Šta je novo?

Asus F7Z-7S029

miland

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
301
Procesor je AMD Turion X2 RM70, i u toku rada temperatura se kreće od 59*C pa gore.
Nisam nikad video da radi na temperaturi manjoj od 59, ali je cesto i na 73, i to veoma lako, za minut - dva. Verovatno dostize i vecu temperaturu. Probao sam sa svakakvim programima da merim temperaturu, i svi kazu isto. Naravno, ove temperature postize na sobnoj temperaturi od 22*C, a letos?!
Kolika je normalna radna temperatura za ovaj procesor?

Koji OS?
Uključi Cool n Quiet.

Taj CPU nije baš neka 'ladovina, računaj da je minimum 40, verovatno i 45+...

Trenutno koristim windows 7 ultimate.
Nije bitno koji je sistem. Kad sam primetio da radi na visokim temperaturama (bar ja mislim da su visoke), isprobao sam i winXP, Vistu, Slack 12.1, i isto.
Mislim da kuler nije prljav.
Sve sam probao, ali nista.
Istina, ne volim da slusam kuler, pa sam ga pustio da se smanjuje i pojacava po potrebi, naravno da je onda temperatura veca, ali bar su oscilacije temperature manje.
Nasao sam da se ovaj tip procesora greje i do 95*C, ali nisam bas siguran da je to normalno.
?!

Trenutno koristim windows 7 ultimate.
Nije bitno koji je sistem. Kad sam primetio da radi na visokim temperaturama (bar ja mislim da su visoke), isprobao sam i winXP, Vistu, Slack 12.1, i isto.
Mislim da kuler nije prljav.
Sve sam probao, ali nista.
Istina, ne volim da slusam kuler, pa sam ga pustio da se smanjuje i pojacava po potrebi, naravno da je onda temperatura veca, ali bar su oscilacije temperature manje.
Nasao sam da se ovaj tip procesora greje i do 95*C, ali nisam bas siguran da je to normalno.
?!

ma gde na 95 bre si loood :D nemoj da mislis nego otvori pa vidi je li sve ok, i manja zaprljanja kod pojedinih mogu da dovedu do bas jakih temp. ,a 95 je gornjaa granica, mada mislim da se na 90 laptop sam gasi, mada su tvoj i slicni modeli poznati kao vreli radnici :D naj nadji neki cooling pad i to sa vise ventilatora jer ti ni svi oni ne mogu nesto draaasticno pomoci ...

otvori lapac, ocisti prasinu , stavi novu pastu ...
pogledaj malo taj protok vazduha , da ga nesto ne koci ...

Nazad
Vrh Dno