To uopšte nije bezobrazno, štaviše isplati se, imajući u vidu kvalitet Apple Care servisa, bar u inostranstvu, a valjda i kod nas drže do svojih standarda.trazenje dodatnih 150 dolara za produzetak garancije je po meni malo bezobrazno.
Nego ono otkad je PC sa Windows 95 preuzeo primat, Mac je otišao u niche market. Dok se sada vraća u mainstream, na velika vrata.
Haha, znas kada ce Mac da se vrati u mainstream, i to sa ovima cenama!! Nego, dream on.... Ajde zapamtite vase claims... pa se vidimo za koju godinu... da smo zivi i zdravi...Nemojte sada da pocnemo da se razmecemo i statistikom... Win 7 kosi i zanje samo tako sada... (nego ovo je vas niche na forumu pa tu mogu da se pricaju bajke}
Zašto "nas" konstantno omalovažavaš. Nismo cigani, već IT svest nije na nivou nekoga u kome je IT postao svakodnevnica. Mi nismo ni industrrijsku revoluciju prošli, a kamo li informatičku. Zbog toga je sve istumbano.Pa kako nisu mainstream, druga je pricha to shto smo mi ovde "cigani" pa kupujemo laptopove po supermarketima za 500e i najbitnija njegova osobina je jachina grafike![]()
Nema veze s istinom.U USA za koju godinu ima da bude vishe Macova nego PCja.
Češće viđam DELL, HP, SAMSUNG, NOKIA nego Apple. Druga stvar, Apple ima politiku da se upotreba njihovog logoa u seriji/filmu mora prethodno odobriti ili platiti.Pogledaj koji su kompovi u svim redom filmovima, i u vecini se jedva vidi ili je prelepljena jabuka, Apple to nishta ne placa, vec se njihovi kompovi jednostavno kupuju.
iPhone je uradio ono što je trebao da uradi, da revolucionira tržište mobilnih telefona. I to je uradio savršeno, prvih 5 minuta, dok Ja-Gi-Sprav Im (kinez) nije otvorio i iskopirao i tu je kraj. Uspeh nije u tome što je to kvalitetan hardver, već je u pitanju, kao što sam više puta rekao "korisničko iskustvo" u upotrebi tog proizvoda.Pogledaj shta je iPhone uradio, ide stopama iPoda, a ista stvar ce biti i sa iPadom, to su sve striktno mainstream proizvodi, ali kvalitetni i nisu namenjeni za nas i Kazahstance :d
hehe... koji Fax?
Laptop od 500€ je obično sasvim OK mašina.kupujemo laptopove po supermarketima za 500e
Je' sasvim OK, ali bi' ja rekao da je "samo" isplativija od nekog macbooka. Gde se dede kvalitet izrade i dizajn?Laptop od 500€ je obično sasvim OK mašina.
kao da su korisniku dali laptop i rekli "ajde sad shta ti tu smeta i shta treba a se promeni"
Nigde u svetu se skupe stvari (Apple spada u tu grupu) ne kupuju na "kilo". To nema nikave veze sa tvojim uvredljivim stavovima. Danas je apsolutno besmisleno baciti pare za laptop vredniji od 500€ - naravno, pričam o običnoj, "kućnoj" ili čak i SOHO upotrebi kompjutera.mi jednostavno nemamo taj standard da bi se to kupovalo na kilo, ali to ne znachi da treba da prichamo kako je onaj od 500e ista stvar jer ima isti procesor i grafiku ili istu rezoluciju...
Baš naprotiv - zatvorenost Applea onemogućava da se ugrade stvari koje su korisnicima potrebne, već samo ono što nekakvi razvojni timovi Applea smatraju d aje potrebno. Apple se tu otprilike ponaša kao loš roditelj, koga ne zanima šta dete govori ("jer, ipak je to samo dete!").
...kao da su korisniku dali laptop i rekli "ajde sad shta ti tu smeta i shta treba a se promeni"...
Baš naprotiv - zatvorenost Applea onemogućava da se ugrade stvari koje su korisnicima potrebne, već samo ono što nekakvi razvojni timovi Applea smatraju da je potrebno...
Inače, nisam nikada imao Apple (niti razmišljam o tako nečemu
A što se tiče vrh rečenice: "Ja tvrdim da Apple i zna šta nam je potrebno" --- ne znam šta na to da kažemKako jedna kompanija može da zna šta je SVIMA potrebno?
Znaš kako, ima ljudi koji ne žale novac da bi vozili npr. vrhunski dizajniran sportski auto, a ima i onih kojima "fića" završava posao.zašto bih dao duplo ili čak i više para za nešto što nema nikakvo opravdanje?).
---
šta je meni (npr) potrebno - jeftin, a solidan komp.
Očigledno je da ne zna šta je meni (npr) potrebno - jeftin, a solidan komp.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari