Šta je novo?

Street Fighter IV

Kratko i jasno, isto kako bi i moj Akuma sada zavrsavao partije protiv tvoje razgolicene britanke :p

Na ovu mislis :) ?
cammy3ui.jpg
ili ovu ?
107npuh.gif

Poslednja izmena:
Pitanja:
Da li je za Super Street Fighter neophodan Street Fighter (običan)?
Da li Super Street Fighter sadrži u sebi Street Fighter (običan) radnju/priču?
Da li neko ko ima Super Street Fighter može da igra online sa nekim ko ima Street Fighter (običan)?

2) Dosad je CAPCOM "zamenjivao"* pricu nakon nove verzije SF. Primer: SF2:WW, SF2:CE, SF2:HF, SSF2, SF2:ST (ne znam kako se tu uklapa HDR, da li ista menja). Cini mi se je SF4 "prica" "zastarela" izlaskom SSF4, nisam bas pratio CAPCOMove izjave o kanonu.

tl;dr
Ne, mislim da je menja.

* Ako neko zna bolji prevod za supersede...

Tier list = Bullshit

Ne znam zbog cega su se uvredili :) A ovo je posle koliko testiranja, igra je tek izasla.. ali da su je rano izbacili, jesu... ja koji sam je igrao najvise proteklih godinu dana, i jos uvek igram, se nisam odlucio da porucim Super.. bas mi je trebao Super sa 10 novih boraca koje nikad necu koristiti :)

A ovo je posle koliko testiranja, igra je tek izasla.. ali da su je rano izbacili, jesu
Ovo je prva verzija, naravno da ce biti izmena, zbog toga novi likovi i jesu pri dnu.
Ono sto raduje je da ovog puta nema S tiera, i da su matchupi uglavnom 5-5 i 6-4.

... ja koji sam je igrao najvise proteklih godinu dana, i jos uvek igram, se nisam odlucio da porucim Super.. bas mi je trebao Super sa 10 novih boraca koje nikad necu koristiti :)
Meni danas stigla igra, a sutra putujem :(.
Bedak.
Nama koji smo SF4 igrali na xboxu je lakse da se odlucimo na kupovinu SSF4 :).

Nije zbog kinte (toliko), vec slabo igram kod sebe kuci, ali vise iz principa nekako, stvarno nije bilo potrebe ovako brzo izbaciti Super..

Ma nije da smo se uvredili nego samo komentarišemo :)
J.Wong i ekipa mogu nekom drugom da prodaju ove liste.
Šta, Chun je sad kao top tier a ovako možeš videti samo Nemo-a, Haneyama-u (Japan), shizza-u (USA) neki crnja koji sumnjam da je ušao negde u top 8 i mene kako igramo sa njom. :p OK, ovo je važilo za Vanilu ali biće isto i u Superu.
Ultra 2, lako je land-ovati je ali je prilično slaba, nema konstantan anti-air, jedino EX SBK ali on ne funkcioniše protiv dive kick-ova, najgori jump u igri.
Čik da vidim nekog od ovih što su davali input za ovu listu da izabere Chun.
Odigrao sam samo jednu partiju sa Dudley-jem i ne svidja mi se, ali nema šanse da je ovako loš.
Sagat B+. Ma važi.

Evo mečeva iz Supera.

[YOUTUBE]DJZLL46DIbg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]ilK3wrB_P6o[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]1gKDpXan-vk[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]VYBgBNFUnKU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]l4SB5IUNokw[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]MpxKqL3Erms[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]4teg5gfCfYw[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]QRSBdYFHvPU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]19jgYz0gw_8[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]oeM1CvY2sw4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]BhygI2BrqZw[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]n-9Ep8-cxTM[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]gj6_yCc2yYQ[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]oLeCU9sPQks[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]WG-WRLkkNqU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]SEtUfcoCy1s[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]StiDaowz0dU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]hNfzloFcMP4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]9k1-17OQbd0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]7ss111oMA0o[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]KFfZzrHV2M0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]6KK5v20q92s[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]b3gWc0k9NA4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]kob_vU9MWik[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]6gQAHOY4S_A[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]4_xVBV5rf8k[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]eMGw7aQc9cc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]NOEstOzqP-0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]1Uy2IHsR1Us[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]mdGG2bLtgrk[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]4WVeZDYTTfQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
2 shin-bojan:
Tiers se menjaju stalno. U pocetku je Zangief bio na vrhu.

2 Boris Lozac:
SF4 je izasao na arkadi pre ~2 godine i pre ~1-1.5 na konzolama i PC. To je Capcomov ritam izdavanja igara, ljudi zive od toga. SSF4 jos nisam probao, ali imam osecaj da su tu dodali stvari koje su trebale biti od samog pocetka i ne mislim na dodatne (suvisne) likove. Ono sto mene vredja je sto ovako SF4 postaje najskuplja igra koju sam kupio, jer nema smisla drzati SF4 pored SSF4, znaci placam 2 igre po ceni jedne. Svi ljudi koju su kupili SSF4, mislim da su kupili i SF4. S mojim ritmom igranja, vreme koje sam proveo igrajuci SF4 mi nije bilo dovoljno da shvatim igru. Rant off. :)

Tier list = Bullshit
Eto, ima nesto oko cega se Daigo Umehara, Alex Valle i Drumski_Ratnik slazu. :)

Hehehe, vid' sad ovo. Žile je sad A+ :p To od kako je Daigo objasnio Wongu neke stvari pre par nedelja.
Very early Super Street Fighter 4 tier list speculation.

A+
Rufus, Abel, Sagat, Guile
A
Dhalsim, M. Bison (Dictator), Ryu, Ken, Balrog (Boxer), Chun-Li, Ibuki, E. Honda, Akuma
B+
Dee Jay, T. Hawk, C. Viper, Zangief, Dudley, Seth, Rose
B
El Fuerte, Adon, Vega (Claw), Blanka, Cammy, Cody, Juri, Gouken
C+
Hakan, Guy, Fei Long, Gen, Makoto, Sakura
C
Dan

Igrao danas malo Super, ok je vecina novih boraca, kao sto sam i pretpostavio Juri mi je odlicno legla, super je.. grafika kao da je malo utegnutija i cistija. Inace sama brzina igre je koliko mi se cini ista..

Poslednja izmena:
Ju, koje silovanje. ***, Poongko, Korejski šampion.
Ima na kanalu još bolesnih mečeva.

Gde li je Schmajser da vidi ovo da pokrade neke fore?

Igrao danas malo Super, ok je vecina novih boraca, kao sto sam i pretpostavio Juri mi je odlicno legla, super je.. grafika kao da je malo utegnutija i cistija. Inace sama brzina igre je koliko mi se cini ista..

Bedak mi što se sad svi lože na Juri :(

Ajd i ja da dam svou reč za Supericu.

Ako mene pitate, ovo je sasvim lepo doterana četvorka. Nekako imam osećaj da su programeri ispravili nedostatke četvorke i ubacili stvari koje su joj nedostajale. Čini se da je igra malo brža... ali samo malo. Dve ultre su extra stvar, novi borci su odlični ma da bi se složio sa većinom da je Juri možda i najzanimljivija od novih boraca.
Ibuki mi je užas blagi. Djoxy srećno s njojm, kad budeš počinjao da igraš SSF IV :)

@ shin-bojan
Gotivna je i Ibuki skroz. Originalnija je od one smaračke gomile shoto klonova.

@Bojann
Baš sam hteo da ti pošaljem PM da te pitam za utiske. Da ne misliš možda na Makoto, ja sam nju pominjao kao 2. izbor. Ako si mislio na nju onda kapiram što te smorila a ako nisi onda mi je čudno ovo za Ibuki.

UPDATE: IPLAYWINNER SUPER STREET FIGHTER 4 MAY 2010 TIER LIST :D

A+: Rufus, Akuma, Guile, Abel, Sagat

A: Dictator, C. Viper, Ryu

B+: Boxer, Chun Li, E. Honda, Dhalsim, Ibuki

B: Zangief, Blanka, Seth, Dudley, Cammy, El Fuerte, Ken, Juri, Rose

C: T. Hawk, DeeJay, Guy, Fei Long, Cody, Gouken, Claw, Adon, Gen

D: Hakan, Makoto, Sakura, Dan

Poslednja izmena:
@Bojann
Vidi edit onog gore posta.

Pa naravno kad nema plazmu, tatsu i srk :p

It seems that when Super Street Fighter IV gets its previously announced Tournament Mode DLC on June 15th, which is free by the way, the game will also be getting a patch that addresses some of the game’s balance issues.

Below is the list of the issues that the new patch will address, but don’t be bitter if your favorite move is in here:

• Fei Long’s infinite combo loop against Juri will be removed.
• Unblockable Ultras will be fixed. This is where you throw a fireball and the Ultra flash made it so your opponent could not block.
• Guy will no longer be able to be thrown while he’s crouching and in hit stun animation. A bug made it possible to combo throw moves while he was in this state.
• Ibuki’s invincibility window on wake up — under certain circumstances — was too long, this will be fixed.
• The 2nd hit of Ibuki’s Spinning Kicks missing Chun-Li will be fixed.
• Counter hit damage on M. Bison’s (Dictator) Ultra 2 was too low.
• Sagat’s Angry Charge was not working properly in some instances (EX-Tiger Uppercut doesn’t get damage upgrade in some cases).

Malo je prerano za te tier liste, u sledecih par meseci ce stvari doci na svoje mesto, kada prodje vise turnira.

PS3 versions of SF4 and SSF4 read inputs one frame slower than 360 :
http://www.shoryuken.com/showthread.php?t=231128&p=8663404&viewfull=1#post8663404
http://shoryuken.com/showthread.php?t=231128&p=8829089&viewfull=1#post8829089

Justin Wong's quote about the difference:
"There is input lag timing between the 2. I personally play on xbox and the fact that PS3 lags alot affects my gameplay a bit. I miss combos I usually never miss but you’ll adjust to it sooner or later."

Bas me zanima da li u Srbiji postoji osoba koja bi uopste mogla da primeti razliku :D.

Poslednja izmena:
Pa pazi, moze da bude zeznuto kod nekih linkova koje je potrebno izvesti u odredjenom frame window-u i slicno.

Npr. Guilty Gear (opet ja sa GG-om, meca ce me streljati :D) na emulatoru radi kasni 1 ili 2 frejma u odnosu na ps2 verziju, i vec sam morao malo da uskladjujem tajming FRC-ova i linkova.

E sad, Wong je neverovatno uvezban i ti linkovi su mu u ''misicnoj memoriji'' prstiju, i ne razmislja kada ih uradi. Tako da, ako je neko jako dobro sve uvezbao, verovatno ce mu malcice smetati.

Nazad
Vrh Dno