Šta je novo?

Komentar..

MutAgen

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2009
Poena
320
Interesuje me da li je ovo stabilan OC? Za sada sve radi bez problema, samo me interesuje hoce li ove temp drzati moj komp u zivotu i koliko? Hladim ga sa box kulerom i uzimam sad cm tx3 da ga rastereti sto se tice temp..

testoc.png

Moze li bilo ko dati svoje strucno misljenje?

Iskreno nisam neki strucnjak za AMD, imam Intela, ali po meni bi to bile skroz OK temperature.

Pusti linx da prodje nekih 20-tak krugova i ukljuci svu memoriju u test, za nekih sat vremena bi trebalo to da odradi. Spusti ht link ispod 2ghz, nema ama bas nikakve potrebe da ga forsiras preko jer nista ne dobijas a pre ces da destabilizujes komp. Probaj sa manjim naponom, trebao bi da moze sa manjim naponom. Koja ploca je u pitanju? TX3 je itekako dovoljan da ga ohladi pa i na vecem kloku plus je dosta tisi od box-a.

Jel velika razlika izmedju tx3 i 212+?? (sem sto je 212 duplo skuplja?)

mislim da ti je prevelik napon za tu brzinu sto mi govori da ti mozda u bios-u stoji "auto"za napon procesora...meni sa 4 jezgra stoji napon od 1,27v na 3,5ghz...obrati paznju na ht da ti je uvek oko 2000mhz je njegovo podizanje nema uticaj na performnse...razlika izmedju tih cooler-a je 4-5 stepeni ako se dobro secam

Ima razlike izmedju 212+ i tx3 i jeste sigurno bolji 212+ ali posto vidim da ti je razlika u ceni bitna onda uzmi tx3 tih par stepeni tebi nece puno znzciti :wave:

Sa TX-om ces imati dobrano manje temperature nego sad. 212 jeste bolja (sigurnija varijanta) ako ces nekada da radis upgrade masine+oc preko ako ne gledas cenu, mada tu ima i boljih a ne previse skupljih kulera. spusti ht na x8 ili 1600, a sto se tice voltaze to ces morati da se igras :D

Morao sam da podizem napon zbog stabilnosti, a nisam smio vise da dizem FSB zbog slabog hladjenja.. Znaci trebam samo da spustim HT i nista vise?

Onda samo spusti ht. Cudno za vcore da toliko trazi, obicno za 3,5ghz trazi max 1.35v koliko mi je do sada tih proceva proslo kroz ruke.

Mozes li mi reci koji je optimalan opseg voltaze za koji OC? Koliko bih mogao sad sa ovim kulerom da dizem brzinu CPU-a? Znam da je to individualna stvar al mislim da se u ovom slucaju moze generalizovati.. :d

Kod proca ti je sve (ne)invidualno oko oc-a! :D
Obicno sve 240-ce koje sam odradio su isle na 3.5 i do 1.3v ali su sve pod boljim kulerima pa ti bas i ne mogu reci kako se ponasaju pod boxom (jeza cim ga i pomenem :D ).
Npr. moj proc ide na 3ghz na 1.2v bez problema ali za 3.5 mu treba 1.35v, dalje da ti ne pricam imas teme vezane bas za oc oba procesora pa mozes da pogledas koliko ko trazi. Oba su c2 revizije i malcice su gladnije napona.

Sad sam sa cm tx3 :D Vidjecu kako cu sad proci sa OC-om, pa javim :d

ht ti se ne dize kad podizes mnozilac kod klokovanja i to je i prednost kod black edition procesora(pored sto se ne dize ni memorija ni nt)...tebi se ht podigao jer si klokovao sa podizanjem "bus speed-a"...to ostavi na defaultu(200mhz) i podizi samo mnozilac

Poslednja izmena:
Temperature su ti visoke, voltaza ti je visoka a ona je i kriva za te temperature. Probaj da smanjis voltazu pa proveri stabilnost. Ja imam x2 245 i tx3 i temp su mnooogo nize. Nisam kuci bas da probam orthos ili linx pa da vidim koliki bi bio max. Ja sam uspeo na 3600mhz sa def 1,36v. Imam par slika koje sam bas poneo na usb-u da se pohvalim ortaku ,) pa cu ih postovati...

Prilozi

• 3625mhz na def.JPG
    3625mhz na def.JPG
    174.4 KB · Pregleda: 44
  • 3900mhz.JPG
    3900mhz.JPG
    187.5 KB · Pregleda: 48
  • 300.jpg
    300.jpg
    279.6 KB · Pregleda: 33
Kako kad nemam BE? :d

ja kao da sam video 955be...nesto sam pomesao...onda je sledeca procedura...ht drzis na oko 2000mhz,pazis da ti memorija ne ode previse od deklarisane brzine i podizes bus speed...podizi brzinu procesora i testiraj sa orthosom ili linx-om...ako pukne test podizi napon za cpu

Poslednja izmena:
A bre Tesho, pa hoces covek da kuka kad vidi srednju sliku? :D
Mozes da probas najlaksa setovanja, ht na x8 ili 1600, nb na (x10 ili 2000 ili 9x ili 1800 ne znam kako ti se ponasa ploca) i "fsb" (navika :D) na 250 e sad ako ti je memorija na 800 onda spustis multi na 667 i opet igranje sa voltazama za proc. Sve ti ovo dodje u normali i nista ne forsiras previse a oseti se razlika u radu.
Matrixxu, begaj ti iz fermi teme, pocelo da ti se prividjaju stvari :D
Javi sta si uradio.

izgleda da mi se pocelo pricinjavati kao sto je izgleda i fermi "fatamorgana" jer ga nigde nema :)

Temperature su ti visoke, voltaza ti je visoka a ona je i kriva za te temperature. Probaj da smanjis voltazu pa proveri stabilnost. Ja imam x2 245 i tx3 i temp su mnooogo nize. Nisam kuci bas da probam orthos ili linx pa da vidim koliki bi bio max. Ja sam uspeo na 3600mhz sa def 1,36v. Imam par slika koje sam bas poneo na usb-u da se pohvalim ortaku ,) pa cu ih postovati...

Slika je napravljena dok je cpu hladjen stock kulerom, sada je druga prica sto se tice temp :) Ipak je tx3 opravdana investicija :D Il ovaj moj primerak nije normalan il sta vec, uglavnom puca mi linx kad skinem napon, a sa ovim naponom ide i do 3.7G :( Sad ga drzim na 3.5 i ne mislim ici na vise od toga, jer mi za sad i ovo radi posao :)

Poslednja izmena:
Ok, znam, ali ja sam bio ubedjen da skoro svi novi athloni II mogu do 3,3-3,5ghz na def naponu.

više manje bi trebali... no naravno da puno toga utječe, ploča, hlađenje, provjerenost kućišta itd itd itd
kod mene ovakva situacija:

X2 240 def je 1,425v
1,350@3,500 nb@def 1,175v
1,475@3,780 nb@1,25v
dalje ne ide ni s 1,60v tj ugledam ja desktop al daleko je to od stabilnosti...

x3 425 def 1,425v
1,425@3,450 nb@1,30
1,485@3,600 nb@1,40

@MutAgen
jel ti temp senzor laže ili imaš baš tako gadne temperature na chipsetu i northbrigu??

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno