Šta je novo?

TyTN II i IGo8

palermostyle

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2008
Poena
301
Dobio sam IGo vec instaliran na PDA,i nikako ne uspevam da shvatim kako da ga koristim. Ne znam kako da podesim rutu,mogu samo da izaberem destinaciju a kao pocetnu poziciju mi uvek uzima Atinu. Kako da namestim da mi Prepozna trenutnu poziciju i da unesem gde zelim da idem? Znam da je glupo ali stvarno sam sve probao. Hvala

Poslednja izmena:
Vec sam citao ali nista nisam uspeo da uradim,ne pokazuje mi trenutnu poziciju,samo sivi trouglic na Atini

Vec sam citao ali nista nisam uspeo da uradim,ne pokazuje mi trenutnu poziciju,samo sivi trouglic na Atini

Ubaci iGO kartu Srbije, ili one drzave gde se nalazis.

Izaberi tu kartu u Settings, ili zumiranjem napred/nazad nadji na mapi tvoj polozaj. To bi trebalo da bude plavi trougao na mapi.

"Ubodi" olovkom taj plavi trougao. Treba da se pojavi crveni krug.

Taj crveni krug oznaci u meniju kao "Start (position)"

Kada neku drugu tacku "ubodes" na mapi mozes je odrediti kao odrediste (Route to)

Ubacio sam karte srbije i jos nekih zemalja u folder igo8/content/map na memorijskoj kartici. Ne uspevam da nadjem gde se u settings-u bira mapa. Imace kada unzumiram crveni pulsirajuci kruzic je na Atini,nema plavog trougla

Ubacio sam karte srbije i jos nekih zemalja u folder igo8/content/map na memorijskoj kartici. Ne uspevam da nadjem gde se u settings-u bira mapa. Imace kada unzumiram crveni pulsirajuci kruzic je na Atini,nema plavog trougla

Ides u menu, pa Settings - onda kliknes na dersnu strelicu dole desno (slika1).

Dobijes meni kao na slika2 - kliknes na About - i dobijes kao na slika3 - kliknes na globus

Dobijes listu mapa kao na slika4 - nadjes Serbia i kliknes na Serbia -dobijes kao slika5 - levom strelicom (dole, levo) vracas se iz menija na mapu - sada ti je na displeju mapa Srbije.

Zumiraj (gore-dole na dzojstiku uredjaja) i ako ne vidis plavu strelicu (pretpostavljam da nisi na putu van Srbije), znaci da ti GPS ili ne radi ili da nema dobar signal sa satelita. To onda nastimaj - tako sto kliknes na sliku satelita kao na slika6

Kako podesavas start i odrediste:

Oznacis mesto na mapi (crveni kruzic) kao na slika7 sa koga hoces da startujes. Ako imas GPS signal - tvoj polozaj je na plavoj strelici i mozes na nju postaviti crveni kruzic.

Onda kliknes na Cursor (iznad Menu) - vidi slika7 - dobijes ekran kao slika8 - izaberes More Options - i u novom meniju kliknes na Set as Start. Program te vraca na mapu i na mestu starta je plava zastava.

Na slican nacin biras odrediste, ali to vec znas. To sve moze i na druge nacine - gledaj uputstvo, covek ti je vec postavio link na uputstvo.

Prilozi

• slika1.jpg
    slika1.jpg
    23.4 KB · Pregleda: 101
  • slika2.jpg
    slika2.jpg
    22.6 KB · Pregleda: 102
  • slika3.jpg
    slika3.jpg
    19.8 KB · Pregleda: 103
  • slika4.jpg
    slika4.jpg
    21.8 KB · Pregleda: 105
  • slika5.jpg
    slika5.jpg
    16.2 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Evo i 3 preostale slike...

Prilozi

• slika6.jpg
    slika6.jpg
    28.5 KB · Pregleda: 98
  • slika7.jpg
    slika7.jpg
    31.4 KB · Pregleda: 105
  • slika8.jpg
    slika8.jpg
    30.9 KB · Pregleda: 101
Kao prvo hvala Zost na ulozenom trudu.
Ovako,radio sam kako si rekao ali bez rezultata. Znaci da ponovim,settings/... (prva,druga slika),zatim izaberem mapu Srbije,i onda cetiri puta na strelicu u donjem levom uglu i kliknem na globus(slika 3), pojavi se slika 4. Unzoom i nema plavog trouglica vec tackica na Atini (slika 5). Kada zumiram na tacku pokazuje mi sliku 6. Kada idem na GPS data izgleda kao na slici 7. Inace probao sam programcic GPStest.cab koji su mi preporucili na xda-dev i pokazao mi je nekoliko paralelopipeda zelenih i zuth sa brojevima ispod,za koje predpostavljam da su sateliti i mislim da mi sam gps radi,mada nisam siguran sta ovaj programcic treba ustvari da pokaze.

Prilozi

• 1.bmp
    150.1 KB · Pregleda: 97
  • 2.bmp
    150.1 KB · Pregleda: 85
  • 3.bmp
    150.1 KB · Pregleda: 71
  • 4.bmp
    150.1 KB · Pregleda: 80
  • 5.bmp
    150.1 KB · Pregleda: 82
Ostatak slika je ovde. Da li je mozda moguce da je ovaj IGo ili mape neka trial verzija pa zbog toga ne rade sve opcije? Hvala jos jednom i nadam se da neko zna kako da resim ovo

Prilozi

• 6.bmp
    150.1 KB · Pregleda: 82
  • 7.bmp
    150.1 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Ostatak slika je ovde. Da li je mozda moguce da je ovaj IGo ili mape neka trial verzija pa zbog toga ne rade sve opcije? Hvala jos jednom i nadam se da neko zna kako da resim ovo

Sudeci po slici 7 koju si poslao, tvoj iGO ne prima podatke sa GPS prijemnika. To potvrdjuje i sivi trougao na Atini na prethodnoj slici 6 - tj. poslednji polozaj koji je tvoj TyTN II ocitao sa GPS (dok je dobijao podatke) je bio u Atini. Taj trougao bi bio plav (a ne siv) i bio bi tamo gde si ti sada sa tim PDA. Na tvojoj slici br. 7 bi video geogr. sirinu i duzinu i druge podatke.

Ne znam kako se tacno aktivira (i da li uopšte treba aktivirati) GPS na Tytn II. Ja imam Tytn i za GPS koristim eksterni prijemnik, a veza ide preko bluetooth. (Ako je kod tebe slicno kao na mom Tytn, onda je mozda stvar samo u tome da u iGO pronadjes odgovarajuci COM port preko koga GPS salje podatke.) Kod mene postoji automatika da iGO trazi i sam nadje odgovarajuci COM port na kome radi GPS. Probaj malo ta setovanja.

Poslednja izmena:
Mozda treba (tvoja slika 7) da kliknes na francuski kljuc (ispod Elevation) pa da vidis sta se tu moze podesavati.

Ja to ne mogu da probam jer stalno koristim iGO 2006 a ne iGO8.

Sve ti je zost dobro rekao. Na tvojim slikama 4 do 7 se vidi da nemaš uopšte GPS signal. Klikni na taj francuz koji zost pominje, pa na sledećem ekranu klik na ikonu satelita sa lupom, dole desno.

Zost, pobogu, zašto iGo 2006?

Hvala vam ljudi,resio sam problem. Sve je bilo uredu,samo sam se ja vrteo u krug umesto da sacekam fix malo duze (citavih 15 minuta) i na kraju je pronasao satelite i proradio.

Sve ti je zost dobro rekao. Na tvojim slikama 4 do 7 se vidi da nemaš uopšte GPS signal. Klikni na taj francuz koji zost pominje, pa na sledećem ekranu klik na ikonu satelita sa lupom, dole desno.

Zost, pobogu, zašto iGo 2006?

Eh, nisam u poslednje vreme imao mnogo vremena da se bavim navigacijom i Tytn-om, a iGO 2006 je radio posao. Dosta zaostajem i sa novim ROM-ovima. Nameravam da sve to apdejtujem u neko skorije vreme.

jel i go 08 brze se konektuje tj detektuje satelite ili je to do samog cipa?
na i go 06 mi nekad treba i 10min da detektuje satelite. Inace u pitanju je uredjaj Acer n35

Ne, brzina detekcije satelita nema veze sa navigacionim softverom

igo8 & Tytn II

Već danima pokušavam da obezbedim ispravan rad na svom uređaju ali bezuspešno. Naime, instalacija protekne u najboljem mogućem redu i Htc Tytn II jako fino radi ali samo neki određeni period nakon istalacije, po izlasku iz programa i pokušaju ponovnog ulaska, ne dešava se ništa, zamrzne se ikonica kao da na nju nisam ni kliknuo i program se ne pokreće. :wall:
Stvarno ne znam šta bih još treba da uradim da IGO8 radi neprestano na mom uređaju. Inače, satelit brzo nalazi i besprekorno radi taj kratak period.

Unapred hvala na svakom savetu.

Moguće je da koristiš pogrešnu verziju softvera. I na TyTN I radi bez problema.
Kada se tako softver zarzne, uradi sift reset telefona, pa probaj da startuješ iGo ponovo. Jel tada radi ili ne?

Primećene greške

Primetio sma da je uređaj zabeležio sledeće greške:

firefly_error

(Failed to open file:
ui_igo8\480_800\loading.bmp
exiting application.)

Tone_Sample

(Total elapsed time =272)

Verujem da je do pogrešnog tekst fajla sys.txt. Da li znate koji je pravi, kako bi uređaj moga da radi bez prekida i bilo kakvih problema.

da, pokušava da otvori 480x800 rezoluciju, tako mu je rečeno.
sys_txt je sigurno pogrešan, ali šta ako je pogrešan i data.zip?

Da skineš softver za tvoj uređaj (odgovarajuću rezoluciju)
Na TyTN I sam koristio neku verziju koja je radila kao sat, sa poslednjim mapama. Softver je morao da se instalira. Dobiješ ga u 2 foldera: iGo8 i 2577. Foldere iskopiras na karticu, kod prvog pokretanja, kreće automatski instalacija softvera.
Na žalost, ne znam tačno da ti kažem koja je to verzija bila :(

Da skineš softver za tvoj uređaj (odgovarajuću rezoluciju)
Softver je morao da se instalira. Dobiješ ga u 2 foldera: iGo8 i 2577. Foldere iskopiras na karticu, kod prvog pokretanja, kreće automatski instalacija softvera.
Na žalost, ne znam tačno da ti kažem koja je to verzija bila :(

Upravo kako si objasnio sam i ja odradio instalaciju, i IGO koji sma skinuo zapravo i jeste za Tytn II, ali kao što rekoh radi prvih par pokretanja i onda se program zamrzne. Uff, baš bi valjalo da znam tu verziju koja je tebi super radila, čisto da probam i nju da vidim da li će ona ispravno raditi kod mene?

Poslednja izmena:
Evo šta se nalazi u mom sys.txt:

[project]
name="igo8_pda"

[device]
sdcard_dsk_num=7

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_gps_config=1
no_gps_lost_warning=1
no_gps_disconnected_warning=1
popup_info=1
show_exit=1
skin="ui_igo8"
resolution_dir="480_800"
screen_x=480
screen_y=800
vga=1

[debug]
hide_win_taskbar=1
skip_eula=1
loop_sim=1
no_extrapolation=0
show_pedestrian=1
disable_outlookpoi=1
show_oneway=1
show_oneway_3d=1
show_arrows_on_route=1

[3d]
max_poly_segments_shown_1=400
min_poly_segments_shown_1=200
show_guidance_arrows =1
guidancearrow_zoomfactor=0.2
guidancearrow_width=0.6
guidancearrow_thickness=0.3
guidancearrow_first_size=1
guidancearrow_first_alpha=25
guidancearrow_contour=10
show_guidance_strip=0
guidancestrip_stretch=20
guidancestrip_width=0.3
guidancestrip_thickness=0.07

[rawdisplay]
gx_force_using_dll=1
driver="GX"
;driver="GDI"
highres=0
screen_x=480
screen_y=800
class="portrait"

[navigation]
show_current_city=0

[tripcomputer]
num_of_trips=4

[mydata]
max_favorites=20
empty_favorites=1
num_favicons=10
max_history=40

[map]
inertia_on_map_move=0
2dheadup=1
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=3800
3dcarsizemax=5800
3dcarsizemul=10000

[smartzoom]
auto_follow_time=10
overview=0
auto_follow_on=1
restore_smartzoom_on=1
minzoom=40
maxzoom=60
minangle=0
maxangle=90
zoom_after_find=1
enabled=1
minzoom2d=0
maxzoom2d=31
autozoom_coord=700
default_visibility_altitude=4000
autozoom_address=600
autozoom_cos=700
auto_smartzoom_time=8

[msnd]
msnd.start =0

[sound]
ding=0

Da li neko zna, šta se treba promeniti u fajlu sys.txt, odnosno, kakav sys.txt treba da imam?

Ako ti znaci, evo ti sys.txt koji mi je radio na TyTN I:

[project]
name="igo8_pda"

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[sound]
ding=0

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[mydata]
max-favorites=50