mean_machine
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.01.2006
- Poena
- 350
Gde ima u BG da se kupi?
Inace zvanicno najlepci i najfunkcionalniji SATA kablovi na svetu su
Lian-li SATA-LT90-4S Sata/SAS cable - with 90° angle - 4 ports in 1 sleeving with 4 different length ( 85+81+77+73cm ) for easier installation
http://www.prophecy.co.za/images/sata-lt90-4s-01.jpg?osCsid=a5962f74b42d95686065bc190610f84d
Mene je vise zanimao izgled sa plavim kablovima jer sam to uhvatio u paketu na ebay-u za smesne pare 40 kablova po onoj ceni je prosto san snova, fakticki single kabl shield-ovan kosta manje od 70 din.
Naravno po toj ceni se ne moze doci do njega zbog shippinga, carine i kojekakvih propratnih gluposti, ali ako cena po kablu ne predje 200 din ja bih bio ultra zadovoljan.
recimo corsair pertluje previce cvrsto te su njihovi naponski kablovi sata-power i molehi vrlo nezgodni ako imas puno uredjaja na malim razmacima, pa jos ako idu i hrpe sata kablova postaje nocna mora.
http://cgi.ebay.com/Lot-10-bags-Sup...d=ViewItem&pt=Desktop_PCs&hash=item3caa7704dc
Kad bi mogli da se skupimo i da kupimo ovaj set od 10 pakovanja u kome ima po 4 idealna sata kabla, svaki kabl u ovom setu od 4 je kraci od prethodnog, tako da je cable managment idealan.
Length: 70cm/59cm/48cm and 38cm
Each bag/set there's 4 cables with length as above.
Total is 40 cables in this lot. (4 cables in bag x 10)
S tim sto ovo uopste nisu crni kablovi, vec nesto ljubicasto - a tako i sijaju pod UV svetloscu... samo su oni konektori na krajevima bas crni.
S tim sto ovo uopste nisu crni kablovi, vec nesto ljubicasto - a tako i sijaju pod UV svetloscu... samo su oni konektori na krajevima bas crni.
OK, ja se samo osvrnuh bas na ovaj sa linka sto si okacio... evo su tri komada do mene, gledam u njih.ovi kablovi se nude u vise razlicitih boja (crni, sivi, crveni...). zapravo, konektori su u tim bojama, kao i plasticna mrezica u kojoj se kablovi nalaze, a sami kablovi su sivi (plastificirani, sijaju pod uv). konkretno, "crni" kabl ima crnu mrezicu.
Sijaju... na ljubicasto, kako i rekoh. Ne crno, u svakom slucajukako sijaju - ne znam.
Da, i ja sam ovo primetio... i prilicno me je zacudilo, stvarno mi nije jasno takvo resenje; vec sam pomislio da se neko u fabrici zeznuo i okrenuo konektore naopacke??? :zgran:inace, kvalitet me nije narocito impresionirao, konektori nemaju bravicu, a i tehnicko resenje mi ne odgovara. naime, konektor koji je pod pravim uglom u hdd ulazi tako da nastavak kabla ide ka gore. u praksi ovo ima smisla samo za hdd-ove koji su postavljeni jako nisko u tower-u (prakticno na samom dnu) ili u varijanti kada je maticna (tj. sata konektori) iznad nivoa hardova.
Konektor jeste crn, ali mrezica nije - vise je neka nijansa tamno ljubicaste, kako rekoh. Vuce na crnu, to stoji, i to narocito kada se gleda direktno pod svetloscu... ali, ipak nije - jer se na krajevima nalaze oni konektori koji su bas crne boje, pa je razlika jasno uocljiva.
----------------------------------------------
Da, i ja sam ovo primetio... i prilicno me je zacudilo, stvarno mi nije jasno takvo resenje; vec sam pomislio da se neko u fabrici zeznuo i okrenuo konektore naopacke??? :zgran:
Ne verovatno se neko zeznu pa uvezao umesto right angled uvezli su left angled.
Left sluze kad teras putanju na gore a right kad teras na dole.
Yeap... upravo tako.ne znam, meni se mrezica ucinila relativno crna, ali nebitno... to mi i ovako nije bilo vazno. ali, nisam zadovoljan kvalitetom i to je ono sto me razocaralo. video si one gumice na krajevima mrezica, koje treba da ih zatvore i zastite od cepanja. crna sa nekim serijskim brojem, siva bez njega i skroz drugaciji materijal, crvena jos gore...
Dobar ti je ono savet... trebalo je da ga poslusassavetovao me covek sa kojim sam se povodom ovoga cuo preko pm-a da ih vratim... ipak nisam. tesim sam sebe da mi trebaju, jer su mi dva harda bas nisko u kucistunego, stalno govorim sebi - ne kupuj vise od 1 kom. nekog proizvoda dok se ne uveris u kvalitet. i opet odem i kupim pet, onako na slepo.
Moguce je i jedno i drugoda, verovatno si primetio i ovo... kablovi na ciju se izradu mogu dati poprilicne primedbe (sve napisano + nemaju bravicu) eto imaju gumenu kapicu koja stiti konektore. hm... stiti ili sakriva "naopak" konektor?
I ja takodje prvi put cujem za ovu pojavu...interesantna informacija, koju prvi put cujem. jel imas mozda neki link ka ponudi ili specifikacijama koje preciziraju "left & right angled" kablove?
Izvini, miho... ali ja niht komprende![]()
da, verovatno si primetio i ovo... kablovi na ciju se izradu mogu dati poprilicne primedbe (sve napisano + nemaju bravicu) eto imaju gumenu kapicu koja stiti konektore. hm... stiti ili sakriva "naopak" konektor?
interesantna informacija, koju prvi put cujem. jel imas mozda neki link ka ponudi ili specifikacijama koje preciziraju "left & right angled" kablove?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari