Šta je novo?

Overklokovanje Q6600

ma kako sad .....
zar nije G0 bolji sto se tice temp. u idle od rev.step B3 ...........
valjda je i izasao G0 upravo zbog temp.
inace ja B3 hladim Big Typhon-om a ispolirao sam bakar na kuleru te namazao Silver pastu....
ne bitno..... ali mislim da postoji razlika izmedju te dve revizije.

pozz

q6600 zahteva "čitavih" 1.3v da bi radio na 3.2 ghz. Svakodnevno se dokazuješ kakav si majstor svog zanata...

Mozda za 2-3 primerka od 10...
A ti prestani da provociras ili ce svaka tvoja provokacija biti prijavljena moderatorima...

Moj bivsi Q6600 zahtevao je celih ~1.4V (bios) sa vdropom, nesecam se racno isao je 1.36v pa padao do 1.31v pri load-u da bio stabilan... ploca je bila Gigabyte P35- S3 ( 6 fazno napajanje procesora cini mi se)

Naravno da sam instalirao dobro jer se time bavim, testiran je i box kuler i on se grejao do 99C pod linxom, i naravno da q6600 zahteva veci napon za 3.2Ghz (naravno pod linxom (+ prime u isto vreme) jer sve druge OC testove ne priznajem i smatram da ljudi guraju nestabilne masine...
TX2 kod mene na 3.2 se bogami dosta usije a ventilator na ~2000rpm-a ga nemoze oladiti, 3.6Ghz je sigurno moguce al nikako da nile linx stabilno pod ovim kulerom (ili dolazi do idlovanja procesora kad udari u 90 ili 100C limit)

sve je ovo lepo sto si napisao :d ali, nisi mi odgovorio na pitanje...

i

zeljko je napisao(la):
OC utice na zivotni vek ali tek ekstremni OC (pre svega prevelika voltaza) mu smanji zivotni vek toliko da postaje primetno... znaci sve do ~1.4V za q6600 ne utice toliko da bi moglo da se desi da CPU za manje od 10 godina prestane da radi zbog toga

Sta je bre ovo iznad lol :d 😀

@Mali HoBiT

Mislis zasto ne valja gasiti ATX napajanja na prekidac ili ih cupat iz zida?
Moje iskutvo je da znaju da crknu ko to redovno radi jer je po ATX specifikaciji predvidjen da deo napajanja uvek bude pod naponom... tako se komponente stede od udara ili cold start-a, neko iz oblasti elektronike sigurno bolje moze objasniti zasto ATX napjanje ne treba cupati iz struje posle svakog gasenja kompa...

Takodje nerazumem sta ti nije jasno povodom ekstremnog OC-a i zivotnog veka CPU-a, ako mislis drugacije iznesi svoj stav

Poslednja izmena:
Mozda za 2-3 primerka od 10...
A ti prestani da provociras ili ce svaka tvoja provokacija biti prijavljena moderatorima...

Moj bivsi Q6600 zahtevao je celih ~1.4V (bios) sa vdropom, nesecam se racno isao je 1.36v pa padao do 1.31v pri load-u da bio stabilan... ploca je bila Gigabyte P35- S3 ( 6 fazno napajanje procesora cini mi se)

pre ce biti da 1 od 20 procesora trazi vise struje od 1.3v da bi isao do 3200mhz!

Poslednja izmena od urednika:
pre ce biti da 1 od 20 procesora trazi vise struje od 1.3v da bi isao do 3200mhz!
i
lik te ne provocira, to je prosto njegova reakcije na BS koji prosipas u ovoj temi a ima ga u nerealnim kolicinama:d

Sve moje gluposti molim te citiraj i ispravi ih, nemoj ovako ko malo dete da se ponasas!

ppredrag je upozoren zbog drugog posta gde me je direkt vredjao (post je izbrisan) i sa tim postom sto sam ja citirao pokusao je da nastavi provokaciju, jer izgleda ima potrebu da se ponasa ko dete od 8 godina..

Ti takodje to isto pokusavas... btw default voltaza za q6600 se krece od 1.2v do 1.2x (neznam tacno al znam da nije 1.3V) a da bi sa vdropom dobio 1.3V itekako mu je potrebno dici voltazu u biosu da bi dobar deo njih bio stabilan na 3.2Ghz (auto vrednost u biosu automatcki dize napon pri OCu , valjda ti je to poznati???)

Sve moje gluposti molim te citiraj i ispravi ih, nemoj ovako ko malo dete da se ponasas!

ppredrag je upozoren zbog drugog posta gde me je direkt vredjao (post je izbrisan) i sa tim postom sto sam ja citirao pokusao je da nastavi provokaciju, jer izgleda ima potrebu da se ponasa ko dete od 8 godina..

Ti takodje to isto pokusavas... btw default voltaza za q6600 se krece od 1.2v do 1.2x (neznam tacno al znam da nije 1.3V) a da bi sa vdropom dobio 1.3V itekako mu je potrebno dici voltazu u biosu da bi dobar deo njih bio stabilan na 3.2Ghz (auto vrednost u biosu automatcki dize napon pri OCu , valjda ti je to poznati???)

wtf? xD

vidhistogramskp4.gif

toliko o tvom "znanju" :d

zeljko je napisao(la):
(auto vrednost u biosu automatcki dize napon pri OCu , valjda ti je to poznati???)

jos jedan biser u citatu iznad :d

@Mali HoBiT

Ja tebe stvarno ne razumem, kacis se samnom bez ikakvog povoda... ne tvrdis nista vec se podmsevas, sad iznosis neke grafike koje neznam sta treba da predstvaljaju i na koju moju gresku upucuju...... (ja sam tvrdio da za 3.2Ghz za neke Q6600 treba napon od bar 1.3V i da to nije default napon procesora vec da je povisen...) tako da mi nije jasno sta ti meni dokazujes sa ovim grafikom, niti sam ja tvrdio da svakom Q6600 treba veci napon za 3.2Ghz.. naravno za linx+prime (24h)stabilnost a ne za kurcenje kako neki znaju da odrade test 5 minuta i kunu se u stabilnost sistema

Mislim da svako ko je radio OC zna da kad su voltaze postavljene na auto u biosu ploca sama u zavisnosti od frekvencije nabija voltazu, zato je takva postavka rizicna i svi pri OC-u koriste zadate vrednosti kako se ne bi desilo da ploca pri 3.6Ghz digne napon za CPU na 1.5-1.6V sto je stvrano previse za Q6600

Ako nemas nista konstruktivno da kazes cuti... nije ovo mesto da bi se ti i ja nadmudrivali

zeljko je napisao(la):
btw default voltaza za q6600 se krece od 1.2v do 1.2x (neznam tacno al znam da nije 1.3V)
vidhistogramskp4.gif

zeljko je napisao(la):
sad iznosis neke grafike koje neznam sta treba da predstvaljaju i na koju moju gresku upucuju

zeljko je napisao(la):
(ja sam tvrdio da za 3.2Ghz za neke Q6600 treba napon od bar 1.3V i da to nije default napon procesora vec da je povisen...)

ti si tvrdio gluposti...grafikon predstavlja default voltaze za q6600 procesore a kao sto se lepo vidi, postoji brdo procesora koji fabricki rade sa vise od 1.3v vuno...ali ti ne umes da protumacis grafikon :d

zeljko je napisao(la):
svi pri OC-u koriste zadate vrednosti kako se ne bi desilo da ploca pri 3.6Ghz digne napon za CPU na 1.5-1.6V sto je stvrano previse za Q6600

tvoje "iskustvo" sa occ-om je bedno sto pokazujes svojim postovima i najvise bi pomogao ljudima ukoliko bi cutao...

sa tobom nema rasprave jer se sa tobom nema o cemu razgovarati!

@ hobit
jel to onaj krdzavi primerak sto sam ti ja uvalio? 😀

@Mali HoBiT
Ti si taj koji treba da ucuti... provociras bez povoda, izvlacis recenice iz konteksta... izvrces ih, zapocinjes raspravu, vredjas, i to sve bez povoda, ili mozda imas neki povod? ....

Vadis se na neke grafike koji potrdjuju deo moje kostatacije da Q6600 radi na opsegu od ~1.2x volatazi, iskreno nisam znao da ima i onih sto rade na 1.3v i ispod 1.2v, sad znam....
Ja sam samo tvrdio da nemoze svaki q6600 na default voltazi da ide na 3.2Ghz i dalje stojim sa tom konstatacijom! (naravno bez volt moda ploce i bez dizanja napona u biosu, sto znaci da bi napon u CPU-Z bio manji od default-a zvog pada napona pod opterecenjem)

Ja nemam nameru sa tobom da se prepucavam, a i nepada mi napamet da trazim dlaku i jajetu i da te tako diskreditujem kao sto ti pokusavas, branim moje stavove i prihvatam ako sam pogresio ali tebi nije cilj da me ispravis vec da nesto dokazes i zato me ubuduce ignorisi jer cu i ja tebe

ne bi on ishao ni na ovih 3753MHz da mu opalish jedan linxic pa ga sprzish da samo dugmici ostanu 😡:crash:. a za 3.8 dodaj josh josh napona i turi neku zahebanu vodu da gi oladi.:smoke:

gotovo sam siguran da gresis 😀 da je kandalf umesto megahelmsa ovde prosao bi krugova linx-a bezbroj :d

upravo sam instalirao linx i 2 puta ga poterao, jednom sa preinstalled podesavanjima, drugi put sa 75 krugova i svim raspolozivim ram-om..privi je pretracao iz igranja, drugi puce posle 40-og prolaza ali zbog temperature..kako dodirne 85C bsod 🙂

linxm.gif

ajd necu biti lenj, kao sto si mi rekao 1000 puta, lapovacu cpu...ne znam ima li potreba lapovati i megahelms, i montiracu 2 tt venta@2000rpm-a umesto ovhin noctua pa cemo videti sta ce biti, ja sam siguran da ce proci full test 🙂

vidi kakva mu je povrshina, ako je neravna, lapuj. shto se tiche megahalema, lapovanjem mislim da se dobije plafon 1-2c.
samo sa full memorijom cepaj, takodjer bilo bi posheljno 64-bit OS, kada zauzme izmedju 2800-3100mb memorije. nema shanse megisha to da ohladi sa ne znam kojim ventovima i kojim lapovanjem i kojom pastom. a kandalf je smeshan, potpisujem da je loshiji od megishe.

mozda je kandalf koji je bio kod mene poseban 😀 i hladio je bolje od megise, poredjenje pri prajmovanju makine, razlika 5-7C :d nemam trenutno x64 os instaliran xD znacemo uskoro 🙂

mozda je kandalf koji je bio kod mene poseban 😀 i hladio je bolje od megise, poredjenje pri prajmovanju makine, razlika 5-7C :d nemam trenutno x64 os instaliran xD znacemo uskoro 🙂

nisi ti to neshto lepo namestio, nategni megishu malo bolje i turi dva dobra venta 😀

Što toliko da ga prži? Da dobije još jednu osminu frejma?😀

Nazad
Vrh Dno