Šta je novo?

Photoshop CS5

blackbear

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
349
Kombinacija dugmadi Ctrl+Shift+Z (step forward) u CS5 ne radi uvek
jednostavno program ne prihvata naredbu..profesionalno se bavim photoshopom
i ovakve naredbe u radu se konstantno koriste. Nastavio bi da koristim CS4
ali CS5 ima vise nezaobilaznih novina..

Ima li neko slican problem ili jos bolje resenje??

blackbear: kod mene radi bez problema, tj jos nisam naisao na to da nece da prihvati naredbu. Da ti nije mozda ukljucen sr layout ili se menja u toku rada pa z konta kao y ili nesto slicno?!

Nije, pa pazi nebi radilo onda ni u CS4..koristim PS CS5 Extended,
ovaj problem sam prvi put primeteo, od kako CS postoji, u CS5 beta verziji.

Proday: da li mozes da koristis advanced mod pod OpenGL opcijama, kod
mene ova opcija siva rade samo basic i normal?

kod mene na iMac-u ubija kako radi

Proday: da li mozes da koristis advanced mod pod OpenGL opcijama, kod mene ova opcija siva rade samo basic i normal?

Hm nisam bas strucnjak za ps druze (koristim samo za osnovnu obradu fotografija uz par prirucnika)...objasni mi gde i sta treba da pogledam i provericu ti :wave:

Kod mene odlichno radi ceo CS5 paket - pogotovo su me odushevili Photoshop i novi After Effects koji je sada mnogo stabilniji od CS4. U Photoshopu mi rade svi OpenGL modovi, mada trenutno drzim na Normal, a ne na Advanced (plashi me ono u fazonu "there can be errors in Advanced mode").

Hm nisam bas strucnjak za ps druze (koristim samo za osnovnu obradu fotografija uz par prirucnika)...objasni mi gde i sta treba da pogledam i provericu ti :wave:

Edit>Preferences>Performance>GPU Settings>Advanced Settings...pa tamo imas
tri moda: basic, normal i advanced(kod mene ne radi).

Meni radi i advanced. Probaj sa updateovanjem drajvera za grafiku.

Cesto kombinacijom ctrl+neki taster dobijam zvuk errora, pustim ctrl, pritisnem opet i ondak sve sljaka. Takodje ako su ukljuceni ruleri i opengl primetno trza prilikom koriscenja hand alatke. Ono sto je najbitnije, nema vise laga sa duzim koriscenjem cetkica...

Jedno pitanje ako je moguce ? Koji su najbolji custom Photoshop filteri, ne bavim se editovanjem nekih fotografija, vec samo pravljenjem nekih abstract slika.

I da li je malo poboljsan 3D u CS 5. Unapred zahvalan !

Pozdrav!

Problem resen ili barem ce koristiti kao prelazno resenje do neke Adobeove
ispravke, a i sigurno ce jos nekome dobro doci..
Kada se Ctrl+Shift+Z ili Ctrl+Alt+Z zaglupi dovoljno je pritisnuti SPACE+R.Click
i problem (kod mene) nestaje. :wave:

Ne propustate nista posto kada je selektovano advanced sve pocinje zestoko da laguje.
Adobe require 512MB RAM (Windows XP) or 256MB RAM (all other operating systems), for the mode to be higher than Basic or Advanced Drawing to be enabled.
Na mojoj grabulji sa 384MB normal radi odlicno, dakle advanced je rezervisan za karte sa dosta memorije.

Poslednja izmena:
Radi Advanced sasvim fino, ali nisam primetio neke razlike u odnosu na Basic... Zato Premiere CS5 rulez - odlichna brzina sa 1080p videom!

Je l' vam radi Bridge? Meni puca stalno, i dalje je previse zahtevan...nikad ga nisam koristio ali reko aj da ga probam kada ono gore nego pre. Mini bridge nije losa zamisao ali pri svakom otvaranju foldera ponovo generise thumbse sto je bzvz. Za sve ostalo tu je ACDSee 12 😛

Refine edge je fenomenalan!

^ offtopic... kakav acdsee12, ja presao na faststone 4.1 🙂

Nazad
Vrh Dno