Šta je novo?

Koja 2x2gb DDR3 RAM-a na 1600mhz?

Shrapnel

Cenjen
Učlanjen(a)
23.03.2010
Poena
159
Prelistavao sam malo forum na temu memorijskih modula...
Ali i dalje sam malo u nedoumici ŠTA uzeti... :S:

Treba mi neka 2x2gb ddr3 memorija na 1600mhz.

Koja dobro štima sa Phenom II i Gygabite pločom?
OCZ, Patriot, Geil...? :smoke:

Nisam to hteo da kazem, vec da ne padas na marketing. Brzina rama je vise povezana sa latencijama nego mhz. Dakle, brzi je ram sa manjim latencijama i manjim mhz nego vecim latencijama i vecim mhz, konkretan primer ^^. Googlaj malo ;)

Sa OCZ-om sam se napatio i ništa, Kingston takođe, x puta sam slao mail Gigabyte-ovoj podršci ali džaba, kažu ne mogu sve da testiraju i da sačekam novi BIOS koji opet nije pomogao.
Jedino Corsair radi bez ikakvih problema.

Da napomenem da sam sve module u proteklih 1.5 godinu probao na nekoliko ploča (AMD/Intel, sve iz više klase), a problem je u frekvencijama (uvek spušta na najnižu podržanu) pa obavezno čačkanje po BIOSu... bezbroj reseta... pa proradi... po posle opet neće ili padne test. A OC da zaboraviš.

Corsair staviš i doviđenja...

To je moje iskustvo...

Prvi put cujem da je neko imao problem sa kingston memorijom, ona je najsire podrzana od svih proizvodjaca maticnih ploca.

Najviše reklamacija upravo Kingston. I TakeMS. Zašto? Nemam pojma, a i ne zanima me.

Elem,

Probaj:

- CORSAIR DOMINATOR 2x2GB 1600MHz, TW3X4G1600C9D G
ili
- Corsair XMS3 2x2GB 1600MHz CMX4GX3M2A1600C7 koji na nešto nižem naponu

A Patriot na 1333MHz?
Ovu bih ja bas zbog cestih negativnih komentara na sve ostale. Na Patriot se niko (po forumima) nije zalio...
Sta vi kazete? Sutra kupujem memoriju, pa me bas zanima...
Patriot?

Nazad
Vrh Dno