Šta je novo?

FSC Amilo Pa 3515

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me sta mislite o ovom laptopu. Ima stvarno nisku cenu, a dvoumio sam se izmedju njega i miniaptop a.

Jedno pitanje, imam ovaj laptop Amilo Pa 3515 koji ima 2GB rama. Kada sam ga kupovao trazio sam da mi sluzi za rad u photoshopu i nekoliko puta mi se desilo da nije memorija mogla da izdrzi. E sad ono sto mene interseuje, da li je tacno da ovaj laptop moze da se nadogradi memorijom? Ja sam nesto cuo da moze da se ubaci jos 2GB rama (da bude ukupno 4GB), da li je to tacno, kako, gde i posto?
Hvala za odgovor,
Pozdrav

Jedno pitanje, imam ovaj laptop Amilo Pa 3515 koji ima 2GB rama. Kada sam ga kupovao trazio sam da mi sluzi za rad u photoshopu i nekoliko puta mi se desilo da nije memorija mogla da izdrzi. E sad ono sto mene interseuje, da li je tacno da ovaj laptop moze da se nadogradi memorijom? Ja sam nesto cuo da moze da se ubaci jos 2GB rama (da bude ukupno 4GB), da li je to tacno, kako, gde i posto?
Hvala za odgovor,
Pozdrav

zar se ovaj model ne prodaje sa 3gb rama ???

Najverovatnije da ćeš ipak to morati sam da proveriš. Poklopac memorijskih čipova kod mog Acera drži samo jedan šrafčić i plastična žabica, tako da nema problema sa garancijom.
Kakva je situacija kod tebe ne znam, ali prvo koliko imaš podnožja za RAM čipove? Ukoliko ih imaš samo 2 onda imaš mogućnost ugradnje 2*2Gb rama. Pošto su prethodne informacije malo različite, da li imaš 2Gb ili 3Gb, pretpostavljam da imaš makar DVA slota. Ukoliko imaš u oba po 1Gb onda ti ostaje da kupiš module od 2Gb i da ih ugradiš, ukoliko imaš prazan slot ubaci modul i to je to, normalno voditi računa o tipu memorije DDR ili DDR2 ili DDR3 i njihovoj brzini

ja imam 3525 i uzeo sam ga sa 4gb ali mi ne koriste jer 32bitni sistem podrzava samo 3 gb a na ovaj komp ne moze da se instalira 64bitni jer kuca. svaka cast proizvodjacu!! ;)

ja imam 3525 i uzeo sam ga sa 4gb ali mi ne koriste jer 32bitni sistem podrzava samo 3 gb a na ovaj komp ne moze da se instalira 64bitni jer kuca. svaka cast proizvodjacu!! ;)

Moze da se instalira kad izvadis 2gb:d

Moj ima 2GB rama...
Da li odgovor niko ne zna ili je isuvise tesko odgovoriti...
Da li je bilo ko radio nadogradnju mermorije na bilo kom lap topu?

http://www.geekwithlaptop.com/fujitsu-amilo-pa-3515-notebook na ovom linku sam nasao da su u prodaji modeli sa od 1 do 4 gb rama sto znaci da verovatno imas 2 slota i verovatno su oba pupunjena 2modula x1gb rama ono sto treba da uradis jeste da otvoris laptop i promenis na onoliko koliko rama zelis tj zamenis jedan modul i dignes na 3gb(2+1) ili zamenis oba 2x2 :)) a kako da sve to uradis
http://www.youtube.com/watch?v=yirNejnzbEM nije tvoj model ali u sustini identicno :))

Kavko je korisničko iskustvo sa ovim laptopom. Planiram da ga nabavim.

Kavko je korisničko iskustvo sa ovim laptopom. Planiram da ga nabavim.

na drugim sajtovima sam citao da skoro sve funkc ok,ali da vista + wrls adapter i kamera ne idu zajedno,nema sanse da ces naci drajvere za ova dva uredjaja na visti a da pri tome normalno funkcionisu,ok su xp ili win 7 :)) druga stvar je da su se ljudi zalili na nadogradnju rama,koliko dobijes to ti je,u pokusaju nadogradnje laptop krene da koci i pri gledanju klipova sa you tube-a :).... googlaj jos malo,i prosetaj na neki forum slicnog tipa benachmarku :))

ja mislim da nema dravera za XP

skini BIOS iz ove godine Version: 1.10C Date: 12.01.2010

ispravili su taj bug sa 4 GB i 64bit restartovanjem... sad radi sve kao sat.

Nazad
Vrh Dno