Šta je novo?

Problem sa PC-em, nema beep zvuka

• Začetnik teme Začetnik teme Grunt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Grrr uzeo danas da ocistim malo kevin komp, izduvao ja prasinu i to je to nista nisam dirao, kada ono prc nece da se digne komp.

Znaci upale se svi ventilatori, ali nema onog beep zvuka samo crn ekran, probao sam da povadim sve iz kompa samo ploca i cpu su ostali, znaci cak sam i ram izvadio i opet nema beep zvuka sto mi je ekstra cudno, da li je stvarno moguce da se nesto desilo sa plocom dok sam duvao prasinu sa nje ?? Milion puta do sada sam cistio moj/kevin/komsijin komp i nikada mi se nije desilo da nesto rikne od prostog duvanja vazduha.

Sve je moguce,***. Mozda ti je umrlo napajanje ili se procesor malo mrdnuo iz lezista? Koji procesor/soket je u pitanju?

Ploca je MSI K9 NeoF AM2 soket, a cpu je valjda Sempron 3000+ vec se i ne secam. Znaci probao sam da zamenim bateriju na ploci (mada nisam siguran da su baterije skojom sam zamenio originalnu pune jer sam ih skinuo sa nekih starijih ploca sto imam kuci) i nista, kada ukljucim komp upali se kuler na procesoru i napajanju i upali se led dioda na prednjoj strani kucista i dioda u mreznom portu posto je uboden kabel, ali opet bez icega u ploci osim procesora nece da ispusti nikakv zvuk. Znaci stvarno da covek ne poveruje :wall::wall::wall: Bolje da sam ostavio da se preko leta nesto sprzi od viska prasine nego sada ovo, glupa ploca de je bas sad nasla da me zeza 😡

Cime si duvao tu prasinu. Ako si koristio neki uredjaj mozda je on proizveo neku varnicu.

Duvao iz sopstvenih pluca i posle malo pumpom za gume 🙂

Bio sam do druga i uzeo drugo napajanje, takodje sam zamenio bateriju sa drugom, ali nista jos uvek se ukljuce fan-ovi na procesoru i napajanju svetli zelena led dioda napred da signalizira da je komp ukljucen i to je to, cipset na ploci se greje. Ali izgleda da je ipak ploca odapela 🙁 Kontam da mi nema druge nego da menjam.

Probaj josh dve banalne stvari pre nego sto sa'ranish plocu 🙂

1. Izvadi procesor iz socketa i vrati ga nazad

2. probaj da upalish plocu van kucista (izvadi je,stavi na npr. njenu kutiju,i probaj da je upalish samo sa prikacenim napajanjem i procesorom. Ako pisti kachi dalje ram itd...

Si probao da widis kako tje da bude kada izwadish graficku i ram da prebacis u drugi slot ?
Meni se desawalo da mi tako brljawi racunar posle izduwawanja prasine zbog grafike... a kartica nije wadjena iz racunara ali uwek je posle wadjenja i cistjenja slota malom chetkitzom proradilo, a inace su mi bili isti simptomi kao kod tebe.
Poz...

@R_O_N_I_N
Probacu obe stvari.

@Dark_Angel
Izvadjene su sve komponente osim CPU-a.

I za kraj jer bi isti simptomi bili da je riknuo CPU ?

Aaaaa da poludis ode mi ceo dan na nista, pissed off sam zesce.

Uzeo sam i rastavio SVE znaci celo kuciste i sve delove sam povadio, obrisao, upicanio, skinuo cak i cpu sredio cooler, stavio svezu pastu znaci sve, ko iz radnje da je dosao PC, ali ne ploca ni makac, do sada sam bio 99% siguran da je ona riknula, sada 99.99% 🙁

Bas nemam srece :wall:

Jel si probao da upalish plocu van kucista?

Pa ono van kucista je bila koliko su dozvoljavali oni kablovi sto se povezuju na tastere/speaker u kucistu 🙂 Izvadio sam je posle totalno napolje kao sto napisah da je detaljno ocistim i mrdnem svaki kondezator reko mozda pomogne 😀 Ali nista, trazim po oglasima plocu od sutra nema mi druge.

Ljudi treba da izvuku pouku iz ovog slucaja kompjuteri vise vole da se guse u prasini nego da se pipaju 😀

Grrr uzeo danas da ocistim malo kevin komp, izduvao ja prasinu i to je to nista nisam dirao, kada ono prc nece da se digne komp.

Znaci upale se svi ventilatori, ali nema onog beep zvuka samo crn ekran, probao sam da povadim sve iz kompa samo ploca i cpu su ostali, znaci cak sam i ram izvadio i opet nema beep zvuka sto mi je ekstra cudno, da li je stvarno moguce da se nesto desilo sa plocom dok sam duvao prasinu sa nje ?? Milion puta do sada sam cistio moj/kevin/komsijin komp i nikada mi se nije desilo da nesto rikne od prostog duvanja vazduha.

PRC - Product Republic China

Milion puta - Sve do jednom 😉

Mislio je da je izvadiš skorz, staviš na sto (a između stola i ploče neku podlogu 🙂) pa da probaš😉 Što se tiče kablova za tastere (paljenje, reset) to prespoj šravcigerom ili šta ti je već pri ruci, speaker verovatno može da se izvadi iz kućišta. Mada ako si je izvadio koliko toliko, onda verovatno ne pravi neki spoj sa kućištem, tako da ti je verovatno ploča nastradala 🙁

@D/ART
Jer bi to tvoj post trebao da bude smesan ?

Nesto mi bas i nije, ali ajde 🙂

@theemp
Kontao sam da je mislio da je to problem, kad sam vadio plocu, stavio sam je na dve sveske nigde nije dodirivala kuciste. Znaci sve opcije su iscrpljene, sada je vreme da se pomirim sa njenom smrcu 😀

Poslednja izmena:
Pomiri se, crkla je. I meni se bila desila ista stvar i tu nema pomoci.

Jesi probao da izvadis jedan ram modul? (posto vidim da imas dva a to je meni pomoglo, isto nije hteo da pisne a sve vrti)
Ili da jedan modul probas kroz sve slotove... Nista te ne kosta a mozda upali.

Nisi valjda toliki baksuz da si ubio plocu.

1. Vadi sve iz kucista
2. Bios clear
2. Sa drugim napajanjem probas da upalis plocu bez icega (skines sve sa ploce)
3. Vrati procesor i probas opet. Ako ne cujes beep ploca je 99% otisla u vecna lovista. 1% ostavljem za procesor

Naravno idealno bi bilo ako bi pri ruci imao drugu plocu ili procesor za probu.

Nazad
Vrh Dno