Šta je novo?

SLI 8800GTS problem

• Začetnik teme Začetnik teme nine84
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nine84

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2007
Poena
319
...dal je neko igrao GTA 4 ovaj novi nastavak sa nekom sli konfiguracijom?konkretno u ovom slucaj SLI 8800GTS...u setovanjima za grafiku igrica vidi samo 496MB video memorije...to verovatno znaci da igrica vidi samo jednu graficku....tako da i u igrici prva graficka je 6-7 stepeni hladnija u odnosu na drugu...driveri su najnoviji...sta je problem?

ne sabiraju se memorije na kartama ako si na to mislio, ni u sli-u ni cf-u. a to shto umesto 512mb vidi neshto manje to je verovatno do igre. takodjer moze biti do drajvera i optimizacije igre za mutli gpu setup. ja sam davno kad je tek izashla gta4 probao na 4870 cf-u igru i radila je gotovo isto kao i sa jednom kartom, momentalno je usledio uninstall.

Rade, GTA4 podrzava CF i SLI trenutno, ali i tkao je zahtevan jako, trazi samo prejak procesor....

nisam htio da otvaram novu temu, tice se isto ovih grafika.

Dakle, imam Leadtek-ovu 8800GTS 512MB u compu i naručio sam još jednu, do duše nije isti proizvođač, ali je chip isti (G92)...

Problem je u tome što sam SLi mislio da odradim na sledećoj kofig.:
Intel Q6600
Asus P5K
2 x 2GB OCZ 800MHz CL4
2 x 500GB Hard
Wireless Lan card 300 Mbit/s
neki dvd rezac
i sve to na 550W Chieftec-ovo napajanje ( na kutiji pise SLi ready)

Za ploču sam sguran, ali kasno svatio, da ne podržava SLi, ali da li će Chieftec to podržati?

uzgred, koju ploču preporučujete.

Da bi ti SLi radio na non-nV čipsetu moraš da se mučiš sa nekim raznim zakrpama, koje su čak nekim ljudima ovde srušile windows. Koliko vidim kod tebe je Intelov čipset, tako da sumnjam da će raditi bez nekih softverskih budženja.

e da, ali pitanje je oce li uopste raditi taj SLi na ovoj ploci, kakve ce rezultate dati??

pitam se isplatili se to menjati? jer ako sam vec uzeo tu 8800 mogu prodati obe i te pare sto bih dao za plocu dodam za neku GTX260. posto na gpu review.com su slicne karakteristike jedne GTX260 i dve 8800GTS 512... nego, pitanje je sta je u stvarnosti bolje 🙂

Obzirom da sam terao i 8800gts 512 sli i gtx260 i ja ti mogu reci da je to pametnije resenje!! Prvo, sam taj chieftec bi radio na izdisaju, a drugo prilicno su slabi dobici sa tim sli sistemom u odnosu na 260 posebno ako teras vece rezolucije...akanje sa kojekakvim fajlovima da bi uopste omogucio sli na p35 da ne pominjem!! U principu sad kad polovne 260ke idu od 90+ eura, nema sta drugo da trazis 😉

Dve 8800GTS su jace od jedne GTX260 osetno, e sad napajanje i ostalo kako to skalira je druga stvar.... Bas u vecim rezolucijama bi trebao SLI sto bolje da skalira a i treba jaci procesor da to isprati....

Poslednja izmena:
...dal je neko igrao GTA 4 ovaj novi nastavak sa nekom sli konfiguracijom?konkretno u ovom slucaj SLI 8800GTS...u setovanjima za grafiku igrica vidi samo 496MB video memorije...to verovatno znaci da igrica vidi samo jednu graficku....tako da i u igrici prva graficka je 6-7 stepeni hladnija u odnosu na drugu...driveri su najnoviji...sta je problem?
Svaka grafička karta u SLI-u mora da ima kopiju svega u svojoj memoriji, prema tome ukupna količina memorije raspoložive za igru nije duplirana, već je jednaka količini memorije na jednoj karti.
Javlja ti 496 MB zato što je toliko raspoloživo igri za teksture i ostalo što joj treba, ostatak koristi grafika za sam prikaz slike i još neke stvari.

Dve 8800GTS su jace od jedne GTX260 osetno, e sad napajanje i ostalo kako to skalira je druga stvar.... Bas u vecim rezolucijama bi trebao SLI sto bolje da skalira a i treba jaci procesor da to isprati....

Pa sad, 30ak osto jeste jace, ali toliko i skuplje otprilike (gledano polovne karte). E sad da li birati manju potrosnju, buku i zagrevanje ili nesto drugo to je vec stvar licnog ukusa 😉

Da bi ti SLi radio na non-nV čipsetu moraš da se mučiš sa nekim raznim zakrpama, koje su čak nekim ljudima ovde srušile windows. Koliko vidim kod tebe je Intelov čipset, tako da sumnjam da će raditi bez nekih softverskih budženja.

to je bilo nekada,sada je omoguceno samo na 2 klika i kopiranjem jednog fajla na odredjeno mesto 🙂

elem,probao sam sli na non-sli ploci i radilo je sasvim ok,mada sam imao 2x GTX295 😀

3329hrd.jpg

a evo ti ovde i upustvo ako resis da se igras :

http://xdevs.com/e107_plugins/content/content.php?content.30

:wave:

hmmm... sjutra mi stize druga 8800gts.. sta mislite, oce li izdrzati ovaj chieftec 550W (silent!) imam osjecaj da ce biti temperature za pomfrit 🙂)

Bogami quad 6600 i sli sa 2xg92 ima da bude zestoko...ne bih se ja sa tim puno igrao 😉

Tesko da ce izdrzati taj chiftec Q6600 i 8800 SLI, bolje uzmi 260gtx :wave:

Otvaraj poklopac i stavi kuciste na prozor, eventualno kod ulaznih vrata 🙂

nemam pojima kako je ova poruka dosla ovde??????

Nazad
Vrh Dno