Šta je novo?

[MTS] Nove MIX tarife - 60+60s!

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Ono sto smo (sumorno) predvidjali je da ce se i MTS pred pocetak meseca opredeliti za izmenu najpopularnijih MIX paketa.
Koracima Telenora ubacen je dodatni saobracaj uz zaokruzivanje 60+60s.

L I N K

30.04.2010
Pet potpuno novih Mix tarifnih profila

mt:s ponuda postpaid tarifnih profila obogaćena je sa pet potpuno novih Mix tarifnih profila - Mix 400, Mix 750, Mix 1250, Mix 2300 i Mix 3500. .

Prednost novih MIX tarifnuh profila je najveći broj minuta i SMS poruka uključenih u pretplatu do sada! Tako na primer, ukoliko izaberete MIX 3500 dobijate čak 2500 minuta za razgovore u mt:s mreži, 1500 minuta za razgovore u ostalom domaćem saobraćaju, kao i 2000 SMS poruka.

Karakteristika ovih profila je i ista cena razgovora ka svim mrežama u domaćem saobraćaju. Takođe, na raspolaganju Vam je i usluga Friends&Family za još povoljnije razgovore u mt:s mreži.

Izaberite novi Mix tarifni profil po svojoj meri i do kraja maja, ukoliko putujete u inostranstvo, poklanjamo Vam besplatni dolazni roming saobraćaj u visini jedne trećine mesečne pretplate.

Dosadašnji Mix tarifni profili od 1. maja 2010. godine neće biti u ponudi, s tim što će korisnici, koji su se ranije opredelili za neki od Mix tarifnih profila, moći da ih koriste po nepromenjenim uslovima do isteka ugovorne obaveze.

hurlsk.jpg

Nažalost, ovo je bilo očekivano. I to govori da kod nas, u oblasti mobilne telefonije nema konkurencije, već kartelskog dogovaranja. :mad:
Ništa neće promeniti ni eventualno uvođenje MNP-a. Na sreću, ja sam u martu produžio ugovor, tako da me ova promena neće zakačiti. :D

Pa gde je sad agencija za zastitu konkurencije i zasto ne pokrene istragu zbog kartelskog ponasanja? Ovo je smesno.

Nisam skontao, sta ce biti sa majskim racunima za nas koji nismo pod ugovorom? Jel ostajemo na dosadasnjim tarifama i u maju(kod mene mix1000),ili nas prebacuju na neke druge i koje?

Za one koji su pod ugovornom obavezom, jasno pise da ce biti na starim MIX paketima do isteka iste, a nema da pise sta je sa onima koji nemaju ug. obavezu. Po logici, ne bi trebalo ni njima da se silom namece promena paketa, mada, nista me ne bi cudilo.

Posto imam listing, bas me interesovalo kako bi 60+60 tarifiranje uticalo na potrosnju minuta na mom martovskom racunu. Rezultati su sledeci:

ukupno poziva - 65
tarifiranje 60+1 - 380.21 minut
tarifiranje 60+60 - 404 minuta.

Evo novog vica:
- Kume, kod kog provajdera ces da uzmes postpaid?
- A ima vise provajdera, nisam znao?!?

:mad: :wall:

Auu ludo...:d

Sva sreca pa sam suprugu prebacio na VIP prekjuce (Postpaid 325) :p, posto joj istice MIX na Lelekomu... jos htedosmo da produzimo al sam tacno znao da ce ovo da urade...

Sad jos i VIP... ko je potpisao, potpisao :d

Ja sam presao na Telenor Prenesi pre dva meseca, za dlaku izbegoh njihove 60+60 pakete :p

Jao bre ljudi opet ista pitanja.
Odgovori su:
NE ne mogu da menjaju uslove za postojece korisnike, bez obzira da li imate ugovornu obavezu ili ne. Ovo vazi samo za nove korisnike, ili stare koji zele da potpisu novi ugovor da bi npr uzeli telefon.

Tako to funkcionise kada je postpaid u pitanju kod bilo kog provajdera.

To je poseban slucaj. Svako za sebe ali prosek je 20%.

Da vidis kad bolje razmislim u pravu si. Mnogo toga zavisi od prosecne duzine razgovora. Ako su razgovori kraci procenat skace. A mezzano ima prosecnu duzinu razgovora od 6 min. (sto je prilicno, bar mi se cini)

A megabajti nista? Alo mts, 21. vek!

Imaš tarifne dodatke koje možeš da iskoristiš u MIX paketu već mesecima. Doduše, oni to kriju ko da je neka tajna.

Ja plaćam 300Mb 400din mesečno bez PDV-a. Realno ni 100Mb ne uspevam da iskoristim, ali nema ništa između 50 i 300, a 50 mi je premalo.

Znam da ima, koristim i ja dodatke za mb, ali mogli su dati nesto uz pretplatu kad vec poskupljuju. Ako trosis 100mb, aktiviraj 2x po 50mb, to moze sigurno...

Znam da ima, koristim i ja dodatke za mb, ali mogli su dati nesto uz pretplatu kad vec poskupljuju. Ako trosis 100mb, aktiviraj 2x po 50mb, to moze sigurno...

prema novim pravilima za data dodatke (mart 2010), ne mogu istovremeno biti aktivirana dva tarifna dodatka iste vrste. znaci moze po jedan data, sms i pozivi...

Narode, nije razlika u cifri tolika da bih se nervirao. Koliko košta 2x50 vs 1x300? ;) Uz sve to, ne moram da se nerviram i pazim na svaki megabajt, a to već nema cenu, jer kad probiješ paket možeš očas posla da izlupaš koji stoju evra, s obzirom da su tarife ostale još iz kamenog doba.

Dogovor, dogovor, dogovor operatera!!!!!!!

Katastrofa... oni ljudi stvarno nisu normalni (mislim na sve, ne samo MTS).

I sad, zašto bi bilo ko plaćao MIX400 (100min + 100sms = 400din+porezi), ako u ponudi postoji 066 Postpaid 400 (100min + 100sms + 100mms + 100mb = 400din+porezi)? (ne spominjem onih dodatnih 100min i 100sms koji važe samo u 066 mreži)

Edit:
Za MIX400 je cena 400*1.18*1.1; a za 066 400*1.1, tek sad sam video da na MTS sajtu piše da je "Cena mesečne pretplate prikazana je u dinarima, sa uračunatim PDV-om, a bez poreza na upotrebu mobilnog telefona."
http://www.mts.telekom.rs/index.php/tarife.html (na dnu strane, pod Napomena)

Poslednja izmena:
da, ali sta je sa nama koji smo vec 064/065? mislim da ne moze da se uzme 066 paket, i onda samo osudjeni na Mix, Fresh i Bel pakete...

Ne treba zaboraviti da je na novim MIX paketima i uspostava veze skuplja za 1 dinar (3,9 u odnosu na 2.9 dinara)

Ljudi jel moze malo pojasnjenje oko ovih novih tarifnih paketa... ako to iko zna, posto verovatno ni oni koji tamo rade ne znaju

Tamo na sajtu pise da stari mix tarifni paketi nisu u ponundi i da ce ali da vaze do isteka ugovorne obaveze...

E sad, pretpostavljam da se ta ugovorna obaveza odnosi na korisnike koji su uzimali telefone preko njih... jer koliko znam jedino oni obnavljaju ugovor...

Sta se desava sa nama koji nismo nikad uzimali telefon preko njih, ja nikad nisam isao da obnavljam ugovor... Kad nama istice ugovorna obaveza?

Pozdrav

Mislim da ce svi koji su trenutno na starim paketima biti u mogucnosti da ih koriste sve dok ne odluce da nesto promene (predju na visu ili nizu tarifu ili uzmu telefon). To je moja pretpostavka, jer je Telenor tako uradio kad je promenio Prenesi pakete. Uostalom, vec sledeceg meseca cemo znati pouzdano.

Ne mogu da menjaju paket korisniku koji je postpaid. To mogu da rade samo kad pozeli da ga promeni i u ponudi vise nemaju stari, inace stari bi trebalo da moze da se vozi koliko god zelis.

Ne mogu da menjaju paket korisniku koji je postpaid. To mogu da rade samo kad pozeli da ga promeni i u ponudi vise nemaju stari, inace stari bi trebalo da moze da se vozi koliko god zelis.

Na telenoru su bash to uradili inache :)
bio je recimo prenesi 125 sa obrachunom 1+1
i svi ti korisnici su odjednom prebacheni na 150 1+30
Nije postojala mogucjnost izbora ;)

Nazad
Vrh Dno