Šta je novo?

Win 7 & baterija

Win 7 na 3 laptopa i nema problema. Imao sam samo sa nekom beta verzijom dok sa ovim novijim verzijama za sada nisam imao problem.

Acer emachine
Hp 550
i Toshiba.. ne mogu sad tacne oznake da se sjedim.

Kako se ogledao problem, baterija brzo "iscuri" ili prijavljuje gresku "Consider replacing your battery"

Imam vec godinu dana win7 i nemam problema, i to se dogadalo zato jer baterije stvarno jesu bile pokvarene samo to drugi OS-ovi nisu znali prepoznat, imale su neki defekt. A i ako ti se to desi, baterija ima 6 mjeseci garancije.

Toshiba bi trebalo da ima 12 meseci garanciju, bar tako pise u knjizici koju sam dobio.

Imam vec godinu dana win7 i nemam problema, i to se dogadalo zato jer baterije stvarno jesu bile pokvarene samo to drugi OS-ovi nisu znali prepoznat, imale su neki defekt. A i ako ti se to desi, baterija ima 6 mjeseci garancije.

Bas super sto stari OS-ovi nisu znali da prepoznaju da je baterija pokvarena pa su u svojoj glupoci drzali duze bateriju... Problem ocigledno postoji i definitivno ga Win 7 pravi ali gospoda iz Microsofta izgleda jos razmatraju u cemu je problem pa su cak u jednom trenutku izbacili izjavu da nisu oni krivi vec proizvodjaci laptopova ali su je vrlo brzo povukli...

Problem je definitivno u Win7. Imam Toshibu A30, stariji model, baterija drzala 90 minuta kad je bio nov. Sada nakon 5 godina drzi oko 60 minuta u WinXP. Stavim Win7 32bit finalna verzija i javi se problem da baterija drzi 5 minuta, pomislio sam eto dosao joj kraj, medjutim, stavim Ubuntu, baterija drzi opet 60 minuta.

Dakle problem sa Win7 i odredjenim baterijama je ocigledan.

Problem je definitivno u Win7. Imam Toshibu A30, stariji model, baterija drzala 90 minuta kad je bio nov. Sada nakon 5 godina drzi oko 60 minuta u WinXP. Stavim Win7 32bit finalna verzija i javi se problem da baterija drzi 5 minuta, pomislio sam eto dosao joj kraj, medjutim, stavim Ubuntu, baterija drzi opet 60 minuta.

Dakle problem sa Win7 i odredjenim baterijama je ocigledan.

toshiba a210 sa xp-om nekih 60ak min vista koji min duze , 7ica 1h:35 :))

Meni baterija svakako drži par minuta tako da nisam primetio nikakvu razliku.
Ako ćeš stvarno da kupiš Win, onda lepo ''kupi'' 7 pa vidi koliko ti drži, pa ako si zadovoljan onda je stvarno i kupi. A ako ćeš da ''kupiš'' Win, onda ti nije problem da probaš oba ;)

laptop HP Compaq 610, C2D Intel, 4 Gb ddr,320 Gb hard na 5400,disp.15'6 kupljen nepunih mesec dana pre zvanicnog izlaska W7,probao Vistu i maknuo je posle 2,3 dana, sa XP radio oko mesac dana i baterija je trajala pristojno (oko 4h ne preterano opterecenenje)...i onda stavim W7 neki Blac ed. Ultimate, naravno koji nemam nameru da menjam....drzi i sad oko 4h, pa i duze, ako se iskljuce neki ne preterano neophodni efekti u W7...svi o.s. koje sam gore spomenuo su "kupljeni" regularno, tj. na P.Bay-u ,)
p.s.e imam mali bag sa ovom verz. W7, hoce ponekad da se restartuje sam od sebe, ali tako da upamti podatke i podigne sistem tacno tamo gde sam stao i problem nije do pregrevanja jer se to nekad desi posle npr.2h full rada, a nekad i posle 10tak min.kad radi sa samo 20% kapaciteta.Sreca pa se ne desava cesto, najvise 2,3 puta. mesecno.

Poslednja izmena:
Ja sam koristio vistu skoro godinu dana, lap top je bio nov. Pre oko 2 meseca sam instalirao Win7 64 bit i nisam primetio bas neku razliku. Doduse ni ne koristim nesto mnogo komp van kabla, ali to sto sam koristio bilo je ok. U glavnom, onu vistu ne bi preporucio nikome, 7 je daleko bolji os.

Preporuka reklamiraj i žali se "prodavcu" ne bi baš pomogla:)

problem restarta bez pravila, rešen reinstalacijom W7, u stvari i bilo je i logično jer nije norm da se 10tak meseci star lap.vrlo malo korišćen tako ponaša...sistem pao posle odr. vremena...stavio navodno oem W7...al se ispostavilo da sam ipak morao da je aktiviram :mad:

Vrh Dno