- Učlanjen(a)
- 20.05.2006
- Poena
- 469

Kad se pre par godina pojavio Scythe Kaze Master, mislim da sam se odmah zaljubio u taj kontroler.:d Nesto kasnije se pojavio restilizovani i jos lepsi Kaze Master Ace, koji sem izmenjenog izgleda nije doneo nista novo, a oba su sto se funkcionalnosti tice bili prosecni. Kako se kod nas nisu mogli naci, jedini nacin je bio dovuci ih iz inostranstva. Medjutim, price po forumima o losoj pouzdanosti su me odvratile od kupovine, bar za neko vreme.
Pre nekoliko meseci se pojavio najnoviji Scythe kontroler, Kaze Server koji je zadrzao izgled Master Ace-a ali je doneo dosta novina.
Ovoga puta nisam mogao da odolim jer sam imao priliku da ga nabavim iz inostranstva.
Unapred se izvinjavam, posto cu postaviti slike sa neta, aparat koji sam imao pri ruci je davao lose slike, a i ne snalazim se najbolje sa tim, tako da ne bih da upropastim ovaj review.
Sadrzaj pakovanja

Kaze Server dolazi u malom pakovanju sa zastitom koje pored kontrolera sadrzi 4 kabla za ventilatore (4 pinski, znaci podrzava i PWM ventilatore ali su kontrolisani preko napona), 4 temperaturna senzora, lepljivu traku za senzore, srafove, detaljno uputstvo na vise jezika i kabl za napajanje (molex).
Spoljasnost

Subjektivno, Kaze Server izgleda fantasticno. Kvalitet izrade i materijala je, ocekivano, uzuzetan.
Prilicno je tezak (u poredjenju sa mojim prethodnim kontrolerom- Cooler Master Aerogate 3), prednja maska je izradjena od brushed aluminiuma, sa horizontalnim linija (mislim da Lian Li kucista imaju vertikalne linije
Ispod ekrana se nalaze 4 potenciometra (4 kanala), koji nemaju krajnji levi i desni polozaj vec se mogu okretati bez ogranicenja. Takodje, imaju polozaje, pri cemu svaki polozaj donosi +-30RPM.
Pored potenciometara nalaze se pre-set tasteri, ciju cu funkciju objasniti takodje kasnije. Sami tasteri su pomalo tvrdi ali imaju jasan klik.
Skroz desno pored poslednjeg potenciometra nalazi se Reset taster, kojim se resetuju sva zapamcena podesavanja.
Nastavak...
Poslednja izmena: