Šta je novo?

upgrade 8800gts 320mb

geniusnet

Cenjen
Učlanjen(a)
11.03.2010
Poena
151
Pozdrav svima,planiram da u skorije vreme da malo osvezim hardver :smash: e sad me zanima da li je isplativo menjati moju 8800gts 320 za neki gtx 260 ili gtx 275. Znam da u velikim rezolucijama razlika je ogromna ali koliko bih realno dobio na 1280x1024 jer ne nameravam menjati moj lg 1900j Fantasy. I dalje sve igre rade cak i na high podesavanjima ali pocinje da se oseca usporenje.

ostatak konfiguracije:

gigabyte 945-ds3
c2d e2140 oc na 2.3ghz
2gb ram 667
CM 650w extrem power

sad da li bi bilo bolje zameniti plocu i procesor uzeti p55 i i5 kad se cene malo smire ili grafiku,cime bih vise dobio,ram bih u prvom slucaju uzimao nov naravno a u drugom dodao jos 2 giga

Znas ti vrlo dobro da je naj bolje resenje da stavis jacu graficku zbog veceg broja stream procesora,manje nanometarske tehnologije,vece brzine GPU i shadera i memorije..itd itd

Za velike rezolucije ti je vazno da na grafickoj imas dosta rama a za tvoj monitor je imas dovoljno i sada... ali si se ustekovao za lovu pa sad hoces od babe devojku..Fali tu jos ram memorije doduse(jos 1gb samo, jer win xp 32bit ne cita vise od 3.2 memorije) ali opet naj veci upgrade se postize boljom grafikom!!! Lako ces posle klokovati procesor,a mozemo i zajedno da ga naprzimo do maximuma kad se vidimo na kafi posle teske smene u kbc Zemun..

Odgovor je : Otvori se za graficku i novu plocu i prestani da klokujes to cudo svaki dan,oborices neki rekord pa ce mi te Bil Gates odvesti u onu njegovu Ameriku i sta onda...sa kim da pijem bre pivo??

Znas ti vrlo dobro da je naj bolje resenje da stavis jacu graficku zbog veceg broja stream procesora,manje nanometarske tehnologije,vece brzine GPU i shadera i memorije..itd itd

Za velike rezolucije ti je vazno da na grafickoj imas dosta rama a za tvoj monitor je imas dovoljno i sada... ali si se ustekovao za lovu pa sad hoces od babe devojku..Fali tu jos ram memorije doduse(jos 1gb samo, jer win xp 32bit ne cita vise od 3.2 memorije) ali opet naj veci upgrade se postize boljom grafikom!!! Lako ces posle klokovati procesor,a mozemo i zajedno da ga naprzimo do maximuma kad se vidimo na kafi posle teske smene u kbc Zemun..

Odgovor je : Otvori se za graficku i novu plocu i prestani da klokujes to cudo svaki dan,oborices neki rekord pa ce mi te Bil Gates odvesti u onu njegovu Ameriku i sta onda...sa kim da pijem bre pivo??
:laugh:

Ja bi prodao tu plocu za 20-25e max. i kupio neku polovu za 45e(ima ih koliko hoces) koja ce mi omoguciti maksimalni klok tog procesora sa dizanjem napona ali bez preterivanja(nece nu stetiti) i ubaci CM Tx3 15e ako imas box.Prodao bi 8800 320mb za 40-45e i kupio polovan 9600gt ili 9800gt ako bas imas para moze i 5770 nova a kasnije uzmi neki jaci c2d kad skupis jos kesa da bi izvukao maksimum iz nje.

Eto ubgrad-a za 65e-75e sa kojim ces se lepo igrati :wave:

Lako je biti pametan i vrsiti upgrade kad imas 1000e :eyebrows:

Tesko da ce sa 8800gts 320 na 9600gt osetiti bilo kakav upgrade, bolje tih 60-tak evra potrosi na pametnije stvari a kada dodje vreme za novi komp lepo sve prodaj i kupi novo.

Nemoj nikako da prodajes 8800GTs! Imao sam ga,imao dobro iskustvo sa njim i graficka je ZLO koliko je dobra na 1280x1024! Cuvaj graficku dok god imas taj monitro,kada budes menjao graficku promeni i monitor. Jer u ostalom propala investicija.
Jos nesto,sto se tice 8800GTs-a,zasto da je menjas kad je graficka 'kube'...zimi greje,a leti utice na klimu u komsiluku! :-devil-:

he,he to je i meni prolazilo kroz glavu nego cisto da vidim da li vredi davati pare i da li bi to bilo isplativo na ovoj rezoluciji, a stvarno je to dobro kupovina bila da i posle toliko vremena idalje sljaka skroz ok, a da je kube :D to stoji

Poslednja izmena:
slobodno uzmi 5770 ili gtx260 razlika je velika

Nazad
Vrh Dno