoma lako se probije u romingu. A to nije bas profesionalno, da ja ako treba hitno da odem izvan zemlje ne mogu da telefoniram? Moram unapred da racunam na to i da uplatim unapred? Pa zasto se onda zove postpaid?
Izgleda da vip korisnici trebaju imati i neki drugi broj (mts/telenor) za slucaj da im neki mesec zatreba malo vise razgovora :)

Ako uzmete postpaid broj bez telefona (i ugovorne obaveze), onda ne mozete raskinuti ugovor 3 meseca.

potvrdjujem ovo, iz licnog iskustva

Čekaj malo,

kakav to ugovor kod vip-a a da možeš da raskineš kad hoćeš a da ne platiš sve pretplate do kraja (mislim kod bilo koga, ne samo kod vipa).

I gde to još može da se ide na nižu tarifu pre isteka ugovora?

Ako grešim, pa postoji ugovor koji ne obavezuje na 24meseca, u gore navedena dva primera ne vidim ništa loše (da li bilo šta slično nude mts il telenor?

Čekaj malo,

kakav to ugovor kod vip-a a da možeš da raskineš kad hoćeš a da ne platiš sve pretplate do kraja (mislim kod bilo koga, ne samo kod vipa).

Ako grešim, pa postoji ugovor koji ne obavezuje na 24meseca, u gore navedena dva primera ne vidim ništa loše (da li bilo šta slično nude mts il telenor?

Ovo je bez ugovorne obaveze (pise gore). Znaci samo uzmes broj, nista 12/24 meseci...
Kod telenora moze da se raskine posle jednog dana, a kod mts-a na kraju meseca (tako sam cuo, nisam proveravao).

Eto živeo sam u neznanju,....

Postoji ona "izvini kume ali mi to nismo znali,..."

Sad mi je jasno otkud tolike gužve kod telenora a ponekad i kod mtsa,... probaju ljudi, kombinuju,....

Inače išao sam u roming sa vipom već 2 puta na x dana, nisam prekoračivao preko 1000 din, a i nisam dobio nikakvo obaveštenje da sam ograničen, kad sam išao prvi put (mesec dana nakon zasnivanja pretpl. odnosa) "pitao sam kako to radi",.... rekoše radi,....

Mislim da te finte sa ograničavanjem jako zavise od kreditnog biroa,......

Hehehe, show. Ovo je jos bolje od roaming limita. Ajde (nekako) i da razumem ukoliko je uzet neki telefon (mada ni toga nema kod drugih), ali ovakva "pravila" samo uz ugovor su no comment.

Sto se tice opsednutosti kreditnim biroom - prvi postpaid broj sam uzeo pre 7 godina (u tadasnjem Mobtelu) kao ucenik srednje skole, 3 godine kasnije uzeo telefon (kao student); pre 2 godine u mt:s-u uzeo telefon (kao student), pa "prebacio" ugovor na burazera (srednja skola) bez ijednog pitanja, problema.
Kakvi kreditni biroi i sl. gluposti, ako im je ovo nesiguran biznis onda nek' menjaju delatnost

Kod bilo koga to moze. Raskid ugovora moze da nosi neke kaznene poene (tipa vracas popust) ali ne i placanje svih neostvarenih pretplata.

Kad god hoces kod MTS-a. Kad god hoces kod SBB-a.

Nazad
Vrh Dno