Šta je novo?

MAC OS X legalno na PC-u !

Samo sam bacio brzi pogled na text, ali ako je tako, odlicno, konkurencije nikad dosta

yea, right .... Apple da odustane od svog hardvera, autor članka ima zaista bujnu maštu

Pa budimo realni dobar deo kupaca Apple proizvoda se odlučuje za njih zato što "lepo izgledaju". Kada bi proizvođačima PC-a prodavali svoj OS čini mi se da ne bi toliko novca izgubili na prodaji hardware-a koliko bi zaradili na licencama.

Ja lično bih voleo da vidim da se ovo dogodi, jer bi time konačno korisnici PC-a dobili kvalitetnu alternativu Windows-u. Što bi nadam se nateralo Windows da brže napreduje.

A ako su ove vesti tačne, ja ne bih očekivao da će se OS X moći kupiti i instalirati na bilo koji PC kao Windows danas, već da će određeni proizvođači PC-a početi da isporučuju računare sa OS X.

yea, right .... Apple da odustane od svog hardvera, autor članka ima zaista bujnu maštu

Slažem se sa tobom, ne verujem da će od ovoga biti nešto, jer ako bi mogli da kupimo "običan" desktop računar sa OS X, zašto bi onda neko kupovao MAC, ne verujem da bi zato, kao što F.L.C.X. reče da "lepo izgledaju".

Ja lično bih voleo da vidim da se ovo dogodi, jer bi time konačno korisnici PC-a dobili kvalitetnu alternativu Windows-u.

A ko nebi ...

F.L.C.X. je napisao(la):
A ako su ove vesti tačne, ja ne bih očekivao da će se OS X moći kupiti i instalirati na bilo koji PC kao Windows danas, već da će određeni proizvođači PC-a početi da isporučuju računare sa OS X.
Lenovo ;)

Pa vec mozete da instalirate OSX :) Samo vecinu realno zabole za to jer im win obavlja sve sto im treba, imaju zilion aplikacija za jednu te istu stvar i najvaznije - imaju izbor...

Mislim da je apsolutno realno da svako ko do sada nije pokusao da instalira OSX to nece uraditi ni ako ikad postane "legalno" dostupan.

Licno ne bih voleo da se ovo desi jer to znaci da ce ici koracima windowsa a to nije nikako dobra stvar. Mada kako su krenuli da menjaju platforme :( ...

Moze namerno Apple da napravi da se Mac bolje ponasa na njihovim konfiguracijama nego na nekim klasicnim PC konfiguracijama, svi znamo da je Mac bolje optimizovan od Windows-a, ali sta ako se ta razlika smanji, znaci da Mac na Apple masini bolje radi nego Mac na PC masini, ali opet moze mnogo bolja moze da se sastavi PC konfiguracija od one Apple-ove, koje nude nista za 500 evra.

Ali da vam navedem jednu stvar imate iPad koji realno nicemu ne sluzi, ali ga svi kupuju, zasto ne bi ni svi stavljali Mac na PC, ili svi uzimaju iPhone koji je precenjen, ali ga svi uzimaju.

@Mad Muzzy naravno da je dostupan na taj nacin, ali ipak nije svima jednostavno da ga instaliraju, jer ima dosta stvari da se odradi i na kraju je pitanje da li ce uopste raditi i koliko ce to uopste biti stabilno :).

Pozdrav!

Mislim da je apsolutno realno da svako ko do sada nije pokusao da instalira OSX to nece uraditi ni ako ikad postane "legalno" dostupan.

A možda ima ljudi kojima Apple računari nisu dostupni (čitaj papreno skupi) a imaju legalan Windows ili koriste Linux i ne žele da se kompromituju više. Skidati piratske igre/filmove/muziku sa torrenta ili koristiti Hackintosh, nikakve razlike nema, bar što se zakona tiče ;)

Vec sama rec u nazivu sajta - dezinformado mi je jasno pokazala koliko je to blizu realnosti i cemu mogu da se nadam od ove vesti.
super%20cool.gif

Gde pise da ne smes da instaliras OSx na svoj pc? Pricam o legalnoj verzji snow Leoparda.

Optimizovanost OSx-a je dobrim delom do toga sto ne postoji mnogo HW kombinacija. Zna se tacno sta ide u svaki mac i sistem se neopterecuje nepotrebnim glupostima. Zato mislim da ce to biti realno losta stvar ako se ikad desi.

koji ne priznaje recimo nemacki zakon a verovatno i mnogi drugi ukljucujuci i nas verovatno nepostojeci

Kapiram da jedino sto moze da se desi, a nece se desiti je da Apple dozvoli kompatibilce. Dakle Apple nista ne menja kod sebe, vec jednostavno taj neko dobije dozvolu da sme da instalira MacOS X na svoju konfiguraciju, tj da sastavlja ovo sto mi zovemo Hackintoshima.

Mada evo opet kad razmislim ne da nema sansi nego nema sansi da se tako nesto desi. Jes nema Apple pametnija posla :)

Poslednja izmena:
Ma nema shanse, da su to hteli uradili bi na pocetku jer bi to brzo poguralo celu stvar, ali sad kad su vec dovde doshli, vishe im to ne znachi, sad je bolje da drze standard i ne menjaju nishta. PC je tako doshao do ovog kupusa danas, mada nije ni imao izbora, uvek je bio smeshan u odnosu na konkurenciju, dok konkurencija nije nestala :)

Od svega ovoga nema ama bas nista. Apple nije lud da sece granu na kojoj sedi a jedino sto mozda moze da se desi je da predju na AMD procesore za Macove i . (ponavljam "mozda").

mozda i ima smisla. Onda bi ti gay fasisticka udruga mogla zgrtat jos vise para prodajuci svoje aplikacije preko svog ljubljenog itunese. Ipak je broj PC racunara veliki, tako da samo ako bi 1% ljudi preslo na OS X na PC-u i pocelo trgovat preko itunesa i kupovati te iznimno dobre aplikacije koje nevidjeno bolje rade nego bilo sta drugo. Onda bi fg korporacija zgrnula poprilican broj zelenih sustavica.

Ovako nesto je najavljivano nebrojeno puta i nije se desilo nikad.
Apple ne deli svoj software, to im je kljucni selling point za hardver i nerealno je ocekivati da promene praksu.

Sto se tice HW. Prelazak na AMD procesore... tesko. Ali na ATI grafike da, uskoro.

kad je apple u pitanju, mislim da nista nije nemoguce! U ostalom do juce (figurativno) ko je mogao sa sigurnoscu tvrdidti da ce Apple izaci na trziste sa sopstvenim procesorom!?

Isto vazi i za shuskanja o saradnji sa AMD-om. Cinjenica je da ta saradnja nije nista novo (svojevremeno su PowerPC G5 Macovi koristi AMD-ov HyperTransport chipset)

Apple je apsolutno hardware-agnostic kompanija i sigurno im je cilj da se jnihov softvare (OS i aplikacije) vrte na sto vecem broju razlicitih uredjaja, ALI pod jnihovim uslovima.

Apple stvarno ne zanimaju medjusobni odnosi na relaciji Intel-AMD-Nvidia i oni ce u svoje proizvode ugradjivati HW za koji smatraju da ce najbolje da posluzi za njihove softvere i servise i pri tome ce se moci isporucivati u visemilionskim kolicinama!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno