Šta je novo?

HTC HD2

Pa da, taj Radio i nije na listi onih koji bi mogli da otključaju 576MB, to si i sam video.
No, to je manje važno, nego, da li je išta poboljšano u odnosu na prethodni RadioROM koji si imao? Da li ti sve radi kako treba? Probao i kameru, zvuk, sve?

Nisam imao vremena da isprobam ali probacu pa javljam.

Da, ali kao sto rekoh Radio ROM i nisam updateovao zbog 576 MB RAM-a.
Mada probao sam i sa 2.06.50.4, cisto da vidim da li ce taj radio ROM da otkljuca RAM na 576 MB - i nije!
Ovo samo znaci da sto se memorije tice stvarno nema nikakve veze sa Radio ROM-om sta god pricali vec ko zeli da otkljuca istu morace da flesuje i ROM.

Da, ali kao sto rekoh Radio ROM i nisam updateovao zbog 576 MB RAM-a.
Mada probao sam i sa 2.06.50.4, cisto da vidim da li ce taj radio ROM da otkljuca RAM na 576 MB - i nije!
Ovo samo znaci da sto se memorije tice stvarno nema nikakve veze sa Radio ROM-om sta god pricali vec ko zeli da otkljuca istu morace da flesuje i ROM.

nigde nije ni pisalo da je dovoljno ubacivanje novog radia, barem ja nigde nisam to video

nigde nije ni pisalo da je dovoljno ubacivanje novog radia, barem ja nigde nisam to video

Citati sa xda foruma "European HD2 officially has 448 Mb of RAM, which is already a lot, but the 2.06.50.4 or 2.07.50.27_2 radios seem to unlock extra RAM to a full 576 Mb"...i "It has also be proven here that installing the 2.06.50.4 or 2.07.50.27_2 Radios can somehow "unlock" the full use of 576 Mb or RAM, instead of standard 448 Mb".

A ima ih jos slicnih.
0003.gif

Use your HTC HD2 as a metal detector

The software for the HTC HD2 uses the built-in compass to detect metal nearby by the deviation of the earth’s magnetic field included by the metal.

How to use:

Place your device flat on a surface. After starting the app, the gauge should show zero. If it doesn’t, take your device and write a couple of "eights" in the air (this is to get rid of magnetism which might get stuck in the sensors).

Then use a pair of scissor or something the like and move it slowly to the right side of your device. At a distance of approx. 5 cm. the gauge should start to move. Take your device and move it with its right side near metals, and see if the gauge shows values.

http://powerradio.radioypsilon.at/download/metalDetector.CAB
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=633117

Ljudi ako neko prodaje HD2 ili ga interesuje zamena za moj Touch HD i moja doplata nek se javi na PM,izvinjavam se adminima ako sam slucajno postavio post pogresno.Pozdrav.

Citati sa xda foruma "European HD2 officially has 448 Mb of RAM, which is already a lot, but the 2.06.50.4 or 2.07.50.27_2 radios seem to unlock extra RAM to a full 576 Mb"...i "It has also be proven here that installing the 2.06.50.4 or 2.07.50.27_2 Radios can somehow "unlock" the full use of 576 Mb or RAM, instead of standard 448 Mb".

A ima ih jos slicnih.
0003.gif

Ono sto gore ne pise, a sto ti sigurno treba je i neki ROM baziran na 2.x verziji. Sam radio flash ne otkljucava 576MB.

Brate na XDA imas tonu provjerenih romova sto otkljucavaju 576mb. Skini pa ubaci, pola sata posla.

Ma uopste mi ne treba 576 MB RAM-a, niti zelim da otkljucavam - samo sam prokomentarisao jedan od prethodnih postova gde je receno da se nece updateovati radio dok se ne razjasni to sa 576 RAM-a.

zapuca va se!

da li neko ima slichan problem ili zna reshenje ovog!?
od juche je pocheo da mi se zapucava kada me neko nazove ili kada ja nekog pozovem!(nisam nishta installirao već nedelju dana)
ne desi se stalno!recimo 3 puta od 10!sve ide normalno teche vreme razgovora niko mene ne chuje i ja nikoga ne chujem!ne mogu da prekinem ili nekada mogu i onda se zapuca!ne mogu soft da ga ugasim moram da vadim bateriju!nije bitno da li je ukljuchen wireles, skype... nema shablona po kome se to deshava!
bash me nervira!

Da li ti se desi da na trenutak ne cujes sagovornika i on tebe pa proradi ili skroz blokira?

nich

Da li ti se desi da na trenutak ne cujes sagovornika i on tebe pa proradi ili skroz blokira?

nisht se ne chuje od pochetka!sve izgleda normalno ali nema zvuka ni sa jedne strane!vreme ide.. pritisnem da prekinem vezu on izadje i od tog trenutka reaguje samo na komandu crvene slushalice, donje desno dugme! kada pritisnem jedmput ugasi se ekran kada drzim da ugasim izadje meni za gashenji i tu se zapuca!samo vadjenje baterije pomaze! bezveze!

Moze li neko da mi objasni razliku izmedju SSPL i HSPL i sta je potrebno ako neko ima HSPL instaliran a za flesovanje ROM-a potreban SSPL (recimo Artemisov ROM)?

Ne, SSPL nije neophodan za taj ROM. Sigurno može i HSPL, kuvar samo tvrdi da oni koji ne žele da koriste HSPL, mogu njegov ROM ubaciti i korišćenjem SSPL-a.

Kakva su vasa iskustva sa tajanjem baterije? Probao sam desetine kombinacija ROM-ova i sa svakim je baterija trajala 40-tak sati, bez obzira dal bio na stand by-u ili ga maltretirao pozivima, porukama, mp3... Prije 2-3 dana ubacio sam official 1.66.405.2 sa Radio ROM 2.07.51.05_2 i najbolje mi se pokazao. Tel sam napunio jutros oko 8, evo sad je 23:00 i imam 80% baterije.
Ima li ko kakvu provjerenu kombinaciju system i radio rom sa dugim trajanjem baterije?

Poslednja izmena:
Taj rom i meni najbolje radi, kao i prvi koji je izasao. Kada koristim bluetoth slusku izgura jedva 9h, a bez nje oko 3 dana.

Uff, moje iskustvo sa baterijom nije bas sjajno posto sam preksinoc oko 01:00 casova skroz napunio telefon a sada mi je uz malo razgovora (oko 10-12 min), nekoliko SMS i niceg vise posebno baterija spala na ispod 10%.

Konkretno za 5 sati koliko sam spavao i koliko je telefon bio sa ugasenim ekranom mi je spala sa 52% na 47% sto ce reci po 1% po satu, a za nekih 10-15 minuta pregledanja koje opcije HD2 tweak nudi spustila se za 5%.

Ono sto sam primetio jeste da cim ukljucim ekran i pocnem nesto da radim (poziv, SMS ili nesto trece) on odmah izgubi bar jedan procenat i da dok je ekran ukljucen prilicno brzo gubi procente.

Ne znam da li je obzirom na specifikacije normalno da tako brzo trosi energiju, ali se meni ipak cini da je brze nego sto bi trebalo.

Ja nisam imao takvih problema na zadnjem i prvom romu, samo na srednjem :). Ja imam oko 20tak minuta dnevno razgovora, jedno 5 sms-a i na svakih 10m svlaci mail. Tweak-ove ne koristim trenutno.

@pavle93 - Znaci to je neka normala, 2 - 3 dana. Probao sam sa najnovijim radio romom 2.08....nesto, za koji svi kazu da je the best za bateriju, medjutim nemam pozitivno iskustvo. 2.07 radio mi se do sada najbolje pokazao, pun mi je fon tweak-ova i programcica i jutros od 8 do sada je skinuo 20%. Znaci to je to, 2-3 dana. S obzirom na ekan i mogucnosti to je extra.
@Matin Mystere - pobaj razne romove, dok ne nadjes pravi. Nema ti druge, tako sam se i ja prvih dana zezao.

Sada sam stavio novi radio ROM 2.08.50.08_2 i videcu kako ce se ponasati sa njim, inace do sada sam imao 2.07 radio ROM. Sto se tice samog ROM-a jos uvek je 1.48 koji je dosao sa telefonom. Razmisljam da li da stavim zvanicni 1.66 (recimo 1.66.405.2) ili neki od kuvanih ROM-ova. U sustini vise bih voleo da to bude zvanicni jer nesto ne volim sarenilo koje nude pojedini ROM-ovi a i ima ih toliko dauopste ne mogu da odlucim koji da skinem (Artemis, Duttys, Miri ili neki sasvim drugi iz mora raznih ROM-ova).

Btw kakvi su ovi shipped ROM-ovi - RUU_Leo_1_5_TMOUS_2.02.531.MASD_S__Radio_Signed_15 .29.50.07U_2.06.50.04_TeleNav-5.5.42 ili RUU_Leo_1_5_TMOUS_2.07.531.6_Radio_Signed_15.33.50 .07U_2.07.50.27_2?

Ne znam, ja necu vise da stavljam TMOUS romove. Probao sam ih par i nisam zadovoljan signalom i baterijom. Oni su radjeni za T mobile USA, nisu predvidjeni za Evropu (mozda tripujem da je to razlog slabijeg signala i baterije).

Hvala na odgovoru, razjasnio si mi u potpunosti sta u stvari znaci ono TMOUS.
thumbsup.gif
bgood.gif

Obzirom na to siguran sam da cu ih i ja zaobici nasiroko.

Nema na cemu:)
Ne mora to nista da znaci. Koliko sam ja skontao, radio ROM igra veliku ulogu u signalu, u trajanju baterije itd... Probao sam tri TMOUS radio ROM-a i na svakom mi je signal bio losiji nego na zvanicno HTC radio romovima. A i baterija je bila slabija. Opet ponavljam, mozda samo tripujem. Neka neka ko vise zna od mene pojasni.

sam sebe

da li neko ima slichan problem ili zna reshenje ovog!?
od juche je pocheo da mi se zapucava kada me neko nazove ili kada ja nekog pozovem!(nisam nishta installirao već nedelju dana)
ne desi se stalno!recimo 3 puta od 10!sve ide normalno teche vreme razgovora niko mene ne chuje i ja nikoga ne chujem!ne mogu da prekinem ili nekada mogu i onda se zapuca!ne mogu soft da ga ugasim moram da vadim bateriju!nije bitno da li je ukljuchen wireles, skype... nema shablona po kome se to deshava!
bash me nervira!

opet mi se zapucao malo pre!
sada sam ga ostavio da vidim shta ce uraditi!
posle recimo 3 min sam se restartovao!
ima li neko ideju!
odakle mogu da skinem official radio i koji je dobar!?
da li novi radio mora da prati i novi rom!'
da li kada install new radio gubim sve podatke i ostalo sa phona!?
unapred hvala!

Vrh Dno