Šta je novo?

Gran Turismo 5

Nisam rekao da je official release date odlagan, nego da bi bilo lepo, da vec ako nece da daju tacan release date, da nas ne pale ovim i onim izjavama njihovih predstavnika.

Izgleda da se jedino tebi Kimi ne igra cim mozes da razumes tako hladna srca svaki izgovorcic za novi delay :D

Nisam rekao da je official release date odlagan, nego da bi bilo lepo, da vec ako nece da daju tacan release date, da nas ne pale ovim i onim izjavama njihovih predstavnika.

Izgleda da se jedino tebi Kimi ne igra cim mozes da razumes tako hladna srca svaki izgovorcic za novi delay :D

Pa jel si video mene da kukam kad ce GT5 i da se odushevljavam za svaki hint za okvirni release date ? Upravo se u tome najvishe i razlikuje GT5 od svega ostalog, ne postoji biznis plan, vec "napraviti najbolju mogucu igru", i zato cu im dati svo vreme ovog sveta, a na kraju cu imati bolju igru od Forze 4,5,6 i 7 zajedno. Ta igra ce se igrati narednih 5 godina dok ne izadje GT6 na PS4 (Ja josh uvek igram GT4 :)), sve ostale igrash mesec dva (i to ako si bash nolifer :)) i zaboravish ih, i ja cu radije cekati 5 godina da bi najbolje igrao narednih 5, nego igrati 5 prosechnih voznji godishnje tek da igram neshto :)

Jos ne znam ali gi osecam :D

Pa jel si video mene da kukam kad ce GT5 i da se odushevljavam za svaki hint za okvirni release date ? Upravo se u tome najvishe i razlikuje GT5 od svega ostalog, ne postoji biznis plan, vec "napraviti najbolju mogucu igru", i zato cu im dati svo vreme ovog sveta, a na kraju cu imati bolju igru od Forze 4,5,6 i 7 zajedno. Ta igra ce se igrati narednih 5 godina dok ne izadje GT6 na PS4 (Ja josh uvek igram GT4 ), sve ostale igrash mesec dva (i to ako si bash nolifer ) i zaboravish ih, i ja cu radije cekati 5 godina da bi najbolje igrao narednih 5, nego igrati 5 prosechnih voznji godishnje tek da igram neshto

Zasto se ti ubacujes u svaku corbu? :)
Ma jok , uopste nemaju biznis plan... Upravo zato im nije odgovarao mart 2009 pa su odlozili za celu sledecu godinu i sad nastimovali da izadje sa 3D televizorima :p
Meni to uopste ne mirise kao biznis plan. :p :p :p

Da je GT5 radjen kao biznis plan, izasao bi koju godinu posle izlaska PS-a 3, jer je GT Sonyeva najjaca fransiza koja se prodaje kao luda u EU, a sa njom UVEK ide i prodaja konzola.

Pa i dalje je koja godina nakon izlaska ps3... :p Nije se on pojavio 1386. :p

A otkud znash da nije to shto igra nije zavrshena, sigurno nisu zavrshili ni damage ni vremenske uslove pa im je super leglo da natempiraju i 3D promociju.

Da je GT5 biznis plan, izashao bi pre dve godine...

Sto je babi milo to joj se i snilo :D

A sta ako su zavrsili sve sto su mislili a eto svo ovo preostalo vreme samo malo po malo peglaju, i ugradjuju podrsku za telemetriju i 3d tv a mozda jos poneku (ne bi me cudilo da postoji opcija pomocu koje mozete da vas ps3 sa GT5 ukljucite na akomulator i time ga napunite)? :p

Ne, oni su igru u stvari radili isto kao shto se radi i NFS ili TDU, ali su chekali dve godine da bi mi mislili kako je to drugachije :)

i u biznis plan se stavljaju nepredvidjene inovacije...pravi planeri su ljudi koji predvide i nepredvidjeno

pa da se u biznis plan pisu i nepredvidjene stavke kao sto su npr. uvodjenje 3d tehnologije ili ulazne informacije od buducih korisnika npr. mogucnost smene noci i dana ili razbijanja automobila sto moze uticati na time-line biznis plana.

I da menadzment koji planira i ovakve stvari je ustvari napravio dobar plan.

Tako da oni sigurno imaju biznis plan koji je u vremenskoj toleranciji ili u funkciji marketing plana, dizanja prasine oko igre odlaganjem pustanja u distribuciju

Ma nisi razumeo poentu biznis plan priche. GT5 naravno mora da ima neki biznis plan, nece ga izbaciti u julu kada niko nishta ne igra, ili u martu kada izlazi josh nekoliko hit ekskluziva, ali GT5 se razlikuje od drugih igara jer ne postoji sigurna godina kada ce uopshte izaci, i pristup igri je potpuno drugachiji. Za sve ostale igre mozesh vrlo precizno da znash kada ce izaci, i to se zove biznis plan na americhki nachin, igra postoji prvenstveno da bi se prodala, ne da bi bila dobra...

Imas ti igre koje imaju sve to isplanirano , ukljucujuci i ispostovan release date, pa ispadnu extra,i dugo se igraju.

Naravno da je akcenat stavljen pre svega na kvalitet u GT5 i tu nema sta, ali ti sad stavljas kao prednost to sto on i nema release date jer je izgovor ono sto je Kazunori rekao "it will be done, when it`s done" :p

Kako mozes sa sigurnoscu da tvrdis da igra nije gotova (naravno da ce oni iskoristiti sada taj razmak do lasniranja da dodatno ispeglaju/poboljasaju neke stvari) i da samo ceka zeleno svetlo od Sony-a. Izvini ali osim ako nemas neki direktan kontakt u Polyphoniu , tvoje misljenje ostaje samo tvoje misljenje.. ;)

Imas ti igre koje imaju sve to isplanirano , ukljucujuci i ispostovan release date, pa ispadnu extra,i dugo se igraju.

Pa jedva da imash igre koje su u klasi GT5, a ne josh da su isplanirane sa isposhtovanim release dateom :d To je nemoguce, morash mnogo da spushtish standarde da bi nashao takvu igru, ja ne znam ni jednu :)

Ma nisi razumeo poentu biznis plan priche. GT5 naravno mora da ima neki biznis plan, nece ga izbaciti u julu kada niko nishta ne igra, ili u martu kada izlazi josh nekoliko hit ekskluziva, ali GT5 se razlikuje od drugih igara jer ne postoji sigurna godina kada ce uopshte izaci, i pristup igri je potpuno drugachiji. Za sve ostale igre mozesh vrlo precizno da znash kada ce izaci, i to se zove biznis plan na americhki nachin, igra postoji prvenstveno da bi se prodala, ne da bi bila dobra...

otkud znas npr. da im u biznis planu nije odlaganje izlaska igre zarad dizanja prasine i na kraju bolje prodaje...siguran sam da im je prodaja u funkciji kvaliteta igre (apropo tvojih poslednjih 12 reci)

Tacno tako. Driver voli da se objasnjava sa onima koji su imali 9 iz Marketinga i 8 iz menadzmenta i uci ih o biznis planu , iako su oni to diplomirali :d

otkud znas npr. da im u biznis planu nije odlaganje izlaska igre zarad dizanja prasine i na kraju bolje prodaje...siguran sam da im je prodaja u funkciji kvaliteta igre (apropo tvojih poslednjih 12 reci)

Tacno tako. Driver voli da se objasnjava sa onima koji su imali 9 iz Marketinga i 8 iz menadzmenta i uci ih o biznis planu , iako su oni to diplomirali :d

Ok, znachi vashe objashnjenje je da su oni igru zavrshili pre dve godine i sad namerno odlazu zbog podizanja prashine, pre nego da su oni stvarno hteli da naprave najjachu mogucu automobilsku igru :d

Ili imate probleme sa logikom, ili vi u zivotu niste videli igru koju je napravio Polyphony, a konzole ste kupili u januaru :d

Poslednja izmena:
Ti si izgleda tom svojom "logikom" i dosao do toga, da smo mi izjavili ,da su oni zavrsili igru jos pre dve godine.

A da odlazu igru jeste vrlo verovatno jer na kraju krajeva ti ljudi su puno ulozili u razvoj igre i ocekuju da im se ulozeni trud prvenstveno vrati kroz novac.

novac = mnogo prodatih kopija = odlicno propracena medijska kampanja (+ renome koji ceo serijal uziva)

Sad ocekujem od tebe da kazes kako ih nije briga za novac i da bi to verovatno uradili i da ne postoji monetarni sistem . Koristim tvoju "logiku". :d

I igra nece biti najjaca moguca. Bice najjaca u u to vreme ,ali ces videti koliko je moguce napraviti bolju sledecim Gran Turismom :p

Poslednja izmena:
Pa da , onda sigurno rade GT5 iskljucivo da pokazu tebi i driveru sta znaju ;)

sto meni? :) da se ja pitam, odavno bi to bilo pusteno jer ima sve sto meni treba... ali sta cemo sa zastavicama i promenom vremena i ostalim stvarima koje boris i ostali trkaci hoce? :)

Te ostale stvari svakako necemo dobiti :).

Bila bi fora da se Gran Turismo 5 posle svega pojavi sa svim tim forama i to bas perfektno odradjenim, da budu najbolje zastavice ikada :)

sto meni? :) da se ja pitam, odavno bi to bilo pusteno jer ima sve sto meni treba...

A sta je to :) Gomilu automobila, lepa grafika.. dovoljno e :) Nebitno sa koje su planete oni i njihova fizika dosli, nebitno da li mozes nesto konkretno da uradis sa njima, moze li se trkati.. :) Stvarno vam smesno zvuce ovi komentari, vi bre cekate GT kao jos jednu pucacinu ili tako nesto.. :D :)

Nazad
Vrh Dno