Šta je novo?

Acer Timeline + W7 + PowerManagement = gasi Wifi

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Ovih dana sam skontao da mi Acer Timeline gasi wifi (bukvalno lampica ne sija) posle nekog vremena idle-ovanja racunara.
OS je W7, instaliran je Acerov Power Management, ali nemam nikakav gui za njega (na netu sam video nekakve screenshotove po kojoj ima gui, ali misli da to nije za w7), ovo cudo mi je neophodno da bi se racunar primakao onih svojih reklamiranih 8 sati (6 realno)...
Ovo gasenje se desava bez obzira da li je na bateriji/napajanju Balanced/maximum power itd...
U windowsovom power managementu sam mu stavio uvek maximum power za wifi. U driveru za wifi sam mu takodje rekao da NE gasi wifi... ponestalo mi je ideja...
Nezgodno je kad sharujem internet sa laptopa, odem negde na par minuta, a kolega ostane bez neta...

Ponestalo mi je ideja... ako neko ima nesto pametno da predlozi, bicu mu zahvalan.

da ne lupam ali mislim da je taj acer power managment iskljucivo predvidjen za vistu pa ti se zato desava jer win 7 sam "odradjuje" tj. ima svoja podesavanja za wifi ... proveri mozda je to problem

Znam da nece biti neka pomoc, ali ni ja nisam imao lepa iskustva sa tim power managmentom, doduse na xpu, iz isto razloga koji je ivanspz naveo. Jednostavno pisan za vistu i stalno nesto baguje, a acer nije pravio verziju za xp i moj komp, pa sam skidao za neke starije modele dok nisam uspeo da ga nateram da radi. Medjutim ni tad nije radio kako treba (slicno kao kod tebe samo je meni gasio lan kako mu se cefne), tako da sam ga sklonio skroz, na bateriji traje krace nego ranije ali se barem ne nerviram.

Ova verzija je za w7, za vistu je nesto starija verzija, bar po sajtu |)
ja mislim da je problem u tome sto ne mogu da mu menjam opcije direkt, nego je predvidjeno da se podesava sve iz win7 power managementa, ali on tu nesto izmudruje, i zezne mi wif (posle 5 min npr)...

Kod mene na Visti u advanced power management, za wireless adapter ima opcija, Low/Medium/Maximum Power Savings i Maximum Performance. Nisam primetio da mi ikada gasi wireless u bilo kojoj varijanti, mada priznajem nisam baš ni testirao recimo maximum power savings kad je na bateriji i sl.

Pokušaj da isključiš sve power savings za sve, i za PCI Express i za USB suspend i sve ostalo što može da se disabluje pa vidi da li se i dalje gasi.

Prilozi

• PoWiFi.JPG
    PoWiFi.JPG
    48.5 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
nisi ispisao da li si reshio problem, pa evo jedne mogucnosti. Mislim da ovim korakom neces stedeti bateriju, ali....

otvorish DEVICE MANAGER,
nadjesh NETWORK ADAPTERS,
desni klik PROPERTIES na WIFI ili WIRELESS NETWORK ADAPTER,
pa na karticu POWER MANAGEMENT

i iskljuci "allowe the computer to turn off this device to save power"
OK

NIsam resio problem... posle smo malo drugacije serovali net, pa nije bilo toliko bitno.
To sto si predloziao sam uradio prvo, ali ga apsolutno nije fermao...

NIsam resio problem... posle smo malo drugacije serovali net, pa nije bilo toliko bitno.
To sto si predloziao sam uradio prvo, ali ga apsolutno nije fermao...

ja sam imao slican prob. sa wlan-om, na HP Compaq Mini, sa OEM XP Home Ed. znaci poskidao sam brdo drajvera sa HP sajta da bi dosao do onog sa kojim radi ali cpu nikako nije hteo da zapamti podesavanje za taj. drajver, znaci svaki put kad podigne XP, ja sam morao "rucno" da update drajver...resenje u mom sl. je bilo obaranje XP-a i iskljucivanje automatksog pronalazenja drajvera za wlan, nego ga decko u radnji namestio da podize samo taj koji radi.
Sreca sto je HP pored 60 days trial Office-a i Norton-a. dao onaj Roxio backup full free...jer sam vec bio instalirao dosta potrebnih mi stvari na njega. Mrezni/kabl. net je sve vr. radio bez prob.

Vrh Dno