Šta je novo?

izbor konfe za video montazu

zak

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
319
Moram hitno da kupim nesto za video montazu...Za sad je to u Sony Vegasu i eventualno aftereffectu. Imam mini dv kameru ali bi bilo lepo da ukoliko u skorijoj buducnosti kupim HD mogu i to da montiram... Ovo su minimal system requirements za Vegas http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro/sysreq Bitno mi je da konverzija iz avi u mpeg2 bude brza...
E sad...posto u gradu u kome zivim nema bas puno mesta na kojima moze da se pazari ta vrsta robe ovo smo ortak i ja izdvojili za 36K dinara
Karakteristike proizvoda
1128535
Model Altos SUPRIMO Raider
Matična ploča Gigabyte GA-MA770-UD3
Procesor AMD X2 Phenom II 550 Black Edition
Takt procesora 3.1GHz
Memorija 4GB DDR2 800MHz CL5
Kapacitet hard diska 500GB
Brzina rotacije hard diska 7200
Grafička kartica ATI Radeon 5670 1024MB DDR5
Optički uređaji DVD rezač
Modem /
Zvučna kartica integrisana 5.1
Kućište ATX Mid Tower Foxconn
Napajanje 450W
Ostalo /
Garancija 36 meseci

Druga opcija je za 28K dinara

Cena sa PDV-om
28.599,00 din.
12 rata 24 rate 36 rata
2.873,12 din. 1.688,70 din. 1.309,94 din.
Broj bodova: 11
Štampaj Štampaj Pošalji Pošalji Uporedi sa: Uporedi sa:
Karakteristike proizvoda
1127843
Model Altos Thunder (MA3TWP-2)
Matična ploča MB SAM2+/AM3 MCP61, MSI K9N6PGM2-V
Procesor CPU SAM3 AMD X3 Athlon II 425, 1.5MB BOX 64Bit BOX
Takt procesora 2.70GHz
Memorija 2 x 2GB 800MHz DDR2
Kapacitet hard diska 320GB
Grafička kartica ATI Radeon 4650 1GB/DDR2,/DVI/HDMI/FAN/128bit/
Optički uređaji DVDRW
Modem /
Zvučna kartica integrisana
Kućište ATX Mid Tower
Napajanje 450W
Ostalo
Garancija 24 meseca

Ne bih da ispadne kao reklama a Jagodinci ce znati da zbog malog izbora prodavnica nije...ako neko zeli da predlozi neku drugu konfu nek pogleda sta se nudi na winwin.rs ( posto samo tamo mogu da pazarim ) pa nek' bude ljubazan i ucini mi veliku uslugu i kaze mi svoje misljenje a moze i na PP Samo nemojte neka izivljavanja od 100K dinara i slicno...Ovo je maximum koji sam spreman da ulozim tj 36K dinara
Hvala unapred svima....

Za tu vrstu posla uvek biraj Intel platformu.
Znaci neki C2D procesor [ili C2Q ako imas novca:D]. Dual Core zaobidji.
Memoriju kupuj i ugradjuj da radi u dual channel modu [2x1Gb ili 2x2Gb].
Sledece sto ti treba je bar dva hard diska,jedan za sistem,a drugi za obradu.
Prva konfiguracija je korektna,ali joj je mana, jedan memorijski modul,jedan hard disk i nepotrebno jaka graficka [ne mislim da je "jaka",vec vuce previse novca u konfiguraciji]. Na toj ploci imas vec,firewire kontroler,radi dvi prebacivanja.
pozz

Za tu vrstu posla uvek biraj Intel platformu.
Znaci neki C2D procesor [ili C2Q ako imas novca:D]. Dual Core zaobidji.
Memoriju kupuj i ugradjuj da radi u dual channel modu [2x1Gb ili 2x2Gb].
Sledece sto ti treba je bar dva hard diska,jedan za sistem,a drugi za obradu.
Prva konfiguracija je korektna,ali joj je mana, jedan memorijski modul,jedan hard disk i nepotrebno jaka graficka [ne mislim da je "jaka",vec vuce previse novca u konfiguraciji]. Na toj ploci imas vec,firewire kontroler,radi dvi prebacivanja.
pozz

Ok...To za memoriju i diskove nije problem...Kad se nakupi lova moze da se doda...A sto se graficke tice jaka je zbog hd videa...Ako i dalje mislis da je previse jaka preporuci mi,molim te, nesto drugosa spiska...

zak :

1. Ne kupuj gotove konfiguracije. Obicno su te kombinacije sa losom plocom i napajanjem. Prva opcija koju si naveo ima lose napajanje a druga losu i plocu i napajanje.

2. If video obrada then quad core procesor.

3. Intel Core 2 Quad je platforma koja prestaje da se pravi. Ako vec mora Intel onda neka to bude core i5 750 sa nekom odgovarajucom ddr3 memorijom (kosta skoro isto kao ddr2), plocom koja kosta 10000 dinara+ (jer nema jeftinije) i napajanjem 50e+, graficka po izboru.

4. Moze svrsi da posluzi i neki Amd quad core kao npr. Phenom II X4 955BE sa nekom plocom kao sto je GA-MA770T-UD3P (oko 8000 dinara), ddr3 memorijom, napajanjem 50e+, graficka po izboru.

zak :

1. Ne kupuj gotove konfiguracije. Obicno su te kombinacije sa losom plocom i napajanjem. Prva opcija koju si naveo ima lose napajanje a druga losu i plocu i napajanje.

2. If video obrada then quad core procesor.

3. Intel Core 2 Quad je platforma koja prestaje da se pravi. Ako vec mora Intel onda neka to bude core i5 750 sa nekom odgovarajucom ddr3 memorijom (kosta skoro isto kao ddr2), plocom koja kosta 10000 dinara+ (jer nema jeftinije) i napajanjem 50e+, graficka po izboru.

4. Moze svrsi da posluzi i neki Amd quad core kao npr. Phenom II X4 955BE sa nekom plocom kao sto je GA-MA770T-UD3P (oko 8000 dinara), ddr3 memorijom, napajanjem 50e+, graficka po izboru.

Cuj druze...nisam ja nesto vican sklapanju tih konfi...Zato i kupujem gotove konfiguracije...Ako mi je jedina mana to napajanje onda to i nije tako lose...ima 36 meseci garanciju pa ako rikne napajanje menjace ga oni...ako rikne posle toga to i nije neka ultra investicija posle tri godine...

Ja sam zaboravio na napajanje,inace bih ga stavio na vrh spiska.
Po meni, sto se tice garancije,isto ti dodje sklapao sam ili kupio gotovo.
Manje-vise je na sve komponente 2-3 godine, garancija.
Neko cestito napajanje 40-tak eura ili nesto malo vise,ce resiti neke probleme,a najvaznije je da nece "prosvirati" i poubijati ostali deo racunara.
E, sad, Ivanza je u pravu. Intel 775 platforma je na izdisaju,ali je jos uvek mnogo povoljnija za kupovinu od i5 [o i7 da ne govorimo!].
Znaci,preporuka,kupiti neku 775 plocu,moze sa ddr3 memorijom,procesor mozes i neki preko oglasa [moze se uzeti C2D 6550,6750,7500 za 50-60e].
Bitno ti je da procesor ima veliku kes memoriju [3-4Mb],magistrala od 1066-1333Mhz.
Hard disk,za pocetak jedan.
Graficku mozes slobodno neku Ati4670/512GDDR3 [ima Saphire lep model,mislim da je "Ultimate" model sa pasivnim hladnjakom.
Napajanje idi na "brend", moze Gigabyte [460w Superb ~4000din].
Memoriju,za pocetak 2Gb,a posle dokupiti...
pozz

Ja bih isao na quad phenomII i ddr3,i posle moze da stavi sestojezgarac kad bude hteo da nadogradjuje i milina... :)

Ja sam zaboravio na napajanje,inace bih ga stavio na vrh spiska.
Po meni, sto se tice garancije,isto ti dodje sklapao sam ili kupio gotovo.
Manje-vise je na sve komponente 2-3 godine, garancija.
Neko cestito napajanje 40-tak eura ili nesto malo vise,ce resiti neke probleme,a najvaznije je da nece "prosvirati" i poubijati ostali deo racunara.
E, sad, Ivanza je u pravu. Intel 775 platforma je na izdisaju,ali je jos uvek mnogo povoljnija za kupovinu od i5 [o i7 da ne govorimo!].
Znaci,preporuka,kupiti neku 775 plocu,moze sa ddr3 memorijom,procesor mozes i neki preko oglasa [moze se uzeti C2D 6550,6750,7500 za 50-60e].
Bitno ti je da procesor ima veliku kes memoriju [3-4Mb],magistrala od 1066-1333Mhz.
Hard disk,za pocetak jedan.
Graficku mozes slobodno neku Ati4670/512GDDR3 [ima Saphire lep model,mislim da je "Ultimate" model sa pasivnim hladnjakom.
Napajanje idi na "brend", moze Gigabyte [460w Superb ~4000din].
Memoriju,za pocetak 2Gb,a posle dokupiti...
pozz

Sta znaci za mene konkretno to sto je ta intel plaforma na izdisaju:crash: ? A ovoj je AMD, ne znam da li ste pazljivo pogledali...kombinacija od 36K dinara

Sta znaci za mene konkretno to sto je ta intel plaforma na izdisaju:crash: ? A ovoj je AMD, ne znam da li ste pazljivo pogledali...kombinacija od 36K dinara

To znači da Intel želi tvoj novčanik u što tanjem stanju.:wall:

U toj Amd kombinaciji procesor koji je stavljen u ponudu moze da se otključa u quad core ali uz odgovarajuću ploču koja je malo skuplja od te Gigabyte.:-devil-:

DDR 3 memorija kosta vrlo slično kao DDR2.

Mnogo lakše bi moglo da se diše kada bi u toj makini bilo neko LC Power napajanje.

otkljucam znaci gubim garanciju...:d I ko bi mi to radio...Ja ne znam...ne znam ni ko bi mogao...Mogao bi u servis da odnsem ali ko sve ne radi tamo...grdji su od mene :d

To na "izdisaju", znaci da je krenula smena generacije procesora. To se desava svakih nekoliko godina. Nemas razloga za brigu.
U toj prvoj ponudjenoj konfiguraciji,je pitanje koja je memorija [proizvodjac,model,karakteristike...],zatim koji je hard disk i na kraju, napajanje.
Foxconn kucista su korektna,ali nemam nikakva iskustva sa njihovim napajanjima [ako je u kompletu sa kucistem].
Ponudjena graficka "vuce"previse novaca,pa bi tu mogao malo da ustedis.
Ranije je bilo pravilo da je za obradu neophodno imati Intel masinu, cak su neki proizvodjaci softwera i pisali da je sam softwer optimizovan za rad na Intel platformi.
To je bilo verovatno, u doba kad je bila "ziva" VIA ,kao proizvodjac cipseta za maticne ploce,posto se sa dolaskom NVIDIE, dosta toga promenilo.
Ja sam probao poprilican broj programa za capture i edit ,sto analognog, sto digitalnog signala ,ali sam uvek imao Intel-a.
pozz

Ok,momci....Resio sam da ga sastavljam iz komponetti na vasu preporuku...E sad posto se vrlo lose snalazim (ploca 775 ima od4 do 14K dinara ??? i neznam sta da izaberem ) jel moze neko da vidi sta ima od komponetnti na pomenutom sajtu ( da ne ponavljam zbog reklame) i da mi sastavi konfu...Ja to odem i kupim...znaci do 35-6-7-8K dinara...Poenta je da ja ovde stvarno nemam mnogo izbora i sto ima na sajtu te firme to mi je...a sad ako nesto fali..."zak, zalim slucaj" Ima tamo i kofigurator tako da ce neko ko zna da se snadje vrlo lako a neko kao ja ni da mu nacrtsd :d

E pa to sto je vazilo za Intela ranije, vise ne vazi. Po meni prva konfiguracija koju si naveo je sasvim ok. Uzmi malo slabiju (citaj jeftiniju) grafiku i neko brendirano napajanje. Jedino ne znam kakva je ta ploca, pa ko se razume nek preporuci alternativu.

evo ti nesto na brzinu sto bi ti bilo ok,a nije tako skupo
procesor:amd athlon2 620 x4(4 jezgra)
maticna:msi 770 c45
ram memorija:2x2gb ddr3 na 1333mhz
hdd:samsung f3 500gb
graficka:ati 4550(da ne bacite previse para na graficku)
napajanje od bar 500-550w moze i lc power jer je mnogo bolje od obicnih kineza

evo ti nesto na brzinu sto bi ti bilo ok,a nije tako skupo
procesor:amd athlon2 620 x4(4 jezgra)
maticna:msi 770 c45
ram memorija:2x2gb ddr3 na 1333mhz
hdd:samsung f3 500gb
graficka:ati 4550(da ne bacite previse para na graficku)
napajanje od bar 500-550w moze i lc power jer je mnogo bolje od obicnih kineza

Uzeo sam jednu gotovu konfu ali sam se dogovorio sa prodavcem da do ponedeljka mogu da zamenim za bilo sta drugo tako da cu da uzmem ovo sto mi ti preporucujes mada i ovo "jede". Samo mi nije jasno zasto puca pre kraja svakog rendera tj restartuje se i pojavljuje "blue screen".Probao sam tri razlicita winows7 i isto...jel to do hardvera ili je do loseg windowsa?
Karakteristike proizvoda1128933
Model Altos Thunder (MA3TWP-2)
Matična ploča MB SAM2+/AM3 MCP61, MSI K9N6PGM2-V
Procesor CPU SAM3 AMD X3 Athlon II 435, 1.5MB BOX 64Bit BOX
Takt procesora 2.80GHz
Memorija 2 x 2GB 800MHz DDR2
Kapacitet hard diska 320GB
Grafička kartica ATI Radeon 4650 1GB/DDR2,/DVI/HDMI/FAN/128bit/
Optički uređaji DVDRW
Modem /
Zvučna kartica integrisana
Kućište ATX Mid Tower
Napajanje 450W
Ostalo
Garancija 24 meseca

Evo kako to izgleda...uzgred kupujem za kes tako da moze i firma iz bgd-a...samo da posle nemam ovakve probleme... :d
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88004A8E989
BCP3: FFFFF88002CEF0A8
BCP4: FFFFF88002CEE900
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\050910-17784-01.dmp
C:\Users\nmeuncn\AppData\Local\Temp\WER-29686-0.sysdata.xml

maticna ti je ziva katastrofa sa 2 ddr2 slota i nemas pun ht3 protok koji ti treba za taj procesor vec ht1 pa je dosta slabije...vracaj to pod hitno...dakle katastrofa maticna ko zna od kad je taj model em nema punu ht3 podrsku koja ti treba da bi ti cpu radio pod punim potencijalom,em ima samo 2 slota za ddr2 koja ne rade u dual channel modu...nemoj to da uzmes je na taj nacin uvek uvaljuju 1-2 komponente koje si katastrofalne u tvom slucaju to je maticna i najverovatnije napajanje...

Poslednja izmena:
Pozzz...Bio sam kod druga i, mada nisam ni sumnjao u vase misljenje, potvrdio mi je da je racunar krsotina :S: ...Pored toga nesumnjivo sam utvrdio da ne puca zbog OS vec je u pitanju ili ploca ili napajanje sto ste i rekli...Ovu konfu vracam sutra i menjam je zadrugu koju mi je on sastavio...pa ako ste slobodni mozete da iznesete komentare...
PLOCA
MB AM3 785G Gigabyte GA-MA785GT-UD3H VGA, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1
cena 8339din i za pocetak koristicu njenu integrisanu graficku posto mi za video montazu nije bitna graficka karta a igrice ne igram pa cu tu da ustedim
PROCESOR
CPU SAM3 AMD X4 Athlon II 620, 2.60GHz/2MB 64Bit BOX
cena 8869din

MEMORIJA
Memorija DIMM DDR3 2x1GB 1333MHz Kingston KVR CL9, KVR1333D3N9K2/2G cena 5099din
NAPAJANJE
Napajanje 460W, Cooler Master EP PMSPA3
cena 3459din

HARD DISK
HDD SATA2 7200 500GB WD Caviar Blue WD5000AAKS, 16MB 3 godine cena 4529din
OPTIKA
DVD+/-RW Samsung SH-S223C SATA/black,DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB/2god cena 1989din
KUCISTE BILO KOJE NAJJEFTINIJE :)
UKUPNO 32284 bez kucista

Prodavac mi je uvalio ovu plocu SPECIFIKACIJA - Asus M4A785TD-V EVO umesto ove Gigabyte GA-MA785GT-UD3H :mad: . Kune se da su iste sam drugi proizvodjac...Ako moze vase cenjeno misljenje...
unapred zahvalan
zak

Prvi utisci su fantasticni...Zadovoljstvo je raditi na ovakvoj masini...ne mogu da vam opisem koliki je to napredak u odnosu na prethonu...Do jutros u 6 sam ostao pored racunara i mogao sam jos...
Jedino sto mi nije ugradio 2X1G ram ddr3 nego 1X2g ddr3 pa nije dual chanel ali ne moze sve covek da ima tj da ocekuje da ce do kraja da ga ispostuju...nadam se da nije nedostatakveliki
Hvala svima na ogromnom strpljenju...znam kakav davez znam da budem :d
Da nije bilo vas i mog druga radeta Antica ( takodje clana ovog foruma ) uvalili bi mi neku krntiju a ovako sam za iste pare dobio masincinu... :party:
Jos jednom vam hvala

Nazad
Vrh Dno