Šta je novo?

Catalist 10.2 i win7 64bit - ne moze da se instalira

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Stigao mi danas ATI 5850. I gle cuda catalist suite 10.2 i cak display driver paket poseban ne mogu da se instaliraju. Kako ga pokrenem, odaberem jezik i kliknem install installer se ugasi i to je to.

Drajver za grafiku sam instalirao preko device manager-a ali ne mogu catalist control centar iz ociglednih razloga.

Pre nego sto sam instalirao ati drajver uredno sam obrisao nvidija forceware iz control panela, physx i na kraju ocistio ostatke sa driver sweeperom u safe modu.

U CEMU JE PROBLEM (sem toga sto u atiju rade simpanze umesto programera)?
Pokusao sam sa compatibility modom (grayed out, cekirana vista), run as administrator - nema promena.

Pomozite ili da prodam kartu u staro gvožđe :crash:!

Skini drivere sa neta, mozda nije u redu nesto sa diskom... ako to ne pomaze, reinstal celog sistema.

Slične konfiguracije i sitem imamo ali ja nikada nisam imao problema sa ATI driverima do sada.
Neću otkriti toplu vodu ako ti kažem da reinstaliraš Win i da su verovatno ostali neki repovi od ForceWare-a.

Gde si baš 10.2 drivere našao da kritikuješ? Po mom mišljenju najbolji driveri do sada za Win 7 64bit. A i šimpanze ne mogu da znaju šta su ostali humanoidi instalirali na sistem pre Catalysta pa da naprave driver po želji.

Skini drivere sa neta, mozda nije u redu nesto sa diskom... ako to ne pomaze, reinstal celog sistema.

Skinuo sam ih 2 puta...

@pixell
Lepo je sto su dobri, ne kazem da nisu, voleo bih to da potvrdim u praksi nakon sto ih redovno instaliram!

Sto se tice repova forceware nema ih, proverio sam...

Reinstal sistema, OMG :S:
Zasto bi mu nV drajveri pravili ikakve probleme, kad ljudi koriste Ati/nV kombinaciju za Physx pod win7 bez ikakvih problema (bar tako kazu)...a Win7 i podrzava dva razlicita graf drajvera...

P$ycho, imas li instaliran Microsoft .NET Framework ?

Overi ovaj guide, mozda nadjes resenje ... http://www.tweakguides.com/ATICAT_3.html

Poslednja izmena:
@ nex999
kakav kontradiktoran post. Znaš iz iskustva da ATI/nV kombinacija radi na Win7 out of the box?

Reinstall je uglavnom elegantnije, jednostavnije i brže rešenje od jurenja sena u plasu igala. Treba mu maksimum 3 sata da odradi backup sistema, popiše programe, reinstalira ga i installira sve što mu treba.

P$ych0, šta imaš trenutno aktivno od procesa?

Reinstal sistema, OMG :S:
Zasto bi mu nV drajveri pravili ikakve probleme, kad ljudi koriste Ati/nV kombinaciju za Physx pod win7 bez ikakvih problema (bar tako kazu)...a Win7 i podrzava dva razlicita graf drajvera...

P$ycho, imas li instaliran Microsoft .NET Framework ?

Overi ovaj guide, mozda nadjes resenje ... http://www.tweakguides.com/ATICAT_3.html

Tnx, pogledacu

@pixell
Proverio sam procese, nije zaglavio setup nego je jednostavno nestao/ugasio se. Sto se tice ostalih, ni jedan ne bih izdvojio kao posebno bitan i da pravi probleme. Jedino da probam da obrisem riva tuner.

U svakom slucaju sam primetio i "anomaliju". Naime pustio sam mladjeg burazera da se igra malo i u Aliens vs Predator igra periodicno (svakih 5-10 minuta) zablokira, ekran se zacrni i nakon toga vrati u "pause" meni kao da je pritisnuo ESC. Nakon toga se sa ESC vraca u igru i nastavlja :trust:

Windows nije izbacio display driver has recovered pa mi se cini da je do drivera najverovatnije. Reinstalacija mi je mucna i ne bih zeleo da se cimam ako bas ne moram. U krajnjoj instanci cu je odraditi... ali svasta... bas sam i planirao za neke buduce naslove da kombinujem 8800GT za physx i 5850 kao dedicated grafiku.

^Upravo to...ja licno nisam probao, ali ako ljudi kazu da radi...plus je sam microsoft to omogucio, tako da nema tu nikakve kontradikcije;)

I kakvo crno reinstaliranje sistema...na to se obicno izgubi ceo dan, plus ako se koristi puno programa i custom setovanja u windowsu...smor. I to je daleko od "elegantnog i jednostavnog resenja".

Ceo dan se gubio u vreme Pentium 3 procesora i Windows-a XP. U današnje vreme gde postoji Win7 i alatke tipa USMT kao što rekoh, tri sata je maksimum! BTW tema je otvorena pre tri sata :).

Poslednja izmena:
Meni je potrebno dosta vise od tih tri sata i nije mi uopste jednostavno i elegantno, plus da vracam programe koje koristim za posao i da ih vracam u stanje koje meni odgovara ... sad to je tako, kako je...:) Postoje razni nacini za ghost-ovanje sistema, ali to je kocka kad su drajveri u pitanju i ne verujem da bi izbegao te fiktivne nV repove koji ga kolju:D A i covek lepo kaze da mu je reinstall mucan posao koji bi rado izbegao.

Ontopic: u vezi AvP, ako je to bilo u DX11 modu, to je mozda uzrok...posto su izbacili patch koji bi trebalo da resi DX11 "hangs" probleme.

Niko nije govorio o ghost-ovanju. Čista instalacija sa migracijom podataka. Windows sa svim podešavanjima bi imao spreman za sat vremena, a ostala dva sata ostaju za programe i njihovo tvikovanje.

Ma, odlicno...:)

Hajde ovako:
1. Probaj da pre dizanja sistema isključiš Driver Signing. Možda Windows ne prepoznaje Catalyst-ov digitalni potpis, ili
2. Probaj instalaciju sa isključenim User Account Control-om (stavljenim na never notify).

Hajde ovako:
1. Probaj da pre dizanja sistema isključiš Driver Signing. Možda Windows ne prepoznaje Catalyst-ov digitalni potpis, ili
2. Probaj instalaciju sa isključenim User Account Control-om (stavljenim na never notify).

Probao sam da gasim uac, safe mode, selektivni startup, instalacija redistributable c++ koji dolazi sa drajverima. Ne pali, mislim da je nex bio u pravu kada je posumnjao na .net framework. Install manager proces jednostavno zakuca i pukne par sekundi nakon sto odaberem opciju INSTALL. Da ironija bude veca bas sam poslednja 3 sata proveo instalirajuci win7 na drugi racunar i sve je proteklo ko podmazano (instaliran i forceware za 8800GT i ati - integrisana grafika). Ma haos lol. Samo kad bih izbegao glupave installere i manuelno instalirao to... Vidim da je sav softver grupisan u foldere, samo mi treba dobar redosled da to rucno odradim :)

SUCCESS!! Majku li mu zarenu, ovo gubljenje zivaca mi nije danas trebalo!

Elem, obrisao sam sve c++ 2005 redistributable pakete sa racunara i instalirao OVAJ: http://code.msdn.microsoft.com/KB961894

Sada sve radi ko podmazano. E kad bi za ovakve "sitnice" svaki put reinstall radio ne znam gde bi mi glava bila :)

Mozda nekom i pomogne! BTW izasao catalyst 10.3 preview. Kapiram da je to Atijev ekvivalent za beta drajvere :)

Super, drago mi je da si problem relativno brzo rešio.

Videh na nekom od foruma da se uz takvu grešku pominje i WinSxS folder ali bejah suviše umoran da ga povežem sa instalacijom C++ biblioteka. :S:

Pade mi na pamet da te pitam da li si probao neki update sistema nakon fizičkog ubacivanja grafike ali je to sad nepotrebno jer je problem rešen.

Poslednja izmena:
Super, drago mi je da si problem relativno brzo rešio.

Videh na nekom od foruma da se uz takvu grešku pominje i WinSxS folder ali bejah suviše umoran da ga povežem sa instalacijom C++ biblioteka. :S:

Pade mi na pamet da te pitam da li si probao neki update sistema nakon fizičkog ubacivanja grafike ali je to sad nepotrebno jer je problem rešen.

Suvise rano sam proglasio pobedu :( Vec drugi put u roku od 15 minuta mi izbacuje display driver has stopped responding u BF Bad Company 2 i mislim da sam uocio artefakte. Moracu da odradim jos testova da bih doneo konacan sud :(

EDIT: ATI Toolom stresiranjem sam ubio driver 2 puta u roku od 20 minuta... not good...

Poslednja izmena:
Izgleda da ti ne gine reinstalacija...

Izgleda da ti ne gine reinstalacija...

Gotovo sam ubedjen da je karta falicna. Naime cim joj temperatura predje 60C puca. Testirano u vise igara i ati tool-om. Aliens vs Predator izdrzi 5 minuta, BFBC 2 10-tak, a 5-8 ati tool pri temperaturi od 61-65... Cini mi se da ovo nije normalno jer nekim ljudima ide i do 90C bez problema.

Kada sam manuelno nasvirao ventilator na 45% nije mi pucala vise (samo sam primetio blage artefakte u Bad Company 2, ATI tool nije izbacivao iste)...

Ima li neko ideju kako da pokusam da resim ovo? Naravno prvo cu reinstall uraditi cim stignem :(

Imaš li referentnu ili onu verziju sa dva fan-a?

Imaš li referentnu ili onu verziju sa dva fan-a?

Referentnu. Evo bacicu se u potragu za novijim firmware-om ako uopste postoji (naravno jedino ako je od Gigabyte-a i da je oficijalan).
EDIT: Gledao na sajtu, izgleda da nema...

Poslednja izmena:
Vrh Dno