Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja centrala ima slobodan port, zahtev prihvaćen i obrađen još pre nedelju dana.Bio sam u poslovnici gde su mi ovo preneli, ali moram da čekam da me "pozovu" iz tehničke službe, jer im aplikacija ne dozvoljava izdavanje rutera i potpisivanje ugovora. Da li postoji način da se ovo nekako ubrza malo? Možda ja njih da pozovem? :p

Ja sam u petak predao zahtev za ADSL, ali i pored toga što digitalna centrala radi već neko vreme neki biser je, prema rečima KC, odavno trebao samo da ''pritisne dugme'' kojim bi se aktivirao ADSL. I sad ja eto čekam da se neko uskoro smiluje. :wall: A bas sam se bio naoštrio za ovu studentsku akciju :d

ako je ovo istina onda je ovo vise nego jadno za jednu nemacku kompaniju koja oce da preuzme monopol na balkanu. . .

hahahahaha njima koji daju 100mbita net je 150gb veliki protok, bravo, bravo
trazili smo drugog i dobicemo ga :D or :*( (smejati se ili plakati?)

msm da to ipak nece biti ali ako bude. . . msm to sipada 5gb po danu pa to je smesno. . .

Na t-com sajtu u Hrvatskoj se ne spominje to ogranicenje.:eyebrows:

http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/index.asp

Neznam Makedonski jezik :p ali mi deluje i da se tu isto ne spominje ogranicenje.

http://www.t-home.mk/mk/2/Internet.html

Pregledao sam za mkd i fear use zavisi od paketa,

MaxADSL 15 (10 evra)

Интернет со брзина до 6 Mbps/768 Kbps
По надминувањето на вклучениот сообраќај од 15 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 64 / 64 Kbps (download/upload).

MaxADSL 30 (20e)

Интернет со брзина до 8 Мbps/768 Kbps

По надминувањето на вклучениот сообраќај од 30 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 64 / 64 Kbps (download/upload).

MaxADSL 120 (27e)

Интернет со брзина до 10 Мbps/768 Kbps

За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 120 GB месечно. По надминување на вклучениот сообраќај, брзината на пристап се намалува на 64 / 64 Kbps (download/upload).

Poslednja izmena:
Na t-com sajtu u Hrvatskoj se ne spominje to ogranicenje.:eyebrows:

http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/index.asp

Neznam Makedonski jezik :p ali mi deluje i da se tu isto ne spominje ogranicenje.

http://www.t-home.mk/mk/2/Internet.html

http://www.t-home.mk/mk/61/Internet/MaxADSL_paketi.html

Ovo je pravi link, smehotresne su ponude u praksi racunajte da je ostvarivo izmedju 83-88% od ukupnog FUP-a a na to dodajte da imate i ostvareni upload saobracaj koji se racuna u toj cifri, tako vam je jasno koliko stvarno dobijate downloada, inace u Crnoj Gori i Makedoniji postoji mito i to opasnih razmera tako da vam je za flat potreban mito od minimum 100 eura mesecno za najjaci paket, da bi dobili flat saobracaj.

U Hrvatskoj je bolja situacija zato sto retko ko koristi T-com vec koriste ostale operatere koji iznajmljuju T-comovu infrastrukturu. T-com zvanicno nije smeo da objavi da koristi neki oblik FUP-a, ali ga interno sprovode kroz traffic-shaping.

Mislim da je u Srbiji ako racunamo SBB-ovu ponudu pa cak i Telekomuvu ponudu prilicno bolja ponuda nego li Hrvatska ponuda.
SBB-ova ponuda je visestruko bolja od Hrvatske ponude!

Poslednja izmena:
A mi kukali na Telekom!:D
Crno nam se pise.

Evo mojih iskustava sa migriranjem u smeru Telekom->Eunet.
18.03 sam uzeo migracioni kod od Telekoma, a opremu nisam vratio, jer meni pripada po ugovoru. Inace, sluzbenici Telekoma nisu verovali meni i onome sto pise u ugovoru, nego su proveravali datum kada sam sklopio ugovor, pa su na osnovu toga zakljucili da ne treba da vracam opremu.
Sa MIK-om sam otisao kod Euneta i prijavio se. Posle par sati mi je stiglo obavestenje da postoje tehnicki uslovi za realizaciju. Sutradan su me pozvali da potvrdim paket koji sam izabrao i ostalo je da mi stigne oprema na kucnu adresu. Kada posle nedelju dana nista nije stizalo, pozvao sam Eunet da se raspitam. Rekli su mi da cekaju da Telekom podesi opremu i da ce biti ubrzo. Danas sam opet pozvao i tada dobio informaciju da je Telekom blokirao, stopirao (ili tako nekako) migracioni kod iz nekog razloga koji nisu zeleli da saopste ljudima iz Euneta. Rekli su meni da ja treba da se raspitam o cemu se radi.
Sad sam zvao korisnicki servis i od neke tete dobio infrmaciju da je kod njih sve u redu i da treba da se obratim novom provajderu. I pored toga sto sam im nekoliko puta ponovio pricu da su oni blokirali MIK, teta je ostala pri tome da kod njih nije problem. Posle 15 minuta razgovora mi je rekla da preostaje samo da napisem email na [email protected] i tamo izlozim problem.
Napisah pismo, pa ce da vidimo razvoj dogadjaja :)
Inace, jos uvek koristim Telekomov ADSL.

!

18.03 sam uzeo migracioni kod od Telekoma, a opremu nisam vratio, jer meni pripada po ugovoru. Inace, sluzbenici Telekoma nisu verovali meni i onome sto pise u ugovoru, nego su proveravali datum kada sam sklopio ugovor, pa su na osnovu toga zakljucili da ne treba da vracam opremu.
Sa MIK-om sam otisao kod Euneta i prijavio se. Posle par sati mi je stiglo obavestenje da postoje tehnicki uslovi za realizaciju. Sutradan su me pozvali da potvrdim paket koji sam izabrao i ostalo je da mi stigne oprema na kucnu adresu. Kada posle nedelju dana nista nije stizalo, pozvao sam Eunet da se raspitam. Rekli su mi da cekaju da Telekom podesi opremu i da ce biti ubrzo. Danas sam opet pozvao i tada dobio informaciju da je Telekom blokirao, stopirao (ili tako nekako) migracioni kod iz nekog razloga koji nisu zeleli da saopste ljudima iz Euneta. Rekli su meni da ja treba da se raspitam o cemu se radi.
Sad sam zvao korisnicki servis i od neke tete dobio infrmaciju da je kod njih sve u redu i da treba da se obratim novom provajderu. I pored toga sto sam im nekoliko puta ponovio pricu da su oni blokirali MIK, teta je ostala pri tome da kod njih nije problem. Posle 15 minuta razgovora mi je rekla da preostaje samo da napisem email na [email protected] i tamo izlozim problem.

E tako to rade MONOPOLISTI !!!!!!!!!!!
Koja smo mi banana ...

http://www.t-home.mk/mk/61/Internet/MaxADSL_paketi.html

Ovo je pravi link, smehotresne su ponude u praksi racunajte da je ostvarivo izmedju 83-88% od ukupnog FUP-a a na to dodajte da imate i ostvareni upload saobracaj koji se racuna u toj cifri, tako vam je jasno koliko stvarno dobijate downloada, inace u Crnoj Gori i Makedoniji postoji mito i to opasnih razmera tako da vam je za flat potreban mito od minimum 100 eura mesecno za najjaci paket, da bi dobili flat saobracaj.

U Hrvatskoj je bolja situacija zato sto retko ko koristi T-com vec koriste ostale operatere koji iznajmljuju T-comovu infrastrukturu. T-com zvanicno nije smeo da objavi da koristi neki oblik FUP-a, ali ga interno sprovode kroz traffic-shaping.

Mislim da je u Srbiji ako racunamo SBB-ovu ponudu pa cak i Telekomuvu ponudu prilicno bolja ponuda nego li Hrvatska ponuda.
SBB-ova ponuda je visestruko bolja od Hrvatske ponude!

U Zajecaru nema niti SBB niti neki Wireless provajder tako da mi preostaje samo da se besim kada Nemci kupe Telekom.:p

Salu na stranu, kada se malo bolje porazmislim, po nekoj mojoj gruboj proceni mozda i ne spadam u nekog bas turbo, giga, mega downloader-a jer je moj personal best za mesec dana, koji sam do sada postigao, oko 30 gb sa brzinom 2 mega na Telekomu. Ovo verovatno sa razloga sto ne "kupujem" HD filmove nego se jos uvek svercujem sa Divx.:d Mozda i uspem da se nekako uklopim u novi sistem (kao lija u misju rupu:p) kada Nemci dodju a da me ne opauce sa traffic shaping-om.

Mada kada Nemci stignu moracemo da pocnemo da vodimo raduna i o dnevnom limitu koji ce isto najverovatnije postojati.:wall: To ce biti Vuce tvoja sveta duznost da saznas kada za to dodje vreme.:)

Poslednja izmena:

Tako je prosao moj drugar. Uzeo MIK od Sezama da predje na Verat. I naravno, Sezam MIK uzima od lelekoma daje ga korisniku ovaj odnosi Verat-u koji dobija odgovor od lelekoma da je MIK neispravan i onda nastaje igra gluvih telefona izmedju lelekoma,Verat-a i Sezama a strada korisnik koji ceka da se rasprave. Na kraju se sve sredi a od lelekomove tehnicke podrske se dobije odgovor da se korisnik prijavio kod njih ne bi bilo nikakvih problema, dobio bi net odmah! :wall:

Mora da je zato sto smatraju da oprema pripada i dalje njima, bez obzira sta pise u ugovoru. Cekaj da ponovo provere datum sklapanja ugovora, mozda te tada puste da predjes na Eunet...pajseri... :crash:

Ljudi, stari korisnici Monopoliste snalazite se ili zlo !
Nadjite bilo kog aktivnog studenta koji hoce na vasem
telefonskom prikljucku da prijavi sebe kao novi korisnik
u novoj studentskoj kampanji.
To je kao kada bi podstanar trazio da uvede sebi ADSL na
tudjem prikljucku uz saglasnost vlasnika broja.

Ja sam relativno brzo to odradio a jedan ceo dan
nisam imao ADSL.

Ne znam sta drugo da vam kazem ipak prihvatljivo je
za ovakav protok Click 4 - 4096/256 Kb/s snaci se i
platiti ga 1425dinara mesecno.
Znaci moj savet svima kojima je istekao ugovor od 12 meseci
slobodno upustite se u ovu malu avanturu i dobicete bolje za manje kesha.

Ljudi, stari korisnici Monopoliste snalazite se ili zlo !
Nadjite bilo kog aktivnog studenta koji hoce na vasem
telefonskom prikljucku da prijavi sebe kao novi korisnik
u novoj studentskoj kampanji.
To je kao kada bi podstanar trazio da uvede sebi ADSL na
tudjem prikljucku uz saglasnost vlasnika broja.

Ja sam relativno brzo to odradio a jedan ceo dan
nisam imao ADSL.

Ne znam sta drugo da vam kazem ipak prihvatljivo je
za ovakav protok Click 4 - 4096/256 Kb/s snaci se i
platiti ga 1425dinara mesecno.
Znaci moj savet svima kojima je istekao ugovor od 12 meseci
slobodno upustite se u ovu malu avanturu i dobicete bolje za manje kesha.

Jesi raskinuo ugovor i dobio novu opremu i port!?

Ja ne dam moj Huawei mt882u modem, a ako mi uvale novu opremu necu verovatno ni znati user i pass modema, a kamo li da ga unesem u ovaj modem (nema opciju). :(

Verovatno cu se u ovo upustiti sutra ili prekosutra

Jok...
Bio sam na LELEKOMU 14 meseci i zatrazio MIK za EUNET
Medutim pokvareno su me odvratili od Euneta Studentskom kampanjom.

U dva dana jedan moj buraz student mi je bez problema odradio
novi zahtev kao novi korisnik na mom broju.
Znaci naravno raskidom starog isteklog ugovora dobio sam
prekid ADSL-a i sacekao dan da rese papirologiju i
eto me sada ponovo na istom Lelekomu pod novim uslovima.
Oprema mi je ostala ista netaknuta. Huawei 510S sljaka i dalje.
To vam je taj sex :smash:
Monopol treba nadmutriti ako se moze i dok se moze.
Koliko sam obavesten do kraja Aprila traje studentska kampanja.
Posedujem sada novi ugovor koji vazi opet naravno 12 meseci.
Prva 3 meseca mi je gratis Adsl Internet a posle placam 1425,44
protok Click 4 4096/256 Kb/s i svakako nadam se povecanju brzina
kao i svi mi pacenici. Ali iskreno ne razbijam se od Downloada.
Navalite nista ne gubite.

utoliko jos bolje ...
Ali ... moze im se i da ukinu tu promociju koje
jos uvek nigde zvanicno nema osim ispod fioke
onih radnika pokvarenjakovica u Lelekom centrima.

treba ih na kolac sve kako kaze "Dark Angel" :wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Naslusao sam se i ja mnogo puta ove
njihove reklame, zamazivanja ociju, laganja
operatera preko CALL centra i resio da i se
licno suprotstavim u Lelekom centru.

Imajte hrabrosti kao sto svi pisete i
zatrazite svoja prava licno, inace svi mozemo
patiti i ceznuti za necim boljim ako sami sebi
dozvolimo da nas jasu.

Kao sto neko rece u hrvatskoj bi se odavno
narod organizovao i napravio udruzenje zastite potrosaca.

Zelim srecu svima u nasoj patnji ! :mad:

...Molim Boga da se ne desi da svi kukamo za starim dobrim Telekomom posle dolaska ovakvih pajsera! :S:
Ako budu gori, proklinjacu i njih i vladu i sve po spisku.
Ali 100% sigurno necu pominjati rechi kao "stari, dobri" uz telekom! :-devil-:

Ako stave limit na 150GB/mesec - pa koji q ima da ga zovu flat?
Tada bi svi trebalo da uzmu najmanji moguci paket, da se ne desi da sa 4mbit/s probijesh limit i ostanesh bez net-a do kraja meseca...

Mada, mogli bi mi da se vratimo na 56k modeme, da im se zaboga ne zagushi mreza :wall:

150gb mesečno = 5gb dnevno vam je malo???

to je definicija digitalne alavosti zaista.

150gb mesečno = 5gb dnevno vam je malo???

to je definicija digitalne alavosti zaista.

Ajde, ajde, sad si nasao ljudima da solis pamet. Ako ti odgovara ti plati. Ne zelim ni u kakvom slucaju da zavisim od njih i da se cimam sa merenjem protoka da bi mi net nestao kada mi je najpotrebnije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno