Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro bar download krene od 400kb i to je nesto, to sto padne posle 10 sekundi na 30kb to nema veze, i sto youtube ucitava sat vremena, zlo

Upravo sam pricao s podrskom na Beotelu, kazu do kraja dana bice sredjeno. To je informacija koju oni imaju od Telekoma.

Let's hope so..

Meni click 1 zakucan na 200kb/s od jutros. Nisam siguran sta to znaci, nadam se da nece obracunavati kao uslugu speed-up :)

Kad radim traceroute prema lokacijama sa kojima imam problem povecan ping se javlja pocevsi od 212.73.203.213 (Level 3 Communications), tipa skok sa 15ms na 170ms. Nigde ne vidim taj Interoute niti bilo sta vezano za njega :S.

Kad radim traceroute prema lokacijama sa kojima imam problem povecan ping se javlja pocevsi od 212.73.203.213 (Level 3 Communications), tipa skok sa 15ms na 170ms. Nigde ne vidim taj Interoute niti bilo sta vezano za njega :S.

Pazi odlazni i dolazni saobracaj u globalu mogu ici preko istih ruta ali najcesce ne idu, jer provajderi imaju razlicite ugovore za dolazne a razlicite ugovore za odlazne saobracaje.

Ti licno ne mozes da utvrdis tvoju dolaznu rutu ukoliko to ne odradi neko sa druge strane.

Tako da tvoj tracert moze pokazati i ukazati samo na problem u odlaznom saobracaju.

Daj mi ip-jeve tih lokacija koje koristis da vidim gde su i preko kojih ruta idu.

Nije iskljuceno da se pojavio problem i na ostalim rutama, to nije iskljuceno.

Sad sam probao da tracerujem odlaznu rutu ka 212.200.227.249 i ide perfektno 20ms do tog odredista, doduse u odlaznoj ruti.

@Vuk: poslao sam ti na PM da ne vodimo ovu temu u offtopic ovde :)

Ja mislim da mi je veceras najgore od ovih 15 dana koliko ne radi kako treba, ali bukvalno nista ne moze da se odradi na netu

ne znam dal je do telekoma ili ne...ali veceras je i meni puko net skroz...imam IKOM 5 Mbita....a vuce se sve zivo....1Mbit max imam sa 130-160 ms ping ka Frankfurtu..a pre sam imao ping 55....mozda sam malo off...ali mislim da ima neke veze sa telekomom -.-

Sta bi trebalo da stoji u podesavanju modema (imam telekom adsl, rozi modem) kod adsl mode?! Imao sam problema sa netom, prekidao se pri vecem downloadu, i kad sam promenio sa ADSL2+ na MULTIMODE radi OK?!?!

Ok da dodamo u prici za one kojima je Beotel javio da su od podneva sredili, mogli bi da kazemo sredili su tako sto su usili jos 4 noge na postojecu muku.

Beotelovo dolazno rutiranje sada ide preko Amerike, tako da potencijalno osim visoke latencije moze iskociti jos sijaset problema na takvom putu.

Jednostavno strasno, mozda su mislili da rade bolje, ko zna, mozda su hteli da se izoluju sa interoutove rute ali mogli su da izaberu neku Evropsku rutu a ne ATT americku rutu, mozda tu imaju neki besplatan dil, ko zna, pa su mozda odlucili da probaju.

Ludo je i dalje trpeti ovako varirajuci TELEKOM ADSL.
Verujem da bi pomoglo da osnujemo mini udruzenje da nas 50tak
sto iz vecih, sto iz manjih provincija urgiramo da nam se vrate pare samo
za prosli mesec Februar.
Zasto da placamo nesto i da trpimo ovakav ADSL.
Taman sam pomislio da su pre podne malo nesto popravili i bilo je sve OK,
kada ono evo sada uvece opet ista stvar umesto da na regularnim sajtovima
imam download 430K na ADSL-u 4MB ja imam na nekolicini sajtova varirajuci
download od 35Kb/s do 255kb/s ! Probajte bas recimo NVIDIA ili ATI bilo koji driver
Sto nam to rade ? kada je do skoro sve bilo OK ?

Iz svakog mesta manjeg u Srbiji preporucujem da se organizujemo i
zescom kampanjom ili peticijom imamo razlog da trazimo Net makar kakav je bio
i zazvrat da nam vrate novac za februar mesec.
Ne slazem se ni sa nekom novom promocijom da daju dzabe kada je ADSL ravan plakanju.

Pogledajte molim vas samo na 11km od mene preko kod suseda Rumuna kakav ADSL postoji i za koji smesan novac
http://www.digicom.ro/
DigiCom Access - Sa te simti in largul tau 25 € pe luna
Viteza: pana la 12 Mbps
Trafic: nelimitat
8 conturi de e-mail de 100 MB

Nema nas izgleda hrabrih ovde na forumu da zapocnemo bilo
kakvu javnu peticiju ili udruzenje za dobrobit svih nas.
Takav smo mi narod dopustamo da nam rade
kada i kako hoce i to po dzepu.

Sutra je 03.Mart i nista se nece izgleda popraviti.
I sta dalje ...

Evo opet sam zvao, kazu pocelo prebacivanje na taj neki novi link/sistem sta god ali ne mogu svi korisnici u isto vreme da budu prebaceni sta god im to znacilo. Navodno moguce poboljsanje u toku veceri ili sutradan s tim da ce do kraja nedelje sitiacija biti bolja svima. Ako budem cekao jos nedelju dana s ovakvim netom uf...

Evo opet sam zvao, kazu pocelo prebacivanje na taj neki novi link/sistem sta god ali ne mogu svi korisnici u isto vreme da budu prebaceni sta god im to znacilo. Navodno moguce poboljsanje u toku veceri ili sutradan s tim da ce do kraja nedelje sitiacija biti bolja svima. Ako budem cekao jos nedelju dana s ovakvim netom uf...

Ali pitaj ga sto se prebacuju na ATT link, kazi im da si ti vec prebacen, u stvari kazi mu da pozove admina na mobilni i nek ga pita zasto na ATT USA, preko male krsne!

Jedino tako mozes nesto da uradis, hvala bogu pa nemam nista sa Beotelom, ovo je strahota.

Ma neka čujem da se nekome normalizovalo, biće mi lakše, čekaću dokle god.

#stef_bc
Немој генерализовати са тим - такви смо ми народ блаблабла. Нико никог не присиљава на тај махонизам да користи и плаћа нешто са чим није задовољан. Сад ће неко написати али потписао сам уговор и обавезао сам се да ћу их користити нашта се може написати да су се уговори раскидали и пре, уз мало труда, услед незадовољства корисника услуге на конту брзина, иако у уговорима не стоји да оператер увек гарантује максималну брзину за кућне кориснике (за разлику од бизнис налога)

и да
Сутра може бити само 2.март уторак :d

#stef_bc
Немој генерализовати са тим - такви смо ми народ блаблабла. Нико никог не присиљава на тај махонизам да користи и плаћа нешто са чим није задовољан. Сад ће неко написати али потписао сам уговор и обавезао сам се да ћу их користити нашта се може написати да су се уговори раскидали и пре, уз мало труда, услед незадовољства корисника услуге на конту брзина, иако у уговорима не стоји да оператер увек гарантује максималну брзину за кућне кориснике (за разлику од бизнис налога)

и да
Сутра може бити само 2.март уторак :d

Veliko izvinjenje za Lapsus 3.mart !
Po meni ovim ugovorom pristajemo svi da placamo ono sto ne dobijamo.
placamo dakle prevaru u zadnjih mesec dana minimum,
a kakav smo narod vidi se imamo znanja i umenja da im doskocimo.
Mislite da niko iz vrha lelekom-a ne cita ovaj forum i smeje se
nama obicnim budalama koji smo potpisali ovakav ADSL.
U nasu korist bi bilo valjano da nam se vrati novac ili prepusti
jedan mesec besplatnog neta svima zbog lose usluge.
Ja bi iskreno voleo da se internet vrati samo u normalu od prosle godine.
A posle nastaviti sa negativnim publicitetom, koji njima neodgovara.

Poslednja izmena:
Nema nas izgleda hrabrih ovde na forumu da zapocnemo bilo
kakvu javnu peticiju ili udruzenje za dobrobit svih nas.
Takav smo mi narod dopustamo da nam rade
kada i kako hoce i to po dzepu.

Sutra je 03.Mart i nista se nece izgleda popraviti.
I sta dalje ...

Ma ima nas, nije u tome problem, skupili bi se.
Ali jednostavno, kakvu to alternativu imamo?
Ja mislim, ama bas nikakvu. Mogu da raskinem ugovor, pih, boli njih uvo za mene jednog...
Brzi i kvalitetniji internet necemo skoro videti, ne bih se ja ni zalio, da ove ostale stvari koje su primarne u zivotu idu nekim boljim tokom, ali ni to ne ide nikuda...
Ko nas jos pita kada poskupljuju impulsi, pretplata za kablovsku, internet, voda, struja, hleb? Niko.

Veliko izvinjenje za Lapsus 3.mart !
Po meni ovim ugovorom pristajemo svi da placamo ono sto ne dobijamo.
placamo dakle prevaru u zadnjih mesec dana minimum,
a kakav smo narod vidi se imamo znanja i umenja da im doskocimo.
Mislite da niko iz vrha lelekom-a ne cita ovaj forum i smeje se
nama obicnim budalama koji smo potpisali ovakav ADSL.
U nasu korist bi bilo valjano da nam se vrati novac ili prepusti
jedan mesec besplatnog neta svima zbog lose usluge.
Ja bi iskreno voleo da se internet vrati samo u normalu od prosle godine.
A posle nastaviti sa negativnim publicitetom, koji njima neodgovara.

gledaj ima ovde hrabrih ljud ali znase ko uvek u ovakvim situacijama najgore prodje? pa naravno onaj koji je zapoceo! a lepo sam ti reko i kada smo kuckali preko private da smo mi mali za njih i da nemamo sredstava da se nosimo sa takvim gigantom, jer kolikogod da se nas udruzi mogu da nas otresu ko pas buve sa ledja!

ajde nam samo objasni cime to mi mozemo njima da doskocimo?

Poslednja izmena:
Ja sam jos pre par dana slao mail RATEL-u pa su mi trazili jos informacija koje sam im dostavio, cekam odgovor sada. Slao sam mail i na par ministarstava takodje.

Vredi pokusati barem, mada slaba vajda od toga :S Prosli put su mi dali isti odgovor kao i provajder. Mozda kad bi im svi poslali prituzbe :).

Poslednja izmena:
Ja sam jos pre par dana slao mail RATEL-u pa su mi trazili jos informacija koje sam im dostavio, cekam odgovor sada. Slao sam mail i na par ministarstava takodje.

Vredi pokusati barem, mada slaba vajda od toga :S Prosli put su mi dali isti odgovor kao i provajder. Mozda kad bi im svi poslali prituzbe :).

Svaka cast Wexy
Citaj malo Smallville ima nas puno istrajnih u ostvarivanju ciljeva za koje
imamo znanje

Primer : 10.000 reklamacija prituzbi za rad ADSL-a mislis Smallville da ih ne bi
pokrenulo sa mesta.
Primer za to je bio IPTV dokazuju da mogu i hoce da odrade reklamacije.

A onima koji zataskavaju njima treba dodeliti najnize brzine.
Sto se tice , ko je zapoceo bilo sta ! U ovom slucaju svi koji ovde pisu i zale se su zapoceli
neka se javi taj koji je totalno zadovoljan kvalitetom ADSL-a !

Poslednja izmena:
Svaka cast Wexy
Citaj malo Smallville ima nas puno istrajnih u ostvarivanju ciljeva za koje
imamo znanje

Primer : 10.000 reklamacija prituzbi za rad ADSL-a mislis Smallville da ih ne bi
pokrenulo sa mesta.
Primer za to je bio IPTV dokazuju da mogu i hoce da odrade reklamacije.

A onima koji zataskavaju njima treba dodeliti najnize brzine.

ma sve je to uredu nego mi samo jos ti nadji 10.000 hiljada ljudi istrajni u svome delu!!!

bogami tesko da ista u ovoj drzavi moze da se uradi ali zelim ti sve najbolje u tvom krstaskom pohodu!

a sta ti se podrazumeva pod ovim: A onima koji zataskavaju njima treba dodeliti najnize brzine??? svako placa onaj net koji hoce tako da neznam odkud ti tako smela misao da izjavis i kao da se ti pitas ko ce koju brzinu da ima!?

edit: gledaj realno niko u srbiji nije zadovoljan kavalitetom interneta ali sta je 10.000 hiljada ljudi na drzavu, jer nas 10.000 hiljada treba da se bori za celu srbiju da bi bilo bolje a neko ce da cuti dok ce drugi da se nesto kao bore za neka prava! reko sam ti mi niti imamo sredstava niti imamo ledja ko ce da stane iza nas i da nas podrzi u svemu ovome... jel ti mislis da ce njih uzdrmati 10.000 hiljada prituzbi? ja milsilim da nece!

najgori scenario koji moze da se dogodi da ostanes bez interneta jer neznam poveo si hajku protiv drzave i svi koji su bili sa tobom mogu jos pored toga sto ce da igube pravo na takakv kakav je internet i da budu tuzeni, jer sta ti mislis da se oni nisu u ugovoru ogradili od svega ovoga!? naravno da jesu, zasticeni su ko beli medvedi!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno