Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Pa onaj model o kome se ovde pricalo - PEP-950 .

Ja sam na jednom mestu natrčao na PEP-140 za 600 dindži. Prvi utisak je da im ništa posebno ne fali, a za te pare teško da će se nadje nešto bolje. Sledećih nekoliko dana ću da ih probam kako se čuju u raznim bučnim ambijentima ali, iako očekujem prosečan rezultat, stvarno mislim da za te pare....

Elem moje Pioneer SE-CL30 crkose pre par meseci a nikako da kupim druge. Bile su in-ear, i naredne ce biti in-ear ali ovog puta nesto malo kvalitetnije. Nervirale su me jer je bass bio malko prenaglasen (cak i za in-ear), a visoki su se retko kad culi :D Plus su crkle mesec dana po isteku garancije.
Koristim vec nekoliko godina kuci sennheiser eh250 i prezadovoljan sam. Sad hocu i bubice da kupim njihove, samo se dvoumim izmedju dva modela. Sennheiser CX 150 ima u tehnomaniji za 2300din, dok vidim da CX 300 ovde kostaju 3200din. Znam da su inace kod nas precenjene ali mi nije jasno kako su u tehnomaniji 5.5k a ovde 3.2k, jel se ovde dobija garancija zna li neko?
I uopste da li se isplati davati 1000din vise za CX 300 ili ce i CX150 pruziti dovoljno kvalitetan zvuk? Nisam audiofil, ali bih voleo kvalitetniji zvuk od gore navedenih Pioneera, pa ako neko ima misljenje neka ga napise bio bih veoma zahvalan!

Odustao sam od kupovine slusalica za n95. :)
Jel sam pre par dana uzeo iPod nano 5th gen. E sad ne znam koje in ear bubice da uzmem. :)

Citajuci ovu temu skroz sam se zbunio, po pitanju izbora. :S:

Razmisljao sam da li da uzmem Genius ghp-02 alu (deluju mi za tu cenu skroz pristojno i kvalitetno uradjene), cx 150 (i mene isto interesuje jel ima tolike razlike u odnosu na cx300 koje su 5500 a ove 2300) ili neke Creative ep-630 ili ep-830 ili Akg k324p?

Koje su po vama najbolje i najkvalitetnije uradjene? Koje imaju dobar i jak i utegnut bas, dobro izrazene visoke i srednje? Sta bi ste mi vi najvise preporucili do nekih 2500 din? :)

:wave:

samo se dvoumim izmedju dva modela. Sennheiser CX 150 ima u tehnomaniji za 2300din, dok vidim da CX 300 ovde kostaju 3200din. Znam da su inace kod nas precenjene ali mi nije jasno kako su u tehnomaniji 5.5k a ovde 3.2k, jel se ovde dobija garancija zna li neko?
I uopste da li se isplati davati 1000din vise za CX 300 ili ce i CX150 pruziti dovoljno kvalitetan zvuk?

videh i ja taj sajt, pa me cena bas lepo obradovala, poslao sam sada mejl pa ako bude ista cena i ima ih na lageru, obradovacu se jako jer necu dati onim *****ima u 4audio 2000 dinara vise :)

muci me odnos kvaliteta izmedju CX300 / EP-630 / EP-830, slusao bih sve od fanka/metala/nekog drum n bass-a/electronic jazza na iPodu, pa ne znam sta bi bila najbolja "overall" kupovina.

ja bih voleo da se neko malo raspise i pomogne nekolicini ljudi koji imaju slicna pitanja. poz

Ne znam na koje mislis, ali ja sam kupio CX-150 i vec pisao o tome ovde: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=225061

Samo cu dodati posle ovog perioda koriscenja sam primetio zapravo samo jednu manu, mada je pitanje koliko to svima smeta. Naime kabl slusalica je napravljen od neke gume koju bas nije lako vuci kroz odecu, dosta zapinje. To je jos veci problem jer su duzine kablova za obe bubice isti, pa je malo nezgodno ako si se navikao da ti jedna bubica bude stalno okacena oko vrata (kao ja, tako nosim slusalice vec 5 ili vise godina...). Mada, sve je stvar navike, trudim se da ne kacim oko vrata i onda nemam problema.

O zvuku sam vec sve rekao, sasvim zadovoljavajuci za moje standarde (uz ogranicenje da cx-300 nisam probao). Topla preporuka svima, odlican odnos cena/kvalitet.

Mislio sam na CX-300, ali obzirom da su one oko 5000 onda ću se najverovatnije zadovoljiti sa CX-150, ne verujem da su ove duplo bolje, vrlo je diskutabilno..

Hvala na informaciji!

Imao sam koss plug in, i ove sluske http://www.itsvet.com/proizvod/sennheiser-omx-60-vc/comp_comp_headphones/99/699 koje su izdahnule, zica se prekinula kod bananice i lemljenje nove nije pomoglo.
Sada razmisljam o in ear bubicama jer su ove sennheiser bile pre tihe, bar na creative zen stone dok su na w950 bile odlicne.
Ovo su mi konkurenti.
http://www.itsvet.com/proizvod/sennheiser-cx-150/comp_comp_headphones/99/1015
http://www.itsvet.com/proizvod/genius-hp-02-live/comp_comp_headphones/41/248
http://www.itsvet.com/proizvod/sony-mdr-ex33lpp/comp_comp_headphones/13/876

Molim za jos neki predlog ali pod uslovom da se mogu kod nas kupiti.
Interesuje me koliko je garancija za sony jer to ne mogu nidgje da nadjem.
U radnji sony u TC usce su mi rekli da je samo 6 mjeseci ali mi to nekako djeluje nestvarno.
Za genius znam da je godinu a za sennheiser 2god.
Od sluski trazim kristalan zvuk ,cist, bez jakih basova, naravno koliko je to moguce sa ovim ciframa.

A mene interesuje prevashodno garantna politika.Jer tako najljepse su mi ove sony ali kako ova rece u TC uscu oni daju samo 6 mjeseci a genius cak godinu, tako da ako uvazavaju kidanje kablova, tj. gubljenje kontakta, meni je sasvim sve jedno sto nisu jaci brend.
Inace ja citam samo pohvale za njih i jos neke slicne modele, samo mi je taj tanki kabl problematican.

I da ove sluske idu na creative zen stone a on nema podesavanja ekvilajzera, tako da po difoltu ne bi smjele imati izrazeniji bas.

kefalo81@

Ako hoces bas Genius-a preporucio bih ti model GHP-02 Alum jako kvalitetne i dobre in ear slusalice a kostaju negde oko 1300din i imaju fenomenalan zvuk.

Imao sam ja taj model HP-02 live i stvarno imaju prenapumpan bas. Sa kablom nisam imao nikakvih problema a sluzile su me bas dugo, posle mi ih je ortak izgubio. :) Slusao sam ih na Creative zen nano. Sad zavisi sve sta ti volis.

:wave:

a gdje ima da se kupi taj genius, mada sam ja skoro pa cvrsto odlucio da idem na sennheiser i sutra bi to i kupio ali eto sada ti spominjes ove sluske.

Poslednja izmena:
Kupio cx150, cini mi se da je bas malo prenaglasen i moram sada da trazim u creative zen stone,moze li preko njegovog softvera da se to utisa jer mi je burazer rekao da je on to namjestio na bas.
A ako ne bude islo, ici ce na sony ericsson w950.

preporuka za Aleksandra sa vec navedenog sajta. vratih se kuci pre sat vremena i do sada sam proveo vreme testirajuci Sennheiser CX300 koje sam uzeo za 3200 dinara. slusalice su original, u to nema sumnje jer sam juce gledao milion razlicitih "real vs fake" topika pa znam o cemu pricam. zvuk je predobar, bas mooozda malo vise prisutan nego sto mi se svidja, zato sam podesio EQ kako meni odgovara. slusalice su naravno upakovane i dolaze sa 3 para "adaptera" razlicitih velicina (S/M/L).

sennheiser_cx_300_2_5mm.jpg

idem da uzivam jos malo, poz :>

Tako sam i mislio... Inace kupio bih sluske ovde http://dhost.info/sluske/index.html a cuo sam da su AKG kod tog lika fake dok su sennheiser i creative original pa me interesuje jer mozda neko kupio ove AKG sluske tu i jer su original?

Hvala puno!

Ja i prijatelji smo uzimali Senn i Creative odatle i sve su bile org, a sto se AKG tice, gledajuci slike sa sajta i coveku iz ruke vidi se da je takodje org u pitanju! NE kazem da nije moguce ali treba proveriti, a ne samo verovati u tudje price :wave:

Inače pošto su mi nedavno stigle i EP-830 (dosta dugo koristio 630 model), u prvi mah mogu da kazem da je zvuk prilično bolji, bas izraženiji i sam kvalitet izrade slušalica na višem nivou! Kabel je nekih 5cm duzi i to u onom delu od razdelnika do samih drajvova (meni je i kod 630 u principu bilo predugacko, medjutim nekima ce ovo znaciti)! Jedino sto mi je pozitivno kod 630 modela je vizuelni utisak tj kako stoje na usima (830 ima prilicno duzu i nabudzenu plastiku sto rezultuje virenjem iz usiju veceg dela slusalica), no kod ovih stvari je zvuk ipak primaran jel ;) Lično im dodeljujem novu "best buy" etiketu!

Pitanje cx300 vs ep-830...zapitajte se da li vam treba asimetricni kabel i da li ste sigurni da vam nece smetati sto je takav, posle je sve lako ;)

Poslednja izmena:
Nije neki novac, ali ako neko pruza garanciju to ipak treba imati u vidu, a kod doticnog prodavca to nije slucaj, sto ne znaci da nisu orignal.
Ja sam konstantno kupovao kod 4audio, i u roku od 1 god jednom mjenjao koss spark plug in, i kada ih nakon drugog puta nije bilo vise dobi sam sennheiser koje su trajale oko godinu i po, sto znaci za dvije godine sam dobio 3 para slusalica, i svaki puta je bio prekid kabla na razlicitim mjestima.
I ovaj puta sam opet u 4audio pazario cx150 i ne zalim se na zvuk osim na bass, i na neki cudan materijal koji je upotrebljen za kabl, koji dobro provodi zvuk, pa kada npr. sluske drzim u usima i iskljucen je ili uklljucen na tiho, ja povucem prstom po kablu i cujem sum , ne na muzici nego zum od povlacenja kabla, sto mi ide na zivce kada trcim.
Sve ostalo totalan vrh.

Da se razumijemo. I ja volim jeftine stvari, ali volim i sigurnost, koliko je god to moguce, a ovako ,em rizkik fake vs original i to jos bez ikakve garancije, stvarno prevelik rizik.

Kad sam zadnji put gledao cene u 4audio, sluske su kostale tacno 2x vise nego u najskupljoj radnji u centru milana...

AKG 330 ima u apple shopu po istoj ceni kao napolju.. samo me zanima kakve su, hmm?

Vrh Dno