Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

jeste, sedmica je. nazalost nemam vise xp pa ne mogu da ti precizno objasnim, ali mislim da je slicna fora kao na sedmici. u control panelu udjes u sound i tu bi trebalo da imas mogucnost da prebacujes sa zvucnika, tj. zvucne karte, na tv, tj. preko hdmi kabla, odnosno atijeve graficke. odaberes da li ces koristiti stand alone zvucnike ili tv zvucnike i pritisnes set as default device. mora da je sistem isti/slican na xpu kao na sedmici. probaj.

covece ne ide pa ne ide,poludeh vise da namestim
jel ima neko ko koristi ili zna kako to na SP2 da podesim placam pice:D
 
Pozdrav forumašima,
kao i većinu ovdje problem kako da otključam USB za Divx, ako može da mi pomognete nekako, prelistao sam dosta tema ali pošto sa engleskim i ostalim jezicima nisam na "ti" to mi je isto problem. Ako može xWolf ili netko za pomoć, tv je LG 42LH4000, firmware je 3.40, pročitao sam da se može sa telefonom to napraviti to je kako sam skužio jednostavnije nego vraćat na 3.15 pa opet na 3.40 (manje rizično). Ako može kako to napraviti i sa kojim telefonom.... imam Nokia 5300 XpressMusic...dali taj može ili ne..... Uglavnom ono sa usb kad se mijenja firmware postupak je Fav x7 stisnut i promjeniti u 3.15, onda se stisne tipka daljincu OK i na TV OK i tak jedno 5 sek.,i tada traži Pin upišeš, uđeš u meni i na tool options 3 tamo gdje je jpeg i mp3 promijenite vrijednost s 0 na 1, na divx stavite HD...( dali je ovaj postupak isparavan) e sad mislim da sam negdje pročitao da se prije vraćanja na 3.40 firmware mora vratiti na tvorničke postavke- to mi nešto nije logično..... nešto sam pročitao da se može i sa univerzalnim daljincem to napraviti... E sad ja malo naduže ali nadam se da nema ljutnje. Još bih pitao u vezi zvuka vidim par postova prije da može zvuk da ide skupa sa slikom HDMI kabel. Provjerio sam u kartici Zvuk ali tamo nemam instal. daj driver, pa sam s onim linkom od xWolf, skinio nešto ... (hehehe kažem nisam stručan u tom) http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/hdmi_xp.aspx?&lang=English skinio sam onaj dole od 26 mb. Molim za pomoć i oprostite na malo dužem postu.
 
Poslednja izmena:
Pozdrav svima, ne bih vas mnogo zamarao, samo bih molio ako mozete da mi date jedno kratko objasnjenje. Kupio sam LH 3000. Procitao sam cijeli thread. Ne treba mi hack za divx jer imam racunar koji je spojen direktno preko VGA. Graficka je 7600 GT i ima dva DVI izlaza. Preko konvertora sam spojio DVI na VGA tv-a. Medjutim, ne mogu nikako dobiti 1920x1080, max je 1360x768. Ima li rejesenja. Da li bih dobio pravu rezoluciju ako bih isao preko HDMI? Trenutno nemam kabl, i nebih ulagao oko 50-ak evra ako ni na taj nacin ne mogu dobiti full HD rezoluciju.
 
hdmi kabal ne kosta 50E
nego 24E za 10 metara.. s' tim da su manje duzine osetno jeftinije...

i da.. kroz hdmi je rezolucija 1920x1080.. a mozes poterati i zvuk (ako si snalazljiv)...

to sto si ti radio dvi->vga je losiji izbor... treba dvi-hdmi (uz pomoc adaptera koji verovatno imas u kutiji od graficke...
 
hdmi kabal ne kosta 50E
nego 24E za 10 metara.. s' tim da su manje duzine osetno jeftinije...

i da.. kroz hdmi je rezolucija 1920x1080.. a mozes poterati i zvuk (ako si snalazljiv)...

to sto si ti radio dvi->vga je losiji izbor... treba dvi-hdmi (uz pomoc adaptera koji verovatno imas u kutiji od graficke...

Mislio sam na ovo:
http://www.reichelt.de/?;ACTION=3;L...wQASAAAAmrHx4196964af145f37c3af164c737333f6ae

Inace, znam za HDMI i zvuk i sve ostalo, ali mi nije potrebno, imam 5.1 zvucnike u sobi pa pustam sa racunara sve, i DVD-ove i divx i ...
Samo me iznenadilo i malo prepalo da TV ne zeli da radi na full hd preko vga. Ali, tv sam kupio prije par dana i DVI->VGA je jedino sto sam imao pri ruci. Geforce 7600 GT nema HDMI... Ovo sto kazes za HDMI i rezoluciju, to si provjerio, govoris iz vlastitog iskustva ili iz dokumentacije, jer, u dokumentaciji kazu da i na VGA mozes dobiti 1920x1080, iako vidim na netu da to nije niko uspio :)
 
Ovo sto kazes za HDMI i rezoluciju, to si provjerio, govoris iz vlastitog iskustva ili iz dokumentacije, jer, u dokumentaciji kazu da i na VGA mozes dobiti 1920x1080, iako vidim na netu da to nije niko uspio :)

Ide sigurno u full HD rezoluciji kad se priključi na HDMI, provereno. Ne brini. :)
A preko VGA ja lično nisam uspeo više od 1920x1079@60Hz.

 
Zanimljivo, podesim zemlja finska, jezik hrvatski, meni engleski. Pretrazim sve, nadjem, memorisem, slozim. Sutradan, odem u dnevni boravak i pretrazim sve na drugom tv-u, obicnom analognom samsungu i nadjem jos jedan kanal na 38 kanalu UHF. Vratim se na LG i rucno ukucam 38 kanal UHF i ne radi, samo snijeg. Izgleda da mi na LG-u ne radi 38. kanal??? Ima li neko objasnjenje ili imam tako specifican problem koji se samo meni moze desiti...???
 
Zanimljivo, podesim zemlja finska, jezik hrvatski, meni engleski. Pretrazim sve, nadjem, memorisem, slozim. Sutradan, odem u dnevni boravak i pretrazim sve na drugom tv-u, obicnom analognom samsungu i nadjem jos jedan kanal na 38 kanalu UHF. Vratim se na LG i rucno ukucam 38 kanal UHF i ne radi, samo snijeg. Izgleda da mi na LG-u ne radi 38. kanal??? Ima li neko objasnjenje ili imam tako specifican problem koji se samo meni moze desiti...???

nisu svi kanali identični u analognoj i digitalnoj ponudi (npr. "Svet +" postoji u analognoj, a nema ga u digitalnoj ponudi). Ostatak proveri na Ikomovom sajtu.

Naravno ovo važi pod uslovom da si korisnik dig. tv ( Ikom).
 
Govorim o analognom kanalu, 38. kanal UHF, na CRT Samsungu starom par godina hvatam taj kanal bez problema, na LG-u dobijem snijeg. Jel' ima neko sa slicnim problemom?
 
Kao prvo, hvala na savetima, otkljucan usb za filmove na 37LH4000.
Ono sto me muci je sledece:
Preko skart adaptera i cinceva vezao sam aktivne zvucnike 2.0, ali mi se javlja mala asihronizacija zvuka na televizoru i zvucnicima, odnosno kao da ima eho. Sad mislio bih da to mora tako da predhodno nisam imao 37LG5000 koji je sa istim zvucnicima bio vezan na isti nacin i zvuk je bio savrsen. Kod muzike se ovo kasnjenje zvuka i ne primecuje, ali kod govora zvuci kao eho. Cak imam utisak da kasni zvuk na televizoru, a ne na zvucnicima :mad:
Sad ima li iko ideju o cemu se ovde radi?

Ja nemam, ima li ko?
 
Interni video player LH3000 ne podrzava DTS, ali ako se npr. na optical out prikljuci neki all-in-one home theatre sa DTS decoder-om, da li ce to da radi (svira :)) ? Takodje, ako se tv poveze na HDMI izlaz laptopa a zvucinici na optical out tv-a, hoce li onda da radi ?
 
sto se tiche DTS, ne radi uopste.. ni u obradi, ni kao "pass out" jedino sto ces ikada dobiti od DTS je poruka "unsupported audio" i to je sve.
 
Posto ima 100000postova i odgovora..jedno pitanje...kako povezati izlaz iz tv-a LG LF2510 na microlab 7c a da nije izlaz za slusalice jer je izlaz veoma slab...moram volume na 40na tv da bi se uopste nesto culo,tj.izla je jako slab?
 
@gandjelic

Preko SCART-a. Treba ti kabl koji na jednoj strani ima SCART, a na drugoj 2 audio RCA (činč) priključka ili 3.5 mm "banana džek", u zavisnosti kakav ti je ulaz na zvučnicima.

Samo pazi, nije isto SCART-na-činč i činč-na-SCART. Važan je smer kojim se kreće signal, a to treba da bude od SCART-a ka činčevima, a ne obrnuto.
 
imam lh 2000 pokusao da downgrade-ujem na 3.15 odem na fav x7 i ok i fazon prekopira se file i onda dobijem crn ekran sa lampicom koja ''svicka'' i to traje nekih 5 min nakon toga tv se jednostavno ugasi i kada ga upalim opet 3.40 any help ???
 
@gandjelic - Treba ti ovo :
scartadap.jpg
scarta1.jpg
.
Ja sam to iskoristio i nakacio na Genius 5000, i mogu ti reci da radi posao. Zvuk je na svih 5.1 zvucnika. Cena je oko 100-200 din.
 
@gandjelic - Treba ti ovo :
scartadap.jpg
scarta1.jpg
.
Ja sam to iskoristio i nakacio na Genius 5000, i mogu ti reci da radi posao. Zvuk je na svih 5.1 zvucnika. Cena je oko 100-200 din.
Tako je vezano i meni, vezani su mi aktivni zvucnici 2.0, ali mi se javlja mala asihronizacija zvuka na televizoru i zvucnicima, odnosno kao da ima eho. Sad mislio bih da to mora tako da predhodno nisam imao 37LG5000 koji je sa istim zvucnicima bio vezan na isti nacin i zvuk je bio savrsen. Kod muzike se ovo kasnjenje zvuka i ne primecuje, ali kod govora zvuci kao eho. Cak imam utisak da kasni zvuk na televizoru, a ne na zvucnicima
Kako radi kod tebe?
 
Kroki teme

Posto sam i ja kupio LG 42LH3000 (veceras stize), procitao sam ovu temu jedno 2-3x, 1106 postova, sav sam bio sludjen od informacija a nisam zeleo kao neki da uskoce od 8xx posta i da pitaju neke stvari za koje je neko vec dao objasnjenje (samo zbog lenjosti), resio sam da napravim jedan kroki ove teme, da dam i ja jedan skroman doprinos ovome.

Imao sam ideju da sve ovo lepo sintetizujem, stilski i gramaticki obradim, medjutim odustao sam od toga. Dva dana ovo radim, sav sam sludjen, umoran,...,a i moram da radim. Uglavnom sam radio Copy/Paste onih tekstova za koje sam licno procenio da imaju smisla. Verovatno sam napravio i puno gresaka, neke stvari se mozda ponavljaju, hronologija sigurno nije dobra,...., ali ovo moze biti polazni materijal da se neko novi "uchipi" sa Copy/Paste opcijama na ovome tekstu, uz dodavanje tekstova koje sam ja propustio.

Veliko hvala xWolf-u na doprinosu ovoj temi! :happy:
Sa koliko strpljenja je covek odgovarao na x puta postavljena slicna pitanja. Bravo tigre!
Takodje, zahvalnost ide i ostalim clanovima na informacijama i rizicima koje su preuzimali da bi dosli do opcija koje proizvodjac nije javno objavio.

U prilogu je kroki ove teme za dalju obradu. ;)
 

Prilozi

  • LG LCD - uputstvo sa foruma.doc
    99.5 KB · Pregleda: 4,063
Poz svima ,
hteo bi da zamolim ako neko moze da mi posalje sve potrebno za nokiu 6600 da se udje u service menu 2 , tj onaj gde nije otkljucavanje usb-a. Uspeo sma sa noviiremote da udjem u prvi , al taj mi nije narocito potreban posto sam usb otkljucao jos sa 3.15 fw. I procitao sam sve i poskidao sve sa linkova , al u drugi service nece da udje, pa ako je neko uspeo sa nokia 6600 nek posalje sa cime.
Hvala unapred
 
Sinoc mi se nesto zaglupi ps3 nakacen na LG 32LH3000 i izbaci blank crni ekran i ja ne budem dokon pa bezveze bacim oko na ekran. Kad ono ugledam bad pixel, odma do njega jos jedan pa onda jos jedan. Izbrojim ukupno 8 mrtvaka na tv-u kupljenom pre 10 dana. Dali sam ja maler i moj primerak ili je to normalno i svako ima te mrtvake !!!
 
Poslednja izmena:
Nova verzija Remocon

Izasla je najnovija verzija REMOCON Final Ediition 2010 za Windows Mobile.

U prilogu ...
 

Prilozi

  • REMOCON Final Ediition 2010.rar
    2.5 KB · Pregleda: 110
Nazad
Vrh Dno