Šta je novo?

Aliens Vs Predator

Drugim recima - u ovoj ekipi sisitja samo jos Kijanu Rivs fali! :d

мало касним за остатком света ал сам тек сад дошао до игре. велики минус, највеће разочарење у игри је немогућност да носим више од 3 оружја. супер, смислили смо алиене, предаторе шта све не али као нереално је да се носи више пушки одједном. тај фазон у играма јако смара... плус што пиштољ не могу да бацим. shotgun је must have, и шта сад, да бацим pulse rifle због flamethrowera? smartguna? шта ће бити кад добијем рокет, који ћу користити једном можда двапут... у двојци сам носио цео арсенал и није ми ништа фалило...
а игра је ок, овако, напуцавање, мрак, мада се из авиона може видети која су места предвиђена за "издржи док ја урадим xyz".

nabavio sam i ja tek sad igru,ali igra se crashuje u dx11 modu.

koliko vidim,nema mi druge,nego samo igrati u dx9 ili mozda gresim ? :S:

мало касним за остатком света ал сам тек сад дошао до игре. велики минус, највеће разочарење у игри је немогућност да носим више од 3 оружја. супер, смислили смо алиене, предаторе шта све не али као нереално је да се носи више пушки одједном. тај фазон у играма јако смара... плус што пиштољ не могу да бацим. shotgun је must have, и шта сад, да бацим pulse rifle због flamethrowera? smartguna? шта ће бити кад добијем рокет, који ћу користити једном можда двапут... у двојци сам носио цео арсенал и није ми ништа фалило...
Ne brini se - neces dobiti rocket launcher... :p

Osim toga - pa sta bi ti, da nosis citavu kamaru oruzja sa sobom? :D
Jel' mislis da je Jesse Ventura nosio jos nesto uza se kada je imao onu zverinu od "Ol' Painless"-a u rukama? :d:d:d

Jesse je easily masakriran, sto nije poenta u igri.:D Zato sto vise vatrene moci, to bolje.:D

Ne brini se - neces dobiti rocket launcher... :p

Osim toga - pa sta bi ti, da nosis citavu kamaru oruzja sa sobom? :D
Jel' mislis da je Jesse Ventura nosio jos nesto uza se kada je imao onu zverinu od "Ol' Painless"-a u rukama? :d:d:d
рачунао сам да рокет има у другом делу, па као има и овде... углавном то ме нервира у свим играма, почев од халоа, где сам први пут то видео, па CoD, crysis, итд, могу да понесем само 2-3 оружја. нпр у биошоку сам носио цео арсенал и није ми фалило ништа, у сваком тренуку сам могао да одаберем оно што ми одговара. не волим ту врсту реалности у играма.

Jesse je easily masakriran, sto nije poenta u igri.:D Zato sto vise vatrene moci, to bolje.:D
Ma, Jesse je masakriran jerbo su trazili protivnike *na zemlji*, niko nije zverao po drvecu... rek'o im Apolo Krid da je to "neka grupica placenika", pa oni, sirotani, zverali po zbunju :D
Tek im Billy kasnije otvorio oci :p

A i Jesse je namenski zrtvovan, kako bi nakon njegove pogibije imali fantasticnu scenu posumljavanja dzungle "ala mladi gorani", sve dok se "Stari Bezbolni" nije ispucao :d:d:d

nabavio sam i ja tek sad igru,ali igra se crashuje u dx11 modu.

koliko vidim,nema mi druge,nego samo igrati u dx9 ili mozda gresim ? :S:
Medicina je losa, navodno... isti problem imam i ja, nikako u DX11 (ili pak DX10... sa ovom 4890-tkom, ili pak sa 5850 sa kojim takodje probah pre neki dan; igra inace ima podrsku za sva tri moda - DX9/DX10/DX11, s tim da DX10 ide kroz onaj AvP_DX11.exe) modu da ga pokrenem, uvek izbacuje iz igra nakon ucitavanja.
Ako neko ima resenje, ili pak neki bolji lijek, koji provereno radi - slobodno podelite sa nama dvojicom nesrecnika :)

Takodje, par stvari vezano za ovu temu... meni, dok igram u DX9 modu, fali par stvari u meniju. Tacnije, 4 stavke: Motion Blur (toga bi valjda trebalo uvek i svugde da bude, nalazi se u onom glavnom meniju), Anti-Aliasing (ovo je, nazalost, DX11 feature only, tako procitah), Tessellation (naravno, DX11 ekskluziva) i Advanced shadows - ove poslednje tri stavke su DX10/DX11 only, i nalaze se u onom zasebnom "DirectX 11 Enhanced Features" meniju)
Evo kako to (treba da) izgleda:

avp_max_settings.jpg

avp_max_settings_2.jpg

Ovo su sva podesavanja za igru koja postoje, kada se u sistemu nalazi DX11 kompatibilna karta.

E sad... kako mi rekose, od svih ovih stavki, jedino sto *u naskim verzijama igre* postoji u meniju jeste teselacija, u onom DirectX 11 podmeniju... ostalih stavki jednostavno nema, niti AA-a, niti naprednih senki. Za motion blur iz glavnog menija, iskreno, nisam siguran.
Ja probah na frisko dignutoj 7-ici, sa najnovijim drajverima, sa HD 5850... pojavi se mi se onaj DX11 podmeni, medjutim - tamo ima samo teselacije. Nit' AA, nit' Advanced shadows. Nema ni Motion blur opcije u glavnom meniju.

Zanima me - da li je neko pokrenuo igru, a da ima sve ove stavke u meniju? Znaci, bukvalno sve, redom... i da mu, pritom, to sve jos i *radi*?

Afkors, probao sam igru na xp-u imam sve postavke sem dx11, instaliran patch 1.1. Mislim da pre njegove instalacije ni ja nisam imao opcije za motion blur i AA.

Cek, cek, cek... ti na XP-u imas opciju za AA? I Motion blur? :trust:

Ajd' ovaj MB, to jos i manje-vise... ali za AA je nemoguce, to je bas DX11-only feature. Treba i Win 7, i DX11 karta.
Patch ili ne, svejedno...

Da, za motion blur sigurno se secam da je imalo posle patch-a, a za AA nisam siguran. Nemam trenutno igru instaliranu pa da pogledam ali se secam da je motion blur opcija postojala. Nisam dugo igrao igru, samo sam je probao ali znam da su postavke dosle posle instalacije patch-a.

edit: sad pogledah zeznuo sam se AA jeste dx11 only i bilo mi je zatamnjeno, dok su ove sve ostale basic opcije postojale

Poslednja izmena:
OK, tako vec moze... znaci, i Motion Blur samo sa patch-om.
Ne znam samo da li je ova slika sa legit-a sa vec patch-ovanom igrom... ne verujem.

A ta zakrpa, to ona Steam only ili... ?

To implicira da ti imas oridjinale igru... ? :)

Naravno da ne.:) Potrazi taj patch na netu, moze da se nadje, mislim mogao je pre nekih mesec dana sa sve nekim steam loaderom koji je omogucavao multi verziju igre. Ne znam da li i sad radi.

Aj' bas ce pogledam... hvala puno! ;)

A multi me ne interesuje, ja sam single-play orijentisan igrac, uvek bio :)

Najzad dosao do igre, trenutno prelazim marinca. Meni ovo i nije lose...bar sto se gameplay-a tice. Kao i dvojka onomad, vrlo slican gameplay. Glupost sto nema nisanjenje. Pulse rifle se fino gica, sto mi se svidja, mora se pucati kratkim rafalima.
Trudili su se da se alieni ne ponavljaju po ucitavanju save-a, malocas su me napali sa druge strane:D Ima i par deonica vrlo zahebanih na hard, gde nisam bio siguran da li da napucavam ili da bezim...uglavnom bezim, lol.
Prica je dno...totalna reciklaza.
Ali ima mraka, malo municije i panike kad krene bip-bip...sto mi je OK:)

Poslednja izmena:
Update-

Posle predjene skoro cele marine kampanje, mogu da kazem da mi je do yaya...JAKO zahebano na momente i uglavnom se treba boriti sa panikom kad krenu da iskacu:D Fajt sa kraljicom i ono posle na mostu...he-bo-te...steta sto ne traje duze, ja bi ovo mogao da igram sto godina lol.

Jeste... i ja sam "blago" promenio misljenje kada sam malo "usao" u igru :)
Ipak, ono sa samog pocetka uopste nije obecavalo...

Jedino sto mi nije bilo bas nesto narocito prpa-iskustvo, za razliku od keca i dvojke koji su me dovodili u predinfarktno stanje... ali dobro, igra je sasvim OK, bas se uzivis u pricu i kampanju, i zaboravis na sve ostalo ;)

Tako nekako...naravno, i godine dodaju na to iskustvo, *** omatorElo se u medjuvremenu...a i pojavilo se jos takvih igara, koje idu na istu kartu, samo sto nisu sa elijenima.
Meni bi superiska...znaci ono krljanje sa Pretorianima je bio haos. I prica se popravila u medjuvremenu, mada je opet onaj "kanonski" zavrsetak tipican za fransizu...
Trudili su se da naprave malo raznovrsnosti, imalo je i onih botova, muzika je takodje za pohvalu. Ima prilicno zastarelih stvari sto se tehnikalija tice, ali mi nije uopste smetalo. Sad kad igram kao Alien, vidi se los i skriptovan AI i tako to...Grafika jos i ok, mada bi ja bio srecan i sa kecom i dvojkom uz dinamicke senke:p
Jedino, da opet ponovim, steta je sto je kratka kampanja za marinca :(

Multiplay je odličan, jeste da su serveri u beti (rofl) i da nisu rankovani, ali bar mogu da se pronađu puni na kojima može lepo da se igra.

Pa ne znam, meni je kampanja sa marincem onako....smor...:D
Sa predatorom mi je bila OK,sa alienom nisam ni igrao josh.

Mislim,jeste OK igrica,ali nije to to. Ipak je AVP ime,i treba da izuva,a ne da bude OK. Nije cak ni grafika tu uopshte kljucni faktor (nije bila ni u proslim delovima). I atmosfera u igrici je onako....ok....:D Bar meni nije uopshte isti trip,i napetost,i ostalo...:)

Vi jos raspravljate o ovom teskom FAIL-u? Aman, toliko je izaslo igrica u medjuvremenu, okanite se bespotrebnog kuckanja na igri koje je zasluzila samo da bude ispiratizovana i testirana. 1 i dvojka su IGRE za ovo nazovi AvP iskustvo. Samo oni killovi sa ledja i nista sem toga. Apsolutno promasena investicija od strane SEGE. I tezak udarac za nas postovaoce serijala.

Veruj mi da bas i ne bi :p
Pokrenuh keca (nekako) pre neki dan, ne bi ti se ni malo dopalo ono sto bi video... ipak je to igra iz 99-e :)

Hah, ***...ja se plasim da to ponovo instaliram, da ne pokvarim (lepa) secanja:)

Nisu ti ni druge dve nista duze... tacnije, jos su i krace! :D

I bolje sto su krace...nije bas neki uzitak ubijati kao Alien/Predator kad je AI onako...bzvz.

I bolje sto su krace...nije bas neki uzitak ubijati kao Alien/Predator kad je AI onako...bzvz.
Kako bre nije, bas su super one kill-animacije kada kao Predator krenes da ih nataknes na wristblade-ove k'o prase na razanj, ili pak kad im otkines glavu (sa sve kicmom still attached! :D) sa ramena... :p
To su odlicno odradili!

U redu to...to jeste dobro uradjeno, mislim na AI ljudi - znaci igram kao Alien, i "siknem" :)D) da namamim lika tamo gde mi odgovara i krknem ga. Zatim sledeceg...pa onda sledeceg...i tako sve na gomilu, i na istu foru, a oni niti zovu pomoc, niti podignu nos na koji metar iznad odakle ih pikiram:)
Ili nakantarim liku facehuggera na glavu, a njegov kolega zatim dodje i stane tu odmah pored njega i ne panici...niti da kaze ZOMGWTF...:)

Vrh Dno