nešto ti tu po meni nije kako treba...gde instaliraš app? na C: ili E:, znači u fon ili na mc. ?
Onda jel skidaš nešto sa Ovi-ja, ili default browser-om, teme, igre, muziku...
meni kad memorija ode preko 80%, to full i odamh ga restartujem..doduše ne dok koristim browser, nego ovako (isto kroz Device Info gledam RA;,jer jedino kroz njega i može, sem ko nema naki task manager...),kad upalim fon. "normalno" stanje RAM-a je ispod ili oko 60%...
u toku par dana, ako ne gasim tel. a još instal. nešto ode do 70%, eventualno, nešto preko ali ne iznad 76%, tu već kreće da radi ko kornjača...
da te šaljem na link...mogu ukratko da ni napišem poentu iz 10tak postova,par saveta kako da oslobodiš RAM:
1.isključi efekte teme
2.na tel. instaliraš samu SoundWave Red (jto je zato što sa C tema brže radi i uvek temu koju koristiš trenutno inst. sa C,ja imam i Black, pošto nju više koristim i lakša je malo...isto sve teme koje imaju "customized" ikone drži na m.c.)
3..poruke stavi da ti ih pokazuje u grupama...
4.skini kontakte sa homescreen-a, (to hoće da povuče dosta memorije)
5.isključi UMTS, i koristi samo GPS (to je u Setting/Connectivy/Network, pa 1. opcija uncheck ostale ostavi samo GPS,)
6.Organizuj Alications, tako što ćeš da napraviš 2,3 foldera unutra, tipa "games", "internet"...
7."cler cookies", "history" a možeš i "private data" u svim browesrima...
Ovo sve važi, uz još par fora, kao i kad hoćeš da ti baterija što duže traje...onda se još smanji osvetljenje ekrana, isklj. vibracija, A-GPS...itd.
to je mislim, sve što možeš da uradiš bez hakovanog fona, i bez hard reseta...ili imaš neke aplikacije (imaju obićno naziv "kill"...u sebi.naćićeš i linku dole...)
oni inače imaju rešenja za sve probl. na 5800
http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,7864.0.html
Pozz