Šta je novo?

Bios Virus

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Racunarima se bavim preko 20 godina, i za to vreme sam sve i svasta video.
Pre nekoliko godina sam na jednoj staroj masini dok je bila u biosu cuo melodiju kalinka,
sa bipera.Ugasim komp udjem u bios i pocne da peva. Ne secam se sta se deslio sa tim kompom, znam da nisam resio. Danas dok sam bio na netu odjednom zacujem 2 beepa (nije mb alert beep - vise je kao zvuk trube - maratonci :>). Posle nekog vremena opet 2 beepa, da bi to nastavljalo da se ponavlja. Obzirom da sam radio na drugom kompu nisam obracao paznju dok nije pocelo da me nervira. Resetovao komp, i dok se win ucitavao opet 2 beepa. Ugasim komp odem u bios, kad on i u biosu 2 x beep. Uvek posle npr 2-3 min - 2 beepa, pa pauza pa opet..Ugasim komp iz struje, na prekidac, posle 2-3 min opet 2 beepa. Iscupam hd, opet 2 beepa. Malo flash biosa - live, sve odradi ok, ali opet beep.
Onda nastaje d..anj. obzirom da imam 2 biosa, ma 30 kombinacija, i fdd i svasta.
Ne znam ni sam kako ali vise se ne cuje. Celo drndanje je pocelo danas sasvim nenadano oko 2 popodne i trajalo do 7.

Mozda ti se ispraznila baterija na mobilnom :d:-devil-::eyebrows:

Edit: Salu na stranu iako ce svako reci da tako nesto ne postoji siguran sam da je pre x godina postojao bios virus zvani chernobil

P.C. Zamisli da si cuo 2xbeep kad si ga iscupao iz struje :d :eyebrows:

Poslednja izmena:
Poznat još kao CIH.

Tacno tako cih 32 , cistio sam komp 10 puta i nista mi nije bilo jasno kako je i dalje tu..na kraju je komp vrisnuo 26 aprila na godisnjicu katastrofe :trust: :smoke:

Poznat još kao CIH.
Da, taj je napadao eprome na intelovim plocama (BX cipset je bio ugrozen najvise tada). Secam se da sam imao neki P1 tada zarazen nenormalnim brojem tih cih virusa i uspeo sam sve da ocistim nekim dos alatom skinutim sa neta.. Neke BX ploce su ipak odlazile ljudima u vecna lovista zbog tog malog CIH gada.

Nazad
Vrh Dno