Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Instalirao sam juche CS5, moracu danas da probam te nove fore iz Premiera. Za sada sam veoma zadovoljan kako radi novi Photoshop i After Effects CS5.

LM, ako zelite da chujete kako uzlece avion, stavite dve GTX470 u SLi i ukljuchite Furmark Multi GPU :d

Brzi je 5870 od 5850 vise od 10%..Negde oko 20% je brzi i po sirovoj snazi i u igrama..
A sto se tice GTX470 tu je delikatna situacija jer karta nije generalno sporija od 5870 u svim igrama. U dosta igara i to bas igrama koje su najauktuelnioje i najvise se igraju GTX470 je u prednosti i to ne maloj zavisno od setovanja tj filtera..Zato i jeste blizi 5870 nego 5850..Klokovana GTX470 odnosi pobedu nad 5870 ko od sale..Sreca pojavili su se sad ovi non referentni primerci pa sad o tome mozemo i da pricamo..Sa referentnim je bilo lose stanje sto se tice temperature i mogucnosti OC-a..
GTX465 po svemu sudeci nece biti brzi od 5850 jer ne verujem da ce joj klokovi ici dosta visoko mada bi bilo zanimljivo da je tuniraju na vece frekfencije i skoci za jedan korak ispred u performansama pa da parira..

@ zerbah
Mogu li se od tebe ocekivati neki testovi?Jedino ti imas takvu masinu a nigde rezultata!

Poslednja izmena:
I to testovi sa 3 3d monitora!

P.S. gtx465, pa jel moguce da sa 20% manje memorije i 15% manje jezgara, mu je opet tdp preko 200w :S:...

Poslednja izmena:
Evo malo rezultata:

Unigine Heaven Demo:
unigine_sli.jpg

3Dmark Vantage:
3dmark.jpg

Za 3D mark ne znam da li je ok rezultat poshto ga nisam koristio ranije... Samo sam lupio benchmark i to je to. Shto se tiche Heaven demoa, tu je razlika zaista drastichna - pre nekoliko stranica sam kachio rezultat sa jednom kartom:
unigine.jpg

Tako da SLi itekako ima smisla.

Sledeci korak - josh dva GD245hq monitora kada izadju 256 drajveri i 3D Surround :p

edit: u testovima je sve na default klokovima, i procesor i grafichke.

@ zerbah
Znam da ti komp sluzi za posao ali ako ti nije tesko da izvrtis neke gaming testove..Unigine zapravo nista ne znaci osim za neko poredjenje i razliku u renderingu izmedju ATI i NV kad je DX11 i teselacija u pitanju..
Ako ti nije tesko odradi Crysis Warhead benchmark (stavis na loop da izvrti sve 1920x1080/No AA/2xAA/4xAA/8xAA/16xAA - DX10 Enthusiast
Far Cry 2 Ultra HI /AA8x
Stalker Clear Sky Ultra/DX10
Crysis Very Hi/DX10/No AA/2xAA/4xAA/8xAA/16xAA

Nemoj zaboraviti GPU-Z i CPU-Z radi preglednosti..To je jako bitno!

To bi bilo stvarno extra..
Da sam ja na tvom mestu uradio bih sve to prvo na single setup-u pa onda SLI i napravio jedan mali review..Postujem tvoje vreme koje imas i posao kojim se bavis ali razumi i nas korisnike i nasu radoznalost i zelju da vidimo kako to radi ..

@ zerbah
Znam da ti komp sluzi za posao ali ako ti nije tesko da izvrtis neke gaming testove..Unigine zapravo nista ne znaci osim za neko poredjenje i razliku u renderingu izmedju ATI i NV kad je DX11 i teselacija u pitanju..
Ako ti nije tesko odradi Crysis Warhead benchmark (stavis na loop da izvrti sve 1920x1080/No AA/2xAA/4xAA/8xAA/16xAA - DX10 Enthusiast
Far Cry 2 Ultra HI /AA8x

Da sam ja na tvom mestu uradio bih sve to prvo na single setup-u pa onda SLI i napravio jedan mali review..Postujem tvoje vreme koje imas i posao kojim se bavis ali razumi i nas korisnike i nasu radoznalost i zelju da vidimo kako to radi ..

Bogami si mu zadao domaći :laugh:

@ zerbah
Far Cry 2 Ultra HI /AA8x

Uh, prvo treba da skinem sa neta sve to :d A da li postoji neko uputstvo kako se sve nameshta za testiranje, poshto kapiram da svi rade jedno te isto?

Uh, prvo treba da skinem sa neta sve to :d A da li postoji neko uputstvo kako se sve nameshta za testiranje, poshto kapiram da svi rade jedno te isto?

Za Crysis Warhead imas benchmark tool framebuffer..Evo ovde mozes skinuti :

Crysis WARHEAD Benchmark :
http://downloads.guru3d.com/Crysis-WARHEAD-Benchmark-Tool-BETA-download-2072.html

Za Far Cry 2 imas Benchmark u samoj igri,izvuces iz instalacije pa pokrenes..

Za Crysis isto imas benchmark i mozes odavde da skines :

http://downloads.guru3d.com/Crysis-Benchmark-Tool-1.05-Final-download-1791.html

Stalker Clear Sky Benchmark mozes ovde da skines :

http://cs.stalker-game.com/en/?page=news&item=119

STALKER Call of Pripyat imas ovde da skines :

http://downloads.guru3d.com/S.T.A.L.K.E.R-Call-of-Pripyat-benchmark-download-2433.html

Za Stalker nije potrebna igra da bi se benchmark pokrenuo ..
Za Crysis i Crysis Warhead je potrebna igra kao i za Far Cry 2!

U setovanju samog benchmarka ces videti mogucnosti tako da cenim da ces se snaci..Radi po upustvima koje sam ti gore postavio..
Naravno zahvaljujem se unapred u ime svih na trudu i oduzetom vremenu..

Poslednja izmena:
...

Ko je tebi bre to rekao???Ponavljas jednu istu stvar po 100x!Kojih crnih 10% jaca ok 5850 kad je svega nekih 5-10% slabija od 5870 zavisno od igre!Cak je u novijim naslovima ,onim bas najaktuelnijim jaca cak i od 5870..
Vrlo verovatno moze da se desi da GTX465 bude blizu 5850 a da je sa OC cak i prestigne..Moze da bude a i ne mora..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovaj Zotac GTX 480 AMP ima Zalmanov cooler!

Pa razlika izmedju 5850 i 5870 je 20%-25% (ovo 25% u retkim situacijama), znaci GTX 470 je max brza od 5850 10%-15%, bolje ponasanje u DX11 moze da izvuce koji procenat vise u odnosu na 5850.

Pozdrav!

Sigurno postoji razlog za 2x470(photoshop ili nesto u tom fazonu)...ja bi isao pre na 480 sa vodenim blokom pa je dobro naklokovao , nema da zivim kao pored piste onda, a i cena i brzina su tu negde...ili mozda gresim?

2x470 ima da oderu 480 kako god da je klokujes...jedino je problem sa 2 komada 470 sto je to 750-800e plus velika potrosnja pa ti treba i dobro napajanje

Poslednja izmena:
Defintivno ih je više na newegg-u. Izgleda da se situacija popravlja ali nažalost cene ne idu dole već obratno.

Ja sam gledao na fudzilinom price check-u, i ima ih dosta vise nego pre nedljelju,dve.
Sto se cena tice, malo su nize, recimo najjeftiniji GTX 470 ima da se kupi za 333 evra, a GTX 480 za 479. I dalje vise nego sto treba, realne cene su recimo ~300 i ~440.

@ matrixxsu
3D Mark je merodavan itekako i dalje ..Vantage je merilo sirove snage..
Ovde nije nesto kako treba..Neka losa komunikacija izmedju drivera i karte ili drivera i engine-a samog testa jer ovaj SLI setup od dve GTX470 treba da ima daleko veci score preko 20k a ne ovoliko..
(Mislim na GPU score)
U Nemackoj je cena GTX470 320 eur tako da dve dodju oko 640 eur!To nije ni 750 niti daleko bilo 800 Eur!
Ko prati hi end komponente za sigurno ce vec od ranije imati kvalitetno i jako napajanje..

Poslednja izmena:
ja mogu da donesem iz Nemacke i tamo povremeno odem ali mnogi to ne mogu i treba da gledas cenu kod nas...3d mark nije merodavan jer sam vise dobio na 8800gt grafickoj nego na 4870...jer ako je 3dmark merodavan onda ne bi davao isto bodova 5870 i 480

Druze kao sto rekoh i ponovicu 3D Mark Vantage je merodavan i dan danas..3D Mark 2006 podbacuje mada i za njega imas zakrpa ali ipak nije tacan..
Zanimljivo je da si pomenuo ovo za cenu jer je ta cena u Nemackoj uvek bila ista kao i kod nas..Njihovo trziste je pandan nasem..Ama u bobicu bude isto ,cak se kod nas desi da bude i jeftinije..primer toga su ti sad Ati 5xxx koje su tamo skuplje nego kod nas!

ziveo sam u Nemackoj pa znam razliku u cenama i mnogima sam tada donosio hw i bilo im je jeftinije,a ja sam uzimao mwst(Mehrwertsteuer)...pre koji dan kad mi jedan decko trazio da mu pogledam informativno 470 ona je kostala blizu 38000 dinara...ako imas 470 za 320e mozes sutra da mi posaljes kurirskom sluzbom i necu ni ici "preko" po nju(ne salim se)...po mom iskustvu nije bas nesto merodavan 3dmark kad poredis ati vs nvidia kartice i to se vidi i sada gde su 5870 i 480 skoro iste po rezultatu,a znamo da je 480 bolja za 15-20 posto

ajd javi mi tacnu cenu i garanciju...nije za mene vec za onog decka koji me pitao za nju pre par dana,a on voli nvidia-u vise nego hleba jesti mada mu ja nudim za manje para 5850...ako je uzme mozda stignem da propustim koji test dok mu je ne predam tj prodam

@ matrixxsu
ovo sto Vantage podbacuje na nvidia kartama serije GTX4xx je po svemu sudeci sasvim druge prirode..Ili ce morati da dodje do optimizacije Vantage u vidu hotfix-a ili je losa komunikacija samog drivera sa testom i zbog toga karta i ne daje realne rezultate..
Sve je meni oko ovih GTX4xx karti pod velikom sumnjom..Necu sad da izlazem neke cinjnice koje govore u prilog tome da nebi napravio nv flame war od strasnih fanova..
Sto se tice cene za sad je malo jaca kod nas ali to ce vrlo brzo da se izjednaci..
Inace ima i kod nas da se uzme za 330 eur Asus-ov model dok je na berzi regularno oko 350..
To opet nije ni 750 a ni 800 Eur za SLI setup..Samo da budemo precizniji nista vise..
P.S.Nemacko trziste jako dugo pratim tj ne samo Nemacko vec celog balkana i znam tacno sta koliko i gde kosta i gde mogu da nadjem najjeftinije i koliki je opseg u cenama..Znaci cene su indenticne sto se grafickih karti tice a za ostali hw moze da se nadje i daleko jeftinije..

ovaj asus za 330e je interesantniji jer mislim da se ovom bas i nece svideti firma inno3d...gde to ima za 330e mozes da mi posaljes na pm...jbm ga zato i kazem da za sada 3dmark nije merodavan bar dok ne izadje taj hotfix jer je nerealno da 2x470 daje takve rezultate

Vrh Dno