Šta je novo?

MS Office 2007 tutorijal

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Tražio sam malo "Search" opcijom, ali ne nađoh ništa na ovu temu na forumu. Dakle potrebni su mi neki (besplatni) tutorijali za upotrebu osnovnih funkcija MS Office-a 2007, a najviše za Word (ostalo i nije toliko važno). Problem deluje lako rešiv da mi treba materijal na engleskom, ali meni treba nešto na srpskom :S:

Dakle ako se neko sretao sa nekim tutorijalima (može i online verzija), nek' se javi ili nek' zauvek ćuti 😀

:wave:

imam jedan savet za tebe ili vec tog koji ce uciti word pwko tutoriala>
jos nisam upoznao nekog ko je naucio nesto od office-a preko tutoriala na srpskom.
Taj kome treba word, prvo mora da nauci windows dobro, onda neka predje na word. Iybegavanje engleskog u ucenju office-a je greska u startu. Poznavanje office-a, windowsa, weba sve je to jako povezano, ima zajednickih opcija komandi i sl. tome...jednostrano ucenje nema smisla - samo word na primer.

Sto se tice tehnike ucenja, ziva rec je nabolja pa ti predlazem casove 1 na 1 sa nekim ko to dobro zna. od osnova pa dalje. Obzirom da je sve ovo sto sam ti rekao lako nauciti, ali objektivno kazem, boza..ti su programi pravljeni za prosecnog amerikanca/usera koji uglavnom nema pojma ni ocemu bez uvrede.
Trebalo bi da uz ovaj sistem naucis osnovu za intezivnih mesec dana. Nakon toga ces biti osposobljen da kroz upotrebu programa sam napredujes uceci i otkrivajuci sam napredne funkcije. Office je jako slozen kada krene da se produbljuje ali za uobicajenu upotrebu treba samo 10% od svega toga a to se uci za mesec dana. ostalih 90% ucis dok si ziv:wave:

@ exste: tutorijali nisu za mene, meni to ide dobro 😉 Tutorijali su za jednu sredovečnu gospođu koja engleski ne zna ili zna vrlo malo, a mislim da bi joj po Wordu trebale samo neke osnove, čisto da ume da otkuca neki običan text i slično.

@dusko m: hvala za linkove, pogledaću koliko je to upotrebljivo, s obzirom da kažeš da su za starije verzije Office-a (a 2007 se po interfejsu baš dosta razlikuje), a ova gospođa baš nema veze što se tiče računara, još jedan od korisnika koji imaju računar zato što je to sada popularno...

... i visi na FBu verovatno?

Ne treba joj nikakav tutorijal da bi otkucala nešto, sačuvala ili odštampala dokument... Objasni joj u pet rečenica, neka zapiše šta i kako se radi, kojim redosledom i nema frke...

Da li i ja mogu da dobijem pomoc na pm 😛

Treba mi za stariju osobu koja ne zna engleski, ja cu biti pomocni tutor :d

:wave:a gde ja najbolje da se informisem o Wordu 2007... traba mi da bi uradio diplomski rad,kompletno, sam sve...posle samo da na CD odnesem u stampariju.
Moze na engleskom mislim da mi je tako i lakse,dakle stvari koje su porebne za doticni posao.

Ako zeliš i automatsko dodavaje naslov ai slicne zezalice onda ti je dobr aknjiga neophodna a zakve znas gde se nabavljaju

Imaš nekoliko domaćih izdavača tipa MIkro, KOmpjuter biblioteka i slični, imaš biblioteku a imaš o privatnu poruku🙂

Nazad
Vrh Dno