Po meni je strašno to da igra urađena u flešu zauzima 4x više procesorske snage nego što bi to bio slučaj da je u pitanju neki običan programski jezik preveden u exe.
Flash je na pola puta izmedju staticnog sadrzaja i Jave.
Nije mi jasno u kom kontekstu se pominje Java ovde? Ako pričamo o web-u, Java se danas koristi mahom za razvoj server side dela web aplikacija, a ako se i koristi za razvoj klijentske strane, kroz npr. GWT, to se na kraju svakako kompajlira u JS, i sam klijent nema nikakvih dodira sa samom Javom, tj. isto mu je da li je web aplikacija rađena u Javi, PHP-u, ASP.NET-u ili čemu već. Ako si mislio na aplete, oni su opet prevaziđena tehnologija i skoro da se više i ne koriste...
Sve u svemu, bilo kakvo poređenje Flash-a i Jave je po meni van svake pameti, jer se u developemntu danas koriste za potpuno različite stvari.
Nije mi jasno u kom kontekstu se pominje Java ovde? Ako pričamo o web-u, Java se danas koristi mahom za razvoj server side dela web aplikacija, a ako se i koristi za razvoj klijentske strane, kroz npr. GWT, to se na kraju svakako kompajlira u JS, i sam klijent nema nikakvih dodira sa samom Javom, tj. isto mu je da li je web aplikacija rađena u Javi, PHP-u, ASP.NET-u ili čemu već. Ako si mislio na aplete, oni su opet prevaziđena tehnologija i skoro da se više i ne koriste...
Sve u svemu, bilo kakvo poređenje Flash-a i Jave je po meni van svake pameti, jer se u developemntu danas koriste za potpuno različite stvari.
Pa recimo startujesh jDownloader i odjednom kao da si se teleportovao u Symbian :d
EULA: To nema veze sa chinjenicom da je program odlichan shto se tiche mogucnosti i opcija, da nekog ne pogodi![]()
Pa nije valjda da ni na Meku nema zamene za jDownloader.
Flash ima Flex - ako si probao da radis nesto u njemu znaces zasto je "na pola puta"- pričamo o web-u, i u tom kontekstu mi nije jasno kako su Java i Flash za poređenje, odnosno kako je "Flash na pola puta do Jave"?
word!- loše napisan kod će raditi jednako (sporo) bez obzira na jezik na kojem je napisan
Flash ima Flex - ako si probao da radis nesto u njemu znaces zasto je "na pola puta"![]()
btw na stranu koliko Javi uspori masinu nego sto mora da otkine i dobro parce RAMa...
btw kakav je GWT?
Ma, kako nema?jDownloader. Ja taj program ne podnosim ali ga moram trpeti jer na Windowsu nema valjane alternative.
i iTunesa
problem Apple monopola je sto mu je software vezan za hardware pa ako se i desi monopolska pozicija njegov monopol je legalan (kao u slucaju PsyStara)... bar za sad![]()
i super mi je sto je Apple kvalitetom stigao skoro u poziciju da mozes da kazes da je monopolista.
ali mi nije super sto pocinju da prave ******... opet - njihovo pravo; kad preteraju preci cu na Android ,)
a ko te tera da koristis iphone i appstore?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari