Šta je novo?

5ms vs 2ms

maric62985

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
360
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22 Ultra
Pametni uređaji
Xiaomi Mi Robot
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
koliko je bitan odziv kod danasnjih tft monitora?dal su znacajno bolji monitori sa odzivom od 2ms naspram ovih drugih ili to opet zavisi od modela do modela?hocu da kupim 22" or 23" tft pa nikako nisam pametan za sta da se odlucim.sto vise citam postove po forumu sve sam zbunjeniji!svako svog konja hvali ili kudi zavisno kako mu se dopao tako da neko sa strane uopste ne moze da se odluci i kome da da svoj glas,odnosno sta da kupi.

ako mozes da priustis 2ms idi na njega.

Hm, moj monitor ima odziv od 5ms, i nisam primetio neke "duhove" ni prilikom gledanja filmova ni prilikom igranja. Sada, moguće je da ima tu nešto što ja ne mogu da primetim, a neko drugi može.

Poslednja izmena:
ja bih najradije i isao na 2ms,medjutim zbog suprotnih misljenja nekih drugih clanova koji kazu da im je skroz ok i sa 5ms se predomisljam,*** manje para.nisam mislio da dajem bas mnogo para.cak sta vise gledam da kupim kad naleti nesto polovno.radije cu da uzmem polovan bolji monitor nego za iste pare nov a losiji!mozda i nisam u pravu ali...dok sam sarao kroz forum iskocili si mi ovi monitori kao moguci kandidati:
samsung t220
VIEWSONIC VX2260wm
LG W2261V-PF
a neki dan vidim da lik ovdje na forumu prodaje PHILIPS
230C1HSB za 12k din pa se razmisljam dal mozda ovog philipsa da pazarim.ajd ako je neko testirao ove monitore nek kaze kakvi su jedan naspram drugog!

Poslednja izmena:
Neke od najvažnijih stavki kod monitora su dužina i uslovi garancije, pa potom sve ostalo redom.

To mi je nekako na prvom mestu, jer za razliku od CRT monitora ovi su pravljeni na nivou malo boljih igračaka kojih imaš po kineskim radnjama. Sve u svemu šaka elektronike, par pvc folija/ploča i par kila plastike.

Ja lično volem kada piše Samsung ili eventualno LG, ostalo skoro nikada i ne gledam iako ne kažem da ViewSonic, BenQ ili neko treći ne bi mogli da imaju dobre proizvode.

Eizo monitore jedva smem da spomenem i veoma tužno da uzdahnem.

Ne opterecuj se sa kasnjenjem bez potrebe. Najbolje je da te monitore koje si stavio u izbor pogledas u nekoj radnji ako mozes, jedan pored drugog. Ja moj VX2260WM drzim na 5ms, posto imas mogucnost podesavanja brzine odziva.. uporedjivao sam njega na 5ms i 2ms sa ASUS-om MW221U koji ima jedan od najbrzih panela... i ako ima razlika one nisu vidljive golim okom. Tako da najbolje u ulozi odabira budu tvoje oci, ono sto njima najvise odgovara plus naravno novcanik.

Ne opterecuj se sa kasnjenjem bez potrebe. Najbolje je da te monitore koje si stavio u izbor pogledas u nekoj radnji ako mozes, jedan pored drugog. Ja moj VX2260WM drzim na 5ms, posto imas mogucnost podesavanja brzine odziva.. uporedjivao sam njega na 5ms i 2ms sa ASUS-om MW221U koji ima jedan od najbrzih panela... i ako ima razlika one nisu vidljive golim okom. Tako da najbolje u ulozi odabira budu tvoje oci, ono sto njima najvise odgovara plus naravno novcanik.

fora je sto se ti monitori tesko nalaze po radnjama tako da cu tesko moci da ih sve uporedim!ali mi se nekako viewsonic cini najbolji.za razliku od samsunga podrzava full hd rezoluciju.

Realno neces primetiti neku razliku, da bi ti to bila najbitnija stavka pri kupovini monitora. Ja nisam imao nikakvih zamerki na 5ms. :)

5ms i 2ms ti je stvarno mnogo mala razlika, 80% ljudi cak ne moze ni da primeti tu razliku.
Ja bi ti preporucio da ides sa 5ms jer ces ustedeti neke pare , a iskreno razliku neces ni primetiti ;)

kod ovog philipsa mi nesto smrdi!to se ogleda upravo u njegovom odzivu:
http://www.consumer.philips.com/c/p...BFCEF47D5119D609.app101-drp2?t=specifications

u linku o specifikacijama sa philips-ovog sajta stoji da je odziv 5ms ali da moze sa nekim smartresponse-om da ide na 2ms,to prvi put vidim pa mi nista nije jasno!

Malo sa zakasnjenjem ali ja imam taj Philips na poslu i ama bas nista nisam primetio,savrseno radi,pogoto kad opalimo po igrama posle posla... a sad koliko ms ima,nem pojma...

Neces to uopste primetiti ja imam monitor sa 8ms i drugar ima monitor sa 4ms i jos jedan sa 2ms, nikakva razlika, gledaj ti kakav je panel na tim monitorima i da li ima probijanja pozadinskog osvetljenja.

Ovaj monitor je trenutno Best Buy :

http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/displeji/test-lg-flatron-e2250v-led.html

Ako se bavis nekim profesionalnim radom u Adobe paketu, a nemas para za neki Dell monitor sa IPS panelom, onda lepo uzmi Samsung F2380.

Pozdrav!

Malo sa zakasnjenjem ali ja imam taj Philips na poslu i ama bas nista nisam primetio,savrseno radi,pogoto kad opalimo po igrama posle posla... a sad koliko ms ima,nem pojma...

Hehe. Ovo "posle posla" mi je sumnjivo... :D

Nazad
Vrh Dno