Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Original verzija ima garanciju 12 meseci, flesovana (ne cipovana) 6 meseci. (radnja u Nisu)
Da li ste vi kupili original verziju pa ste naknadno ugradjivali cip ili flesovali ili ste takav xbox kupili. Kolika vam je bila garancija?

Godinu dana, ali ne flešovan. Zašto bi smanjivali garanciju zbog flešovanja? Nema nikakvog razloga, ne ugrađuje se čip, jedino se instalira novi firmware za DVD-drive, to je samo zamena softvera. Naravno, ako flešuješ ne menjanu konzolu, gubi se garancija, zato što mora da se otvori konzola da bi se došlo do DVD-a.

ikao se neubacuje cip u konzolu mora da se otvara konzola da bi se flesovao drajv, tako da samim time je dobro sto uopste se dobija tih 6 meseci garancije!

to nije samo u nisu 6 meseci garancije to je kod svih tako osim ako neko bas nije 100% ubedjen da konzola nece da svisne narednih godinu dana pa da toliko garanciju (mozda se sada na jasper reviziju daje godinu dana a kada sam ja kupovo davalo se samo 6 meseci)...

Jes', dobro što dobija i šes' meseci, kad je konzola već otvorena, pa ''zvanično'' i nema garanciju. Može da se lažira ona nalepnica ''microsoft'', duva se u nju fenom za kosu, pa kad omekša lepak, skine se, pa ne ostane ona srebrna folija na plastici, tako da se ne može primetiti da je otvarana, ako nekog zanima.
Ja sam otvar'o konzolu da bi očistio od prašine, godinu dana sam je koristio. Ja mislio da treba, ali je bilo minimalno prašine, samo treba malo produvati one ventilatore pozadi i to je to.

ne treba da se manji garancija na 6 meseci ako je konzola flesovana. cim otvoris konzolu ti gubis garanciju MS da ce konzola da radi kako treba. Ako ti to otvaranje radi servis i ako su oni sigurni da su sve uradili kako treba onda znaju da se radni vek konzole nece smanjiti zbog tog otvaranja. zbog toga nema razloga da se garancija(koju sada daju oni i MS nema veze sa tim) smanjuje na 6 meseci.

veci deo ljudi sa ovog foruma je nabavio konzolu sa istog izvora. i to nije bez razloga. verovatno su se prodavci vec i javili na pm.

Javio se do sada jedan i dobio sam preporuku za jos jednog,pa cekam njega da mi odgovori.

P.S. Danas sam narucio Benq G2420HD tako da ce Xbox da saceka min. mesec dana (mozda se desi cudo pa padne vrednost eura :) )

Da ojaca dinar? Je`l znas ti gde zivis? :D Uglavnom izvinjavam se za off, ali neki ekonomski strucnjak je sinoc rekao kako je za ocekivati da ce se evro penjati do 105 dinara otrpilike u narednom periodu.

Ma znam, zato sam i napisao "ako se desi neko cudo" ;)
Mada najavljivali su da ce se desiti, pa ce evro biti 95 din krajem godine.

Poslednja izmena:
Da li kod Xboxa ima podesavanja kvaliteta grafike ili je svaka igra u full-u?

Nema podešavanja, zašto bi i bilo, kad svi imaju isti hardver? To podese developeri tokom izrade igre. Jedino može rezolucija da se menja.

Interesuje me ono 1080p i 1080i (progressive i interlaced) u čemu je razlika? Ako prikačim Xbox na full HD monitor, i postavim 1920x1080, u stvari će biti 1080i? A ako stavim na 1280x720 biće 720p?

koliko kosta otprilike xbox u spanij?! idem na more u julu,treba drugu da dovucem, a ne mogu da nadjem tamo radnje...pa samim tim ne mogu ni cene da navatam... a i spanski mi nije jaca strana...

koliko kosta otprilike xbox u spanij?! idem na more u julu,treba drugu da dovucem, a ne mogu da nadjem tamo radnje...pa samim tim ne mogu ni cene da navatam... a i spanski mi nije jaca strana...

Moja topla preporuka je da nikako ne kupuješ xbox u inostranstvu, čisto zbog garancije, ipak je to xbox ;)

pazi,ako ja kupim drugu xbox, i to bude za neke smesne pare, ako mu se nakon godinu dana pokvari, (sumnjam da ce mu se pokvariti vise od 1x u godini) da lepo cho'ek 50+ eura i opet ga izadje sa popravkom slicno kao da je ovde kupio. al nije neki tr00 gamer,sumnjam da ce mu se u prvih godinu dana pokvariti,vise ce biti u drugoj ili trecoj godini. Treba mu xbox za 2-3 igre, ukljucujuci i fudbal, a nace da plati ps3 koji je skuplji + original PES koji je bar 50eurica :) a kad izadje ovde u radnjama kod nas ispod 6500din nije....

Poslednja izmena:
Planiram uskoro da kupim onaj Samsung LCD 551, koji ima na sebi opticki izlaz. Zanima me dal cu moci da dobile pravi DD 5.1 zvuk ako je Xbox spojen HDMI kablom na TV, a na TV nakacim Z5500 ?

Syebao mi se kabl za kutija sa optikom, ne mogu ovako da igram Alan Wake.

Imam ja optički izlaz na TVu, probaću kasnije da li ta kombinacija radi (PS3 umesto Xbox360 ali princip je isti) pa javljam.

Ok aj vidi, vec sam izbrojao pare za TV.

22915.jpg

Ne radi (bar na mom TVu). Na optičkom izlazu ima zvuka sa TV kanala (analogni i digitalni kanali) dok sa SCARTa i HDMI ne prenosi zvuk.

Hmmm, koji je to TV ? Dal si namestio mute na TV-u ?
Neko mi je jednom rekao ovde da je tako sa Xboxa dobio 5.1
Ajde vi sto imate kutije javite jel to moze ovako da se dobije.

Zvuk preko HDMI-ja ne moze nikako da se sprovede do eksternih zvucnika? :(

Bobe, sto nisi izbrojao za C530?

Zvuk preko HDMI-ja ne moze nikako da se sprovede do eksternih zvucnika? :(

Bobe, sto nisi izbrojao za C530?

Pa sta se dobije kad spojis Z-5500 na TV na opticki izlaz ? 2.0 ? Svasta bre. Neko je onda ovde opasno slagao!
Sta ce mi taj C530 ? 551 ima perverzan dizajn, vec sam bratu kupio, mnogo mi se dja i slika je dosta ostrija od ovog mog Samsunga 32R81.

Jao bre moracu da kupim onaj kabl sto ide na HDMI na box i sto ima optical izlaz. To je jedino resenje za *****izam M$ inzinjera! Pa *** PS2 je imao opticki izlaz!!!! Sramota!!

to je extra glupo.

ako neki risiver moze sa optical out da prebaci 5.1 zvuk, ZASTO ne bi mogao i TV?! mislim, zbog cega ima taj opt.out?! samo zbog digitalne televizije?! :/

trebalo bi da moze Bob Marli

to je extra glupo.

ako neki risiver moze sa optical out da prebaci 5.1 zvuk, ZASTO ne bi mogao i TV?! mislim, zbog cega ima taj opt.out?! samo zbog digitalne televizije?! :/

trebalo bi da moze Bob Marli

Pa u tom pravcu i ja razmisljam, cemu opticki izlaz osim za prenos digitalnog zvuka, DTS ili Dolby.
Cekam da odgovori jos neko ko ima Xbox i TV sa optickim izlazom.
Ne mogu sad da nosim 5km Xbox i Z5500 kod burzera da proverim.
TV inako kupujem, jer je na akciji u Metrou za lepe pare. Ne vredi sad dati silne pare na LED jer nista nece vredeti to kad postanu aktuelni 240Hz 3D TV.

Ali koliko imas optickih ulaza? Kako bi istovremeno povezao sve te uredjaje na zvucnike? Meni opticki izlaz sa TV-a zvuci kao idealno resenje (sto se mene tice virtuelizacija radi posao ne mora obavezno ni da bude 5.1) ali ako ne moze bas nikakav zvuk, onda stvarno... :wall:

Taj TV sto sam goe okacio ima jedan opticki izlaz koji po meni sluzi da se prebaci zvuk na externi uredjaj. Ne kapiram sta ce mu sad neki resiver ako Xbox salje Dolby 5.1 preko HDMI na TV, a TV bi trebao samo da prosledi na Z5500. Nije neka nauka, tj ne bi trebala da bude ?
Cekam opet odgovor nekog strucnijeg.

Da ali, koliko optickih ulaza ima Z5500? Kako ces istovremeno da prikljucis i PS3 i Xbox, ako ne radi taj fazon sa jednim optickim izlazom iz TV-a?

Pa Z5500 ima samo jedan opticki ulaz. To mi je najmanji problem, samo iskljucim jednu konzolu, drugu ukljucim.
Ja se iskreno nadam da taj opticki izlaz na TV sluzi necemu.

Ne mogu da nadjem nickname onog lika sto je pre neki dan pisao da je kupio kabl sa optickim ulazom za 1500din, da ga pitam gde to ima.
Ovakav kabl, samo nije M$ orginal.
http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xbox360hdmiavcable/

Poslednja izmena:
Vrh Dno