Šta je novo?

Google Nexus One

Mene zanima da li ima problema sa pritiskanjem onih "dugmića" na telefonu i ako ima koliko se često oni koriste? Hvala.

ako je sve kako ovaj lik gore navodi, sve što je potrebno je da u sledećem rls-u izbace icf profile, jer su sve isti ekrani. ako ne bude idealno, biće makar dosta bolje... samo da se ne vidi onaj grozni banding... na rampama se vidi koliko bolju dinamiku ima iphone 3gs ekran, iako je ukupni kontrast manji...

daj Maxo stvarno mislis da je to realno? :)

uz to stize super amoled...

attachment.php

Nexus One: Diagonal and Sub-Pixel Rendering Bugs
Source image is uniform and pure white

Ceo detaljan tekst uopste nije amaterski:
http://www.displaymate.com/Nexus_One_ShootOut.htm

takodje: "The test patterns are 24-bit bmp at the native resolution of each display." pa kod Nexusa nije problem eventualno los resize algoritam

Color Depth and Granularity: Only 16-bits with Just 32 or 64 Intensity Levels
An absolutely shocking discovery is that the Nexus One only uses 16-bit color, so Red and Blue only have 32 possible intensity levels and Green only has 64 possible intensity levels. This is common on cheap low-end devices, but it is unacceptable for an expensive high-performance “Super Phone” that Google claims it to be. All screen colors are derived from intensity mixtures of the RGB primaries - with so few levels to work with the colors are coarse and inaccurate, which produces quite noticeable false contouring in many images and photos. ...

About the Author

Dr. Raymond Soneira is President of DisplayMate Technologies Corporation of Amherst, New Hampshire, which produces video calibration, evaluation, and diagnostic products for consumers, technicians, and manufacturers. See www.displaymate.com. He is a research scientist with a career that spans physics, computer science, and television system design. Dr. Soneira obtained his Ph.D. in Theoretical Physics from Princeton University, spent 5 years as a Long-Term Member of the world famous Institute for Advanced Study in Princeton, another 5 years as a Principal Investigator in the Computer Systems Research Laboratory at AT&T Bell Laboratories, and has also designed, tested, and installed color television broadcast equipment for the CBS Television Network Engineering and Development Department. He has authored over 35 research articles in scientific journals in physics and computer science, including Scientific American.

Prilozi

• image006.jpg
    image006.jpg
    5.6 KB · Pregleda: 407
Poslednja izmena:
videces..iphone 3GS na crnom trzistu kostao 1100eur, i jednom sam video na mobilnisvet.com da je legalno(tj nelegalno, ali u jednu firmu) kostao 1200eur...

Pa ond akostao nekih 800, od 32gb posle nekoliko vremena 650-700...jes jes..

daj Maxo stvarno mislis da je to realno? :)

uz to stize super amoled...

Pa ako to što on navodi ima veze sa realnošću, što da ne. Jer, gledaj, kad se Dell sa Samsung LTM S-PVA matricom pojavio posle mog 244T Samsunga, imao je katastrofalne gradijente, nisi mogao da veruješ kakvih je problema bilo sa dinamikom i sl. Samo su spakovali sve, bez ikakve kalibracije i ajde, shippuj... :) Onda je community rekao svoje pa su te monitore, koji su ipak iz UltraSharp serije, nekima besplatno nosili na upgrade firmware-a (ili da to odradite sami, što nije baš bilo jednostavno). Posle par revizija, slika je dovedena u red, od bandinga više nije bilo traga, dinamika je popravljena itd. Ako je svuda isti AM-OLED, što misliš da nije izvodljivo...?

jedino ako je stvarno taj ekran nesposoban da prikaže više od 16-bit palete + dithering. Dithering kod iPhone-a je urađen kako treba... ali ipak i taj ekran je 18-bitan... iPad ima 24-bit IPS...

Poslednja izmena:
Ako ima... al mi to ne znamo :)

zato bi bolje bilo da je stavio 20ak slika od svakog i onda objasnio to sto prica... ovako je isto kao kada bi dosao neki nuklearni fizicar i poceo da prica o necemu o cemu mi pojma nemamo... jer, iskreno, uzivo je gotovo svima nexusov ekran bolji od iphone-ovog... a to je najbitnije, nije to pro monitor pa da je potrebna kalibracija... :)

osim na suncu gde je iphone daleko ispred...

edit, i nije svuda isti amoled... :)

Poslednja izmena:
Pa i rekla je da iPhone ima dosta mali kontrast (100) i gamut boja ispod standarda dok je nexus iznad...

Verovatno je subjektivni dozivljaj ekrana kod iphone telefona losiji bas zbog tog kontrasta...

da, ali ako sam dobro skapirao ( nisam citao ceo tekst) nigde nije rekao da je iphone 3gs tacan u prikazu boja... pri tom su poredili sa profesionalnim, kalibrisanim monitorom... poenta je i da niko ne ocekuje da bude tacan vetj da je bitno kako to izgleda...

s toga bi realno bilo da je stavio slike i sa tog monitora pa da uporedimo kakav je objektivan utisak... al na kraju je subjektivno ono sto je najbitnije ( kao i kod lcd/plazma televizora)...

pri tom, kaze da su se masovno javljali korisnici koji kazu da nemaju artifakte kao na slikama odnosno da postoji mehanizam koji pegla greske ( tako da je do sf)...

Cao svima!Imam samo jedno pitanje:gde u Srbiji mogu da nabavim Nexus One?
Zaista mi se dopada.Imam iphone vec godinu dana i smucio mi se sa svojim ogranicenjima,zakljucanim aplikacijama i slicno.Znam da je moguce da se sve to otkljuca i zaobidje i sve sam probao.Jednostavno,vise mi se svidja Nexus.
Da li neko zna koja mu je cena ovde?
Hvala unapred!

Mene više zanima gde su ovi useri (juzeri) nabavili N1 i kako :)
Neka nam otkriju tu tajnu pa da i mi "testiramo" telefone :)
I naravno po kojoj ceni ?
Hvala

Uskoro ce izaci i na Benchmarku u nasoj izvedbi, strpite se :)

http://brainstormtech.blogs.fortune.cnn.com/2010/03/02/apple-sues-htc-not-google/

Apple se opet tuzaka, Jobs se bas nesto razgoropadio u zadnje vreme, potpuno antipatican lik. To je zaista zalosno. OK, smislili ste nesto prvi, dok drugi nisu to prhvatili, namlatili ste se para ko mali majmuni, sad bi hteli da nikada vise ne moraju nista novo da smisle i da zaradjuju samo na starim stvarima. Zbog ovakvih tuzbi se sprecava napredak. Ne znam ko je prvi napravio mobilni sa ekranom, zamislite kad bi se oni zalili kako svi kopiraju njih stavljanjem ekrana na telefone. *** ih i multi-touch vise,samo iPhone sme da se koristi sa vise od jednog prsta. Zamilite kad Kad bi neki prozivodjac automobila patentirao menjac sa vise brzina, niko ne sme da korsiti 5 brzina jer je to nasa ideja...

Jel moze neko ko je koristio Nexusa da kaze kakav je kvalitet izrade, kakav je osecaj u odnosu na iPhone? Jel istina da se ekran cas posla zamulja kada se koristi?

Kvalitet izrade je vrhunski, iPhone pored ovog cuda deluje kao jeftina plasticna igracka. Srto se prljanja ekrana tice, prica je ista kao i kod svih TS telefona - prlja se kad ga pipkas prstima kao i iPhone.

Ovo o muljanju sam pitao jer je na nekom reviewu sto je neko okacio pisalo kako ekran nema neki pramaz kao iPhon zbog koga se mnogo vise mulja... Meni se recimo zaista cini da se ekran na iPhone-u mnogo manje mulja nego na Magicu.

http://brainstormtech.blogs.fortune.cnn.com/2010/03/02/apple-sues-htc-not-google/

Apple se opet tuzaka, Jobs se bas nesto razgoropadio u zadnje vreme, potpuno antipatican lik. To je zaista zalosno. OK, smislili ste nesto prvi, dok drugi nisu to prhvatili, namlatili ste se para ko mali majmuni, sad bi hteli da nikada vise ne moraju nista novo da smisle i da zaradjuju samo na starim stvarima. Zbog ovakvih tuzbi se sprecava napredak. Ne znam ko je prvi napravio mobilni sa ekranom, zamislite kad bi se oni zalili kako svi kopiraju njih stavljanjem ekrana na telefone. *** ih i multi-touch vise,samo iPhone sme da se koristi sa vise od jednog prsta. Zamilite kad Kad bi neki prozivodjac automobila patentirao menjac sa vise brzina, niko ne sme da korsiti 5 brzina jer je to nasa ideja...

Jel moze neko ko je koristio Nexusa da kaze kakav je kvalitet izrade, kakav je osecaj u odnosu na iPhone? Jel istina da se ekran cas posla zamulja kada se koristi?

+1

njima boli da na N.O rado blutut :D

Kakva glupost :wall: To znaci da ce zbog tuzbe HTC biti prinudjen da saceka sa izbacivanjem 2.1 ROM-a koji podrzava MT. I da li se ovo odnosi samo na USA ili i na Evropu? Ispada da ce kasniti onda sa izbacivanjem novih modela i prelaska na android 2.1.:S:
+1

njima boli da na N.O rado blutut :D
Ja tebe nista ne razumem :D

Poslednja izmena:
Neka...nemoj da se brines zbog toga :p

+1 znachi da slazem sa drugom clanom,a moj komentar..pa...jel treba objasnjenje?

Претпостављам да је хтео да напише
"Њих боли то што на Нексусу ради блутут."

Ако сам погрешно превео на српски извињавам се, није намерно.

Nemoj ovo da shvatis kao napad, nego samo kao pitanje:
- jel bas tako ili si malo preterao?
Mislim, ako je opis tacan, onda verujem da je zaista fantasticna sprava!

Veruj mi da nisam... proturio sam mnogo telefona krzo svoje ruke u cenovnom rangu od 200 - 600+ EUR. Na stolu trenunto imam iPhone 3g, iPhone 3gs, Nexusa i N86.
Kad uhvatim 3g i nexus, svaki po u jednu ruku, razlika je ocigledna. Daleko od toga da je iPhone 3g lose odradjen ali Nexus zaista deluje mnogo kvalitetnije.

Uostalom svako ko je ovih dana imao prilike da proba Nexus je rekao isto to.

@KudtihaEx: Vidi, ja imam iPhone, a takođe sam do sada imao raznih telefona... Stvarno mogu da kažem da je iPhone3g zaista izvrsnog kvaliteta... Ali ako kažeš da je Nexus1 boljeg, onda samo mogu da zamislim kako to izgleda ? S obzirom da je Android 2.1, vrlo često mi prolazi kroz glavu kako bih uskoro mogao da izvršim neku zamenu :)

daleko je to od izvrsnog... 88 serija pa 5 polja prazno... al da je nexus kvalitetniji od iphonea jeste... tu je bar stvar jasna sem ako niste macbotitji :d

Vrh Dno